Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaměstnání u dětí bez pedagogické školy?

Od: romi2 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám SŠ s maturitou. Ráda bych pracovala u dětí (třeba jako pomocná vychovatelka v MŠ), ale nemám pedagogické vzdělání. Je možnost udělat i jen nějaký kurz, nebo rekvalifikaci (případně jakou?), nebo tato možnost v tomto oboru není? Snad tu bude někdo z oboru. Děkuji předem za odpověď. Hezký den.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kvalifikovanou odpověď by vám měla poskytnout střední pedagogická škola, která tyto učitele připravuje, hledejte informace tam - asi hlavně podle bydliště.

Asi bych si ale nejdříve zjistila, zda v MŠ je o učitele zájem - může se to podle bydliště dost lišit.

rv*
hodnocení

0x

Můžete zkusit dělat asistenta v základní škole k hendikepovaným dětem.

kurz
hodnocení

0x

Neznám funkci "pomocná vychovatelka", navíc v MŠ jsou u dětí pouze učitelky.

Ani maturita vám nestačí na vykonávání asistenta pedagoga, musíte si doplnit vzdělání, např,

svitani.cz/...

hodnocení

0x
Existuje rekvalifikační kurz pro pečovatelky o menší děti (nevím ted přesně název). Stači mit SS a kurz si zaplatit. Na úřadu prace budou vědět. Pokud jste v evidence úřadu prace, kurz vam mohou proplatit. Můžete pak pomáhat v MS.
Anebo kurz asistenta pedagoga viz příspěvek predemnou.

hodnocení

0x

Nevím, jak nyní, zda je to dosud možné, ale absolventka se SŠ nepedagogického směru mohla nastoupit jako vychovatelka v družině, či učitelka v MŠ. Musela se však zavázat, že si doplní vzdělání ped. směru, byla i hodnocená finančně níže, než kvalifikovaná učitelka či vychovatelka. Školu bylo možno dělat si dálkově, trvalo to 3 roky. maturita ze 4 předmětů, hlavní byla psychologie a pedagogika. Zažila jsem několik nekvalifikovaných ped. pracovnic, ale žádná nebyla "pomocná", každá dělala prostě vešerou práci učitelky či vychovatelky. Po doplnění vzdělání ji začali brát jako kvalifikovanou.

Jinak jsem si všimla, že dnes už chtějí do školek personál pokud možno s vysokoškolským vzděláním. Takže to asi bude tvrdší oříšek. Možná by to vyšlo tam, kde mají učitelek nedostatek, jinak si raději vyberou rovnou ty kvalifikované. Jaga.

Znala jsem dívčinu, která v MŠ pomáhala jako asistentka autistickému dítěti. Ale brala to jako brigádu ke studiu a pobírala za to velmi málo peněz - asi 4 - 5 tisíc měsíčně. Spíš takový příjemný přivýdělek pro studentku.

milkaaaa
hodnocení

0x

jak už bylo psáno neni to moc dobře placeno, . existuje kurz asistenta pedagogoga,pedagoga volného času anebo kurz chůva,pořádají to střední ped. školy a vošky ped. vetšinou to trvá půl roku jeden den v týdnu. ale pokud nebydlíš ve velkém městě, pochybuji že najdeš lehce místo. Raději vezmou někoho s ped.vzděláním. Já mám oba kurzy a už dva roky se mi nepodařilo nic sehnat, nechci dojizdet hodinu autobusem, anebo být na půl uvazku,to by se vůbec neplatilo, mzda je velmi nízká. raději delám neco jiného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]