Nejste přihlášen/a.
Mám u Equa bank zřízené inkaso na SIPO a u pošty zasílání platebního dokladu e-mailem. Vše až doposud fungovalo bez problémů. Dnes mne ale překvapilo, že mi pošta doručila papírový vytisknutý platební doklad SIPO - Hotovost na měsíc září. Je na něm mj. i položka 10 Kč jako úhrada poště za překročený limit. Jedná se asi opravdu o překročení limitu nastaveného v bance. Dodavatel plynu mi zvýšil měsíční zálohy a já jsem si včas nezvýšil v bance v nastavení SIPO limit. Je to proto moje vina. SIPO mi z účtu v bance odchází obvykle 14 den v měsící a tak jsem předpokládal, že ten limit na SIPO stačí zvýšit do 14.9. tak aby v den odesílání platby SIPO byl ten limit v dostatečné výši. Asi jsem se s tím mýlil když už nyní mi bylo zjištěné překročení limitu. Dnes jsem si proto ten limit hned zvýšil na dostatečnou výši. Nyní by mne ale zajímalo jestli se to inkaso SIPO v bance normálně provede když už tam mám nastavený dostatečný limit a nebo si SIPO za září budu muset uhradit sám. Nerad bych aby to SIPO bylo uhrazené 2x. Nemáte někdo s něčím takovým nějaké zkušenosti a nevíte jak se to řeší?
Proč si dnes ještě někdo zřizuje SIPO? V době elektronického bankovnictví je mnohem jednodušší forma trvalých příkazů. Změny jsou pružnější i jednodušší a k bankovnictví je přístup odevšad.
Proč?
Protože za SIPO zaplatím jednorázově za x položek, dejme tomu 8 Kč.
Tak bych zaplatil za každý trvalý příkaz zvlášť.Což by dělalo třeba i 150 Kč.
PROTO !
Tak byste si asi měl místo dojící stanice vybrat spíš nějakou normální banku.
Před cca 10lety jsem opustil ČS a od té doby jsem nezaplatil bance za služby ani korunu.
Dobrý den, myslím, že bude stačit, když si přes internetbanking po 14. září zkontrolujete, zda byla platba SIPO z účtu provedena - pokud ano, tak to "papírové" už platit nebudete a pokud nikoliv, tak na zaplacení papírového SIPO máte čas až do konce září (na poště nebo přes internetbanking - viz zadní strana SIPO). Zdravím!
alkon - ano, ten text je dost jasný. Září si musíte ohlídat, resp. zaplatit jiným způsobem - při platbě v hotovosti na poště se ještě připočítá poplatek 20,- Kč. Neštěstí se nestalo, tak snad jen nepříjemnost, která má vcelku snadné řešení.
alkon - myslím, že problém, který jste zde chtěl vyřešit, má již své řešení a nemá význam nějaké obecné či konkrétní hodnocení našich bankovních společností nebo oprávněnost existence SIPO - to je už jiná problematika a s dotazem souvisí jen okrajově. A rady jste dostal.
To bude asi nejjistější si počjat do 14. září a zkontrolovat si to jestli ta platba SIPO z mého účtu odešla a pokud ne tak ji pak uhradit bankovním převodem. Jinak před chvíli mi přišel e-mail od české pošty s tímto textem:
Vážený kliente
dovolujeme si Vás informovat, že z důvodu překročení inkasního limitu nastaveného ve Vaší bance Vám nebude banka platbu SIPO inkasovat z Vašeho účtu.
V souladu s Obchodními podmínkami SIPO a s platným Ceníkem SIPO Vám bude zaslán Platební doklad SIPO v tiskové podobě na Vaši trvalou adresu případně na adresu dosílky, který je možné uhradit v hotovosti na kterékoliv poště nebo jednorázovým příkazem k úhradě. Pokyny pro zadání jednorázového příkazu k úhradě jsou uvedeny na rubové straně dokladu SIPO. Úhradu platby SIPO prostřednictvím jednorázového příkazu k úhradě proveďte tak, aby platba SIPO byla na účtu České pošty, s.p. nejpozději poslední pracovní den daného inkasního měsíce.
