Nejste přihlášen/a.
Prosím o podrobné kroky,jak přesně postupovat při přepisu káry kterou měl na sebe napsanou zesnulí strýc.
Dědí teta-a ještě se chci zeptat může být kára rovnou přepsána na někoho jiného?Koupil jsem ji kdysi od strýce(samozřejmě bez smlouvy).
Technická kontrola je do 10.2018
Pojištění do konce 2017 (prodlužovat? či novou?)
Musí se dělat nová technická kontrola když je ještě platná?Předpokládám že se musí udělat jen evidenční kontrola.
Vozík s veškerými doklady mám v Rakovníku a teta bydlí v Kutné Hoře.Uvítal bych nějaké řešení na dálku. Děkuji za odpověď
Pokud ještě není vyřešené dědictví, myslím, že by se teta mohla před notářem vzdát vozíku z dědictví ve váš prospěch. Možná, že to nepůjde, ale za pokus to stojí. Pak by vám stačilo notářské usnesení o vyřízení dědictví a na jeho základě byste mohl přepsat vozík na sebe.
Pokud je tento způsob neprůchodný, popř. už je dědické řízení uzavřené, doporučil bych dotaz na jakémkoli registru vozidel, kde by vám měli sdělit rozumný oficiální postup. Řešení na dálku je reálné, jen budete potřeovat plnou ověřenou moc od tety, kterou vás pověří vyřízením administrativy kolem vozíku z pozůstalosti a jeho převodem na Vás. O formulaci plné moci doporučuji poradit se s někým, kdo se v problematice vyzná.
Nová technická není třeba, jen evidenční kontrola před převodem, povinné ručení bych zaplatil a novou smlouvu na PR nechal až po uzavření celé věci.
@milancukrar: Milane, ty víš taky leccos, to co jsem napsal o vzdání se dědictví ve prospěch jiného jde jen mezi přímými dědici? Protože bez ohledu na to, co bylopředtím, kdyby se teta mohla vzdát vozíku ve propspěch synovce, hodně by to vyřešilo. Nevíš náhodou, jak je to?
1. Vzdát se dědictví lze pouze mezi dědici. Nelze se tedy vzdát ve prospěch osoby, která nedědí. (tento případ)
2. Jedná se o celkové vzdání dědictví ve prospěch jiného dědice. Nelze si vybírat, čeho se vzdám či ne. To by tento institut ztrácel význan. To se dá řešit dohodou dědiců. (toto není tento případ)
3.Změna majitele v registru je dle zákona možná pouze na základě společné žádosti původního a nového majitele a nebo dle soudního rozhodnutí. Jiná legální cesta neexistuje. Takže je potřeba vozík "prohnat" dědictvím a nový majitel dle soudního rozhodnutí s ním naloží dle svého uvážení.
Po uplynutí platné techchnické se musí dělat nová.Pojištění máte do jak píšete do konce roku 2017.
Ale platnou technickou na přívěsný vozík máte do kdy? ony se ta data občas liší.
Techničák ( malej ) jistě máte a nikdo nyní nebude zjišťovat jestli je majitel živej nebo mrtvej.Za ten rok si teta vyřídí dědictví a buď vám ten vozík nechá nebo si ho koupíte znovu.
Jinak jestli zájem,tak poradím kde za pár k...2500 s papírama ale jsem v Brna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.