Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o radu, názor, případně zkušenosti apod... Na začátku minulého týdne jsem byla se sestřenicí v restauraci a celkem dobře jsme se bavily. V tu najednou k nám přišel muž, který seděl asi u vedlejšího stolu a začal mi říkat, že jak mě tak sledoval, tak mu přijdu moc sympatická a že by mě rád na něco pozval, třeba na kafe. Já byla úplně v šoku, nezmohla se na slovo... On povídal ještě, že se to může tak někdy stát, že se seznámí a rozumí si úplně cizí lidé a že bychom si mohli vyměnit tel. č., abychom se domluvili na tom setkání. Jelikož jsem byla stále mimo a nevěděla, co dělat, nakonec jsem mu ho dala a pak jsme se rozloučili. Druhý den mi psal SMS, jak se mám a zda nemám čas ve čtvrtek, že mě zve na to kafe. Napsala jsem mu, že děkuji, ale že nemůžu (což byla pravda, ale zároveň se mi stejně nechtělo). Pak mi nabídl jiný den, jenže to byl víkend a už jsem měla něco domluveného jiného, takže jsem opět odpověděla, že ne. Pak se několik dnů neozval a já tak nějak doufala, že to vzdal, ale teď mi psal znova, jak se mám a co ráda dělám a jestli mám FB. Já mu většinou odpověděla, na co se ptal, a zeptala jsem se ho na to samé... Kontakt na FB jsem mu zatím nedala a ani nevím, zda mu ho mám dát... Tak nějak mi vyhovuje, že o mně ví jen křestní jméno a tel. č. a nic víc. Já o něm vlastně vím to samé a navíc to, že bude asi hodně vzdělaný (má nějaký VŠ titul) a dle vzhledu bude asi o cca 10-15 let starší. Což mě na tom zaráží ještě víc, že mě, když je mi cca 21, osloví takto starší muž... Než ze sebe vymáčkl, že mu jsem sympatická, tak mi to přišlo, jako když ke mně mluví např. učitel a za to, že jsem povídala v hodině, si mě vyzkouší u tabule, nebo se mě ptá proč jsem to či ono udělala... Nevím, jak se mám vždy při SMS zachovat, s nikým jsem nikdy na kafi apod. nebyla ani taková ta láska ze školky mě nepotkala... Najednu stranu mě to těší, že mě někdo oslovil a ani v těch SMS zatím nepsal nic špatného, ale zároveň nevím, zda bych s ním někam chtěla jít a případně i něco víc... Jenže to nevím ani, jak bych se zachovala, kdyby to byl někdo, kdo se mi bude také líbit... Jednou si říkám, že už mu nebudu odpovídat na ty zprávy, ale pak si zas říkám, že jedno setkání na kafe nic neznamená a že třeba ani nemusí jít o rande, jen si třeba popovídat a když to bude mezi lidmi, tak se nemusím ani moc bát, kdyžtak odejdu... Zároveň, když je takhle starší, nemusela bych se před ním tolik stydět, že nejsem na svůj věk dost in a mohl by být i rozumnější apod. Někdy je mi ho i líto, že se k němu chovám takhle chladně, že třeba mu to muselo opravdu dát hodně odvahy, aby mě oslovil. Nebo mám také strach, že ho někdy někde potkám např. na škole či pracovišti a budu mít zbytečně další starosti... Třeba bychom si rozuměli a bylo by to fajn, ale někdy si říkám, jestli to mohl myslet upřímně apod. Zaroveň se rozbíhá školní rok a já většinou během něho nemám moc volného času, tak ani nevím, jak bych to časově zvládala. Prostě nevím, co dělat. Nemám si o tom s kým popovídat, a proto alespoň ve stručnosti píšu sem.
Předem Vám děkuji za pochopení.
Třeba je to jen stará škola, takhle spolu totiž dřív lidi komunikovali a seznamovali se. Za nás bylo normální, že kluk oslovil holku na ulici, v kavárně, v baru, na zábavě, koncertě, diskotéce, v metru, tramvaji, u vody, na sjezdovce, na lanovce, ... a nehledal ji na fejsbůůůčcích, messengerech, whatsupech, nebo eseznamkách.
I u svých dětí pozoruji, jak preferují psanou komunikaci s emotikony. Pak jim domluva akce na večer zabere hodinu, místo toho, aby zvedli telefon a za 30 vteřin to měli domluvené.
Pokud je Vám sympatický, tak s ním na to kafe klidně vyražte. Třeba zjistíte, že si s ním máte o čem povídat a je vám s ním líp než s vrstevníky, s kterými si nepřipadáte in. Podle mě je to úplně normální způsob seznámení, jen dnes už bohužel neobvyklý.
Problém je asi v tom, že nevíš co chceš. Podle popisu situace to tipuju na klasického sukničkáře. Takových holek má rozděláno víc a ona se nějaká nakonec nechá zlomit.
Muži na kamarádství moc nevěří, takže jakmile s ním půjdeš na kafe je to částečný příslib.
Souhlas. Tohle není normální, seriózní, duševně zdravý chlap. Takhle by se nechoval. ( "Sukničkář" je to nejdiplomatičtější označení, napadly mě i přiléhavější. )
Co je mi záhadou, proč to některé ženské, s celou svou "intuicí", nerozeznají...
Velmi nedoporučuju další kontakt. Žádné vysvětlování, odpovídání. Jste pro něj jen jedna z mnoha. Číslo zablokovat ( pokud to Váš telefon umí - ideální je white list ) nebo si pořídit jiné.
Pokud chcete do roka a do dne skuhrat, jaká jste byla kráva, tak s ním pokračujte...
Mně to nepřipadá zas tak nestandartní. Tak si s někým pokecáte, rozšíříte obzory. Nikde není psáno, že se s ním budete scházet dál, nota bene v posteli. Máte snad svoji vůli. Já se třikrát potkala s neznámým pánem na kole, a ten, že to už musíme spolu na pivo. Já to vzala a sedli jsme v zahrádce u jednoho penzionu. Dozvěděla jsem se o jeho cestách, zájmech, dobře jsme pokecali, dali jsme si čísla na mobil, ale nic. Ač jsme oba single, tak to tak zůstalo, jen se zdravíme. Pokud na kafe, tak tam, kde je víc lidí. O samotě ne, to bych měla obavy.
se mi nechce věřit, že v jednadvaceti letech jste v šoku z toho, že vás někdo osloví a že teď nevíte jak se zachovat.
Když už jste mu dala vaše číslo, tak s ním buď komunikujte a klidně na to kafe jděte nebo mu rovnou napište, že nemáte zájem, ať vaše číslo smázne.
Na jednu stranu na něj jste zvědavá, na druhou Vás až tak moc nezajímá → jinak byste věděla, jak mu odpovědět.
Vím o vztazích i s větším věkovým rozdílem, které dobře "fungují" už řadu let. Musíte se sama rozhodnout, jestli o tyto kontakty stojíte nebo ne a podle toho mu odpovědět. Jestli o ně nestojíte, napište mu to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.