Zároveň Vám doporučujeme co nejdříve provést dostatečné nastavení inkasního limitu ve Vaší bance, aby mohla být platba SIPO následující inkasní měsíc uhrazena z Vašeho účtu. Na termín účinnosti změny se informujte ve Vaší bance.
Podle toho by vyplývalo, že si to SIPO za září asi bohužel budu muset uhradit sám.
Pošta se má pokusit inkasovat ještě 15. a, pokud inkaso nebude možné, ještě 25. den v měsíci.
Podle mne byste si měl inkaso ohlídat v internetovém bankovnictví (pošta by po zvýšení limitu měla normálně inkasovat).
Poznámka: Ten text je chybný, banka z Vašeho účtu nemůže inkasovat nic, ledaže byste jí inkaso povolil. V tomto případě je inkasujícím pošta (nikoliv banka).
ivzez: Není to náhodou tak, že banka koncem měsíce nebo hned na začátku měsíce zašle poště seznam spojovacích čísel klientů kteří mají nastavené inkaso na SIPO a pošta bance hned na to odešle částky které z těch SIPO požaduje vyinkasovat. Banka pak v den který si stanovi sama peníze z účtů klientů odečte a společně odešle na účet pošty? Equa bank u mne možná zjistila, že pro moje zářijové SIPO mám nastavený nedostatečný limit a proto hled dala poště vědět, že moje SIPO tento měsic kvůli nedostatečnému limitu nemůže provést a to bez toho aniž by čekala zda do dne kdy se SIPO z účtu odesíla ten limit ještě nezvyším. Pošta na to pak reagovala zasláním mi platebního dokladu a toho uvedeného e-mailu. Je to můj názor jak to asi může být.
Vidím, že to již máte vyřešené, ale chtěla bych upozornit, že když něco podepisujete, zřizujete si, tak je dobré si přečíst obchodní podmínky.
Při zřizování účtu Vám je bankovní ústav předá, nebo si je můžete stáhnout na internetu.
U té mojí se pod záložkou ,,lhůty,, praví, že změny budou akceptovány za 5 pracovních dní po podání.
Též v podmínkách najdete, že klient není oprávněn odvolat platební transakci v den splatnosti, která by stejně u Vás v tomto případě nebyla provedena, z důvodu nedostatečné výše. Ale to pro jiný případ, abyste byl informován.
Co určitě zafunguje okamžitě, je zadání žádosti o blokaci z důvodu ztráty a odcizení karty. Blokace je provedena ten den.
pohanka: To všechno já dobře vím, že obchodní podmínky je dobré číst a to ještě před podepsáním smlouvy. V tomto případě ale nejde o to jestli jsem si ty podmínky přečetl nebo ne, ale o to. že jsem předpokládal, že navýšit limit pro inkaso SIPO stačí až do dne odeslání té platby SIPO z účtu. Že to tak není to v podmínkách nikde není uvedené a jejích pozorné přečtení by mi v tom nijak nepomohlo. Např. navýšit limit pro platbu kartou na potřebnou výši stačí i těsně před tou platbou. Nyní už vím jak to s tím navyšováním limitů pro platby SIPO je a příště si na to budu muset dávat pozor. Není to žádná těžko řešitelná situace a určitě se kvůli tomu nezblázním.
