Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám rád písničku od Nohavici - Mám jizvu na rtu.
Zpívá se v ní "Mám jizvu na rtu, když při mě stál". Jak chápete význam tohoto verše? Je to špatné svědomí?
Zdravím. Se svědomím to nemá nic společného. V jedné on-line diskuzi kdysi na toto odpovídal sám Jarek Nohavica takto:
Vy jste všichni tak zvědaví. Jak to říct...nu dobrá..Měl jsem tu už nebýt. Jasné?
Nechte mi mou jizvu jako tajemství..
Pokud máte zájem si pár dalších Jarkových odpovědí na všetečné otázky přečíst, tak zde:
Předesílám, že mám Jarka a jeho písničky rád ještě z dob než začal vyprodávat sportovní haly.
Může to popisovat jeho problémy s alkoholem a následnou léčbu nebo se možná chtěl vyrovnat se svoji spoluprací s StB. Někde jsem četl, že je to o pádu ze schodů, který odnesl jen jizvou na rtu. Kdo ví ...
Pokud si ale na podzim přijde k Zemanovi pro vyznamenání, tak pro mne bude mít i jizvu na hrudi ...
Vůbec mě nenapadlo, že tohle někdo spojí se svědomím. Co jsem tu písničku slyšela, úplně jsem z ní byla unesená. A tenhle verš jsem vždy chápala tak, že měl nehodu, která mohla dopadnout fatálně, ale díky andělovi strážnému z toho vyvázl. A jen ta jizva je toho důkazem a připomínkou... že andělé existují, kdyby se někdo ptal...
M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.