Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Negramot - je to urážka?

Od: lodik odpovědí: 9 změna:

Ahoj,
když o někom řeknu nebo napíšu, že je negramot. Chápete to jako urážku nebo dokonce velkou urážku? Nebo vás to nechá chladnými?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Záleží na kontextu. Negramot - urážka, neutrální popis, někdy i pochvala.

hodnocení

2x

Když o někom řekneš, že je negramot říkáš tím, že neumí číst a psát. Urazil by ses, kdyby to o tobě někdo řekl? ;)

Záleží na situaci, někdy to může být opravdu hrubé a jindy nad tím lze mávnout rukou.

O řediteli školy bych nepsal, že je negramot... :-D

O řediteli školy bych nepsal, že je negramot...
Je-li ředitel po krk v dluzích, může býti negramotem finančním ;)

hodnocení

2x
já bych řek že neni neb každej z nás je v něčem negramotný
nikdo nemůže umět vše
cip

Prostituce a restituce - vysvetlite-li rozdil techto podobne znejicich slov, nejste negramot *ua*

negramot
hodnocení

0x

Pro hlupáka každý hloupý. (Forrest Gump)

liska*
hodnocení

0x

"Mne může urazit jenom inteligent, a ten to neudělá", říkala naše babička. Jsou lidé, které urazíte snadno.S těma se těžko žije. Mne by to neurazilo, je jasné, že je to s nadsázkou. Hned bych ale uvažovala, jak mu to vtipně vrátit.

lodik
hodnocení

Děkuji všem!

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, inteligenta to musí naštvat a negramot ani neví oč jde, tak bude v klidu (možná i potěšen). A přečíst si toto slovo stejně neumí. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]