tondac, kluzo: Vy asi pořádně nevíte co a k čemu je SIPO. SIPO je výborná věc a má stále svůj význam. Nesouhlasím, že řešit to prostřednictvím trvalých příkazů je jednodušší a pružnější. Připadá mi to, že nad tím uvažujete stylem, že proč něco dělat jednodušeji když to jde i složitěji. Jednotlivé platby tam kde to jde si nechám platit prostřednictvím SIPO a mám klid bez toho aniž bych se musel starat o každou platbu samostatně. Firmy kterým platím si platby nechávají platit prostřednictvím mého SIPO a já se starám pouze o jednu platbu toho SIPO místo o několik samostatných trvalých příkazů. Výše pravidelných plateb se občas mění a to si hlídat nemusím protože každou změnu výše platby si firmy samy promítnou do SIPO. Mne pokud mám v bance zřízené inkaso na SIPO stačí pouze hlídat dostatečný limit na to SIPO a to je vše.
tondac: Měl jsem před několika léty podobný případ se SIPO po zemřelém otci. Mne to jeho SIPO pošta odmítla zrušit nebo převést na mne s tím, že to nejde a možná ještě ho mají stále někde v evidenci a pouze nezasílají platební doklad když už na něm nejsou žádné platby. To je asi jediné a dost blbé jak to má pošta s rušením SIPO dělané. Tobě pošta to SIPO normálně zrušila?
fran56ris: Já za svoje SIPO neplatím nic. Ono záleží jak si to kdo zařídí. Mám v bance zřízené inkaso na to SIPO což je zdarma bez poplatku a platební doklad SIPO - Bezhotovost mi pošta zasílá zdarma na můj e-mail. Vidím, že ty jsi asi keště nezjistil, že už dávno jsou banky které za trvalé příkazy neúčtují žáden poplatek.
ono to sipo fakt patri do muzea. Pockej az si treba zmenis dodavatele plynu a ten puvodni dodavatel opomene z tveho sipa vyjmout platbu. Pak budes plyn platit dvakrat, tak jako se to stalo mme. A na pristi mesic uz to zrusit neslo, protoze plarba uz byla zavedena, takze jsem plyn platil dva mesice dvakrat, puvodnimu i novemu dodavateli. A dalsi mesic jsem cekal na vyuctovani od puvodniho dodavatele, aby mi penize prisly zpet. Neporidil jsem ani na poste, bylo mi recenl, ze platby ze sipa, meho sipa si nemuzu zrusit sam, to musi ten, kdo je zavedl, tedy dkdavatel plynu, elekrtiny adt, takze docela sranda, kdyz SVOJE sipo nemuzes ovladat. Takze sipo jsem zrusil, trvalo to asi dva tri mesice. protoze platby uz jsou zavedene dopredu, bylo to zdlouhave a vse platim trvalym prikazem.. Jednoduse si platby a jejich vysi upravuju sam a mam prehled. Je to taktez vsechno zdarma i u equa banky. Platby mam nastavene az po datu, kdy mi na ucet chodi penize, takze se nemusim ohlizet na datum, kdy si strhava sipo abych tam mel dostatek penez. Jediné od koho si nechavam sahat na ucet je mobilni operator, protoze tam je castka promenna, jen mám opet nastaveny limit. Takze za me sipo uz nikdy vice, nemuzes si ho ovladat podle sebe, nemuzes nic menit a vse dlouho trva. Jinak sipo se zrusi samo, po pul roce, kdy na nem neni zadna platba, takze rusit na poste nic nemusis, staci se jen s dodavateli domluvit na zmene plateb ze sipa na platbu trvalym prikazem, pripadne inlasem z uctu.
