Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. Zdědil jsme auto ve Zlínském kraji, sám mám trvalý pobyt v Praze. Jsem již domluven s novým majitelem, který je také ze Zlínského kraje. Chci se proto zeptat, zda někdo nemáte zkušenost, co je potřeba udělat na registru vozidel v Praze, aby se to co nejdříve přepsalo na nového majitele. Zatím dostávám odpovědi že se to musí přepsat na mě v Praze v rámci dědictví, vrátit registrační značky tamtéž, dostanu nové pražské a pak teprve to odhlásit na nového majitele. Což mi připadá jako byrokracie vzhledem k tomu, že nový majitel bude ze stejného kraje. Díky za odpovědi.
Zbytečné byrokracii se můžete vyhnout. Nový majitel, který od Vás vůz získal jej může přímo zaregistrovat na sebe.Potřebuje k tomu jako každý jiný platný doklad totožnosti, vyplněný přihlašovací formulář, platnou zelenou kartu, platnou TK, a evidenční kontrolu na své jméno a uhradit přihlašovací poplatek 800,- Kč. V případě, že dané vozidlo spadá do některé skupiny, kde je nutno hradit i "ekodaň", musí uhradit i tuto, Výše daně je odvislá od údaje v TP.
doplněno 21.01.13 17:48:Samozřejmě i to nejdůležitější - doložit nabytí vozidla.
Já myslel že novým majitelem jste Vy...nechápu co nechápete, vše je ošetřeno zákony a ty se musí dodržovat...kam by jste to chtět jet řešit? Do Ostravy? Tam nebydlíte...Do prahy pojedete jen s doklaldy, s usnesením o dědictví a značky můžete nahlásit jako ztracené, když je to pro vás takový problém dát je do igelitky
doplněno 21.01.13 20:37:a o tom přepsání na vás jsem vám už jednou napsal, že se tím další majitel zbaví povinnosti zaplatit ekologickou daň, pokud se na auto vztahuje, od vás se nevybere a pak se už nevybere nikdy protože se vybírá jen jednou a když se měla vybrat, nevybrala se z důvodu osvobození ze zákona
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.