Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám jizvu na rtu - význam

Od: nohavica odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
mám rád písničku od Nohavici - Mám jizvu na rtu.

Zpívá se v ní "Mám jizvu na rtu, když při mě stál". Jak chápete význam tohoto verše? Je to špatné svědomí?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cesmina*
hodnocení

2x

Mě to přijde jako že se mu něco stalo či dělo špatného a vyvázl s toho jen s" jizvou na rtu" z toho jak se při tom kousal do rtu ,aby to dobře dopadlo.A že u něho určitě musel stát anděl ,když to dobře dopadlo.

liska*
hodnocení

1x

Může tak připomínat nějaký úraz /havárku, ránu při rvačce/, že nakonec z toho je jen ta jizva a né nic horšího, protože při něm stál anděl strážný.

hodnocení

1x

Jizvu opravdu má. Kdysi jsem kdesi slyšela nebo četla, že jako malý někam spadl. A že to mohlo dopadnout dost špatně. Takže zásluhou anděla strážného má jen jizvu.

hodnocení

1x

Zdravím. Se svědomím to nemá nic společného. V jedné on-line diskuzi kdysi na toto odpovídal sám Jarek Nohavica takto:

Vy jste všichni tak zvědaví. :) Jak to říct...nu dobrá..Měl jsem tu už nebýt. Jasné?

Nechte mi mou jizvu jako tajemství..

Pokud máte zájem si pár dalších Jarkových odpovědí na všetečné otázky přečíst, tak zde:

nohavica.cz/...

iz*
hodnocení

0x

Podle mne je odpověď "mezi řádky"celého textu písně. Na špatné svědomí mi to nepřijde.

tondac*
hodnocení

0x

Předesílám, že mám Jarka a jeho písničky rád ještě z dob než začal vyprodávat sportovní haly.

Může to popisovat jeho problémy s alkoholem a následnou léčbu nebo se možná chtěl vyrovnat se svoji spoluprací s StB. Někde jsem četl, že je to o pádu ze schodů, který odnesl jen jizvou na rtu. Kdo ví ...

Pokud si ale na podzim přijde k Zemanovi pro vyznamenání, tak pro mne bude mít i jizvu na hrudi ...

72mona3*
hodnocení

0x

Vůbec mě nenapadlo, že tohle někdo spojí se svědomím. Co jsem tu písničku slyšela, úplně jsem z ní byla unesená. A tenhle verš jsem vždy chápala tak, že měl nehodu, která mohla dopadnout fatálně, ale díky andělovi strážnému z toho vyvázl. A jen ta jizva je toho důkazem a připomínkou... že andělé existují, kdyby se někdo ptal...

M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma mám jizvu na rtu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]