stir: Vidím, že jsi ohledně toho SIPO nějak příliš a naivně vychytralý. Dodavatele plynu a elektřiny jsem už měnil a na SIPO to proběhlo bez problémů. Pouze jednou kdysi dávno jsem potřeboval u sipa zrušit jednu platbu a šlo to bez problému vyřidit na počkání na poště. Uvedl jsem kterou platbu chci zrušit a byl mi vytisknutý nový platební doklad SIPO bez te platby. Pouze je to za nějaký poplatek, ale něco takového není třeba provádět každý měsic a tak to snad nikoho finančně nezruinuje. Pokud si to neumíš vyřídit tak se nediv, že pak musíš platit přes SIPO i nechtěné platby. Ano platby ze SIPO na poště zrušit nejde a to je v pořádku. To si musíš vyřídit u toho kdo je prostřednictvím SIPO inkasuje. Lze ale odmítnout placení některých plateb a nechat si na poště vystavit nový platební doklad SIPO bez ních. Platit několik pravidelných plateb trvalými příkazy je hodně nepraktické a příliš složité v době kdy tu na to máme výbornou službu SIPO. Proč bych se měl starat o několik trvalých příkazů, hlídat si je každý samostatně a U SIPO hlídat jestli inkasující strana nezvýšila platbu abych to pak musel změnit i u toho trvalého příkazu? U SIPO mi pouze stačí hlídat jedno inkaso na to SIPO a nastavený limit u toho a nějaké výše jednotlivých plateb si už provádí inkasující strana která ty platby přes SIPO inkasuje. Chápu ale, že někteří lidí kteří nad tím příliš nepřemýšlejí to raději dělají složitěji i když by to šlo s využitím SIPO jednodušeji. Jinak já nežiju tzv. od výplaty k výplatě a na účtech se snažím mít vždy nějaké peníze na pokryti běžných plateb a výdajů. Nemusí mne tak příliš zajímat jestli se SIPO z účtu strhává před nebo po datumu kdy mi na účet chodí peníze aby tak bylo dost na úhradu SIPO. Jinak nevím co by jsi chtěl u SIPO ovládat, měnit, rušit.
vychytraly? Dokonce naivne? Nikdo ti to tve sipo nebere, ja jen treba vic pamatuju a vim, že sipo bylo dobre v dobach, kdy nebyly pocitace, internet, mobily a aplikace bank. Ale dnes? K cemu? Na co platit sluzby pres prostredniky? Ale jo, dnes je takova doba, kazdy potrebuje sekretarku, osobniho financniho poradce a ja nevim co jeste... Posta si saha na ucet poprve kolem 12 dne v mesici, ale dodavatele sluzeb chteji platbu do konce mesice, takze tyto penize posta zadrzuje dalsi dva tydny...rozumny clovek platici trvalym prikazem muze tyhle svoje penize tocit sam, muze je mit na sporicim uctu ci jinak vyuzivat, ovsem kdyz neni financne zdatny, nechava tohle na prostrednicich a jeste jim za to rad zaplati. A never tomu, že platby na sipu nemusis hlidat,...musis je hlidat daleko vic. i kdyz mas limit nizko, zda platba odesla, nebo mas limit vysoko, zda si nikdo neopravnene nenavysuje zalohy. U trvaleho prikazu nemusim hlidat vubec nic, vim ze z uctu odejde presne takova castka, jakou chci, nikdo se mi tam nerype, nenavysuje, jak se mu zlibi...a kdyz nekdo chce upravit zalohy, sdeli mi to pisemne, az pote upravim trvaly prikaz. Nemusim nikam chodit na postu, nemusim tam stat pul hodiny, a pracne se dozadovat opisu, protoze platba z duvodu prekroceni limitu neodesla nebo si tam nekdo saha bez meho svoleni...a jeste za opis platit. No ale nekoho to musi bavit, že jo...
stir: Vidím, že se neustále snažíš rýpat do SIPO a přitom ani pořádně nevíš co to je a jak to funguje, protože jinak by jsi tu nepsal ohledně toho až tolik nesmyslů. Píšeš, že mi SIPO nebereš, ale intenzivně se mne snažíš přesvědčovat abych se na něho vykašlal a misto toho používal složitější způsob pro pravidelné platby. Tobě nejde ani tak o to SIPO, ale především o neustále trollování. To podstatné ohledně SIPO jsem už tu napsal a tak se nebudu opakovat. Kdo to chce pochopit tak to pochopi, ale komu jde pouze o zakopání si do nenáviděného SIPO a zneužívání nemoderované diskuze tak s takovým se asi bohužel nedá nic dělat.
Musel jsem odhlásit ČT a ČRO a doložit úmrtní list. Pak jsem musel zrušit platby u dodavatelů, ale stejně ještě nějakou dobu otci chodily upomínky plateb, které jsem odmítal hradit na jeho jméno, aby se pak kvůli přeplatku nemuselo otevírat dědické řízení.
Zároveň jsem přecházel k jiným dodavatelům a musel jsem dokopat původní dodavatele, aby přestali požadovat platby v SIPO. Několik měsíců tak otci chodily upomínky, které se podepisovaly na společné sjetině neplatičů. Fakt úžasný pocit být na jedné stránce s místními neplatiči.
Tragické byly služby pošty, kde na infolince říkali něco úplně jiného než následně byli ochotni realizovat na přepážce. Mě ty postupy fakt tak šokovaly, že s tím nikdy nechci nic mít.
Naprosto souhlasím s hodnocením od stira. Vám to možná vyhovuje, ale já odmítám kvůli každé změně na poštu volat, natož tam chodit. Jen ve frontě průměrně strávím 1/4 hodiny + cesta.
Příkazy si v klidu nastavím z pohodlí domova a můžu je kdykoliv, jakkoliv měnit a nemusim poslouchat opruzenou úřednici, že to nejde. A inkaso nikomu nepovoluju, platby si po zkušenostech s Kellnerem zadávám a upravuju sám. Nastavení záloh je přece o dohodě a ne o diktátu od dodavatele.
tondac: To, že jsi při odhlášení ČT a ČRO musel doložit úmrtní list tak to ze SIPO nemá nic společného. Také se SIPO nemá nic společného odmítání plateb po zemřelé osobě. To jestli někdo inkasuje platby ze SIPO není věc toho SIPO. Pošta nemůže určovat to které požadované platby (např. od dodavatelů energií) na SIPO dá a které ne. To je věc každého jak si to kdo s těmi co ty platby přes SIPO inkasují vyřídí aby mu je tam nedávali když to nechce. Já používám SIPO několik let a prozatím jsem s tím neměl žádné problémy a ani nemusím na poštu hodit nic měnit, protože u SIPO ani není příliš co měnit. Jedina změna kterou jsem potřeboval vyřídit byla změna platebního dokladu SIPO z hotovost na bezhotovost a nezasílání ho vytisknutého do schránky ale na e-mail. Na to jsem si ze stránek pošty stáhnul příslušný formulář, vyplnil ho, vytisknul a odnesl na poštu kde mi vytiskli potvrzení a od dalšího měsíce se požadované změny bez problémů provedly. Vidím, že hledáš problémy tam kde nejsou a k tomu to argumentuješ něčím co s fungováním SIPO příliš nebo vůbec nesouvisí. Souhlasím, že služby pošty nejsou vždy na dobré úrovni, ale to je většinou o lidech jestli se v něčem co po nich někdo požaduje vyznají a jestli jsou dostatečně ochotní. SIPO poště ale funguje docela dobře.
Prostě preferuju, když můžu věc vyřešit sám, hned, bez formulářů a front. Vy to dělejte jak chcete. Žádný problém se SIPO nemáte, ale na začátku vlákna tu jeden docela složitě řešíte. Mě taky energetici upravili zálohy, ale já jsem uhradil stávající výši a pak se domluvil, že je chci zachovat v původní výši. Nemusím nikde lítat a řešit co kde komu a jak doplatit.
Opustil jsem i molochy jako Pražská plynárenská, ČEZ, PRE, protože jejich služby a postupy jskou taky naprosto tragické (a to nemluvím o cenách).
Tak ať SIPO přežije i rok 2100, ale hlavně ať ho nemusim používat.
tondac: Ja zase preferuji pokud se nejedná o cenu to co je jednodušší a méně složité což v případě více pravidelných plateb SIPO určitě je. Proč tak to jsem už tu popisovat a nebudu se opakovat. Ano jeden problém ohledně SIPO tu řeším, ale rozhodně ne složitě. Stalo se, že jsem si včas nenavýšil v bance u inkasa na SIPO limit a tento měsíc ho asi budu bohužel muset uhradit jinak. Je to čistě moje vina a vůbec by mne nenapadlo za to vinit poštu a jejích SIPO. To stejné by se klidně mohlo stát i v případě, že bych místo SIPO vše řešil složitěji trvalými příkazy a včas bych u některého nenavýšil odesílanou částku. Klidně si používej co chceš. Je to tvoje věc a mne je to jedno. Pokud preferuješ některé věci řešit složitěji tak já ti to rozhodně nehodlám rozmlouvat.
Tak proč to tady řešíte,když to vlastně máte vyřešené dle svého názoru a víte jak si to zařídíte a uděláte?
Já se o placení samostatně starám jen u telefonu, který zaplatím i v parku na lavičce z mobilu pár kliknutími zdarma. Jinak mám nastaveny platby za bydlení, které jsou celý rok stejné formou trvalých příkazů, které jsou taky zdarma. Trvalý příkaz změním/zruším/zřídím pár kliknutími během 2minut (a to dávám rezervu a platný je od druhého dne) doma v obýváku. Jediné, co si musím hlídat je to, abych měl na účtu dost peněz 1x za rok případně změnit zálohy podle vyúčtování. Výhody SIPO proti tomu nevidím fakt žádné.
alkon: Radu k vašemu problému sice nemám,ale mám otázku proč platíte poště za SIPO peníze za nic ,když to jde udělat zadarmo v rámci služeb samotného bankovního účtu?
PS: Odhlášení zemřelého má spojitost se SIPO a úmrtním listem.V tomto se pletete.Musíte při rušení plateb ze SIPa prokázat úmrtí a to jde jen úmrtním listem nebo potom teda ověřeným listem.Pošta si to stejně znovu ověřuje.
PS1: Souhlasím že SIPO poště funguje docela dobře - ale chtělo by to dořešit některé nedostatky v dnešní elektronické době.
PS2: A i kdybyste zaplatil dvakrát /taky se mi stalo/ tak alespoň ,,moje,, banka tu druhou platbu vrátila /teda spíš příjemce platby,protože byla stejná platba provedena dvakrát/.
Ale k vašemu dotazu - tak si pořád hlídejte o kolik se zvedá záloha placení a upravujte si hloupoučký SIPO a zvedejte/snižujte zálohy na zaplacení.Pak nebudete mít tyto problémy se splácením pohledávek vůči dodavatelům energií..
mnd: Kde píšu, že za to SIPO poště něco platím? I kdybych za to něco platil tak by to rozhodně nebylo za nic, ale za tu službu kerou SIPO je.
Pokud jde o to odhlášení zemřelého tak nechápu co společného to má se SIPO. Pokud je třeba zrušit platby které zemřelý platil přes SIPO tak to je třeba vyřídit u těch kdo si ty platby prostřednictvím jeho SIPO inkasují a požádat je aby je dále přes SIPO neinkasovali. V případě např. dodavatelů energií se dodávka buď zruší a nebo přepíše na někoho jiného a když už zemřelý není odběratelem těch energií tak by dodavatele ani neměli dále inkasovat platby prostřednictvím jeho SIPO. To všechno by měl zařídit někdo z pozůstalých po tom zemřelým u těch dodavatelů energií a ne na poště v souvislosti se SIPO.
Proč bych měl nějakou platbu platit 2x? Raději si to pohlídám nebo i pozjišťuji než abych pak musel někoho nahánět a doprošovat se aby mi tu druhou platbu vrátil zpět. Ano může se stat, že nějakým nedopatřením se něco uhradí 2x, ale pokud je to možné tak bych se rád postaral o to aby k tomu nedošlo.
A ty si snad naivně myslíš, že pokud bych měl místo SIPO na všechny pravidelné platby zřízené trvalé příkazy tak bych si už vůbec nic hlídat nemusel a pokud by se výše nějaké platby změnila tak by se to nějak zázračně změnilo samo i na tom trvalém příkazu? Já raději využívám chytré SIPO které mi stačí jako jediné hlídat misto toho abych nusel hlídat několik samostatných trvalých příkazů.
Tak jo,máš svůj názor a co chceš teda poradit když jseš na poradně a máš jenom svůj názor a ostatní tě nezajímají?
Používej si dál svoje ,,chytré,, SIPO,které tě zklamalo dle tvé první otázky.Taky se u SIPa ,,zázračně,, zvedla výše splátky a nemusel jsi nic udělat,že? Určitě jsi předtím nedostal žádnou zprávu,že si máš navýšit limit? Že se bude zvedat částka? - určitě nee,že?
Někdo tady psal o trvalých příkazech?
Raději tedy ,,nusej,, SIPO a hlídej si dostatečný kredit k zaplacení všech svých pohledávek.Asi nevíš že to jde i jinak.
mnd: Ano mám na SIPO svůj názor, ale vidím, že ty se mi snažíš vnutit tvůj zmatený názor a ještě se tvářiš uraženě, že se ti to nepovedlo. Snažíš se mi neslušně podsouvat to co nikde netvrdím a nikde jsem to nepsal. Tobě vůbec nejde o přispění nějakou radou, ale o pomluvu tebou nenáviděného SIPO a kopnutí si do těch kdo tuto službu používají. Pokud jsi si nevšimnul tak já jsem se nedotazoval na to jestli je místo SIPO lepší používat něco jiného. Snažíš se tu rozpoutávat zcela zbytečné dohady ohledně něčeho co není tématem této diskuze.
Svůj názor tu vnucuje a každého kritika SIPO tu napadá někdo jiný.
Slovy klasika "Když ho miluješ, není co řešit."
tondac: Já jsem tuto diskuzi nezaložil za účelem hodnocení toho nakolik dobrou a užitečnou službou je SIPO. Našli se ale takoví co tu začali v rozporu s pravidlem Z5 "Vkládat odpovědi, které se nevztahují k otázce nebo odvádí pozornost jinam." a nyní se ještě tváři uraženě, že se jim nepovedlo někoho přesvědčit na základě lživých argumentu, že pravda je pouze na jejích straně. Něco takového bývá běžné v nemoderovaných diskuzích a tak se není čemu divit, že se to někteří snaží co nejvíce zneužívat dokud to jde.
Dobrý den, nestěžujte si a raději se podívejte, kterou odpověď jste Vy sám ohodnotil jako nejlepší s tím, že Vám zřejmě nejlépe pomohla vyřešit problém. A také nemusíte hned reagovat na každý příspěvek a tím debatu mimo problém podporovat. Celé je to o tom "prdu a kuličce" . Zdravím!
alkon - souhlasím, že o hodnocení si rozhodnete sám. Pokud máte dojem, že zde někdo "honí body", tak mu body nepřidělíte, i když odpověď Vám pomohla? Tak to je zajímavé uvažování. A jinak - celé se to mohlo ukončit hned po prvním příspěvku, protože tam je řešení, které uděláte (hodnotit nemusíte, když s tím máte nějaký problém).
alkon - chtěl jste konkrétní rady na banální problém a ty jste dostal. K debatě o jiném problému jste přispěl značně i Vy.
ben: Pokud jde o to hodnocení příspěvků tak to povinné není což neznamená, že občas nějakou odpověď v některé diskuzi neohodnotím. Mám na tu "honitbu" za účelem nasbírat co nejvíce ohodnocení svůj vlastní názor o kterém bych ale zde nechtěl rozvíjet diskuzi.
Ano nemusím reagovat na každý příspěvek. Když ale vidím, že tu někdo šíří nepravdivé informace a pomluvy za účelem trollování tak mi to nedá abych na to nezareagoval. Mluví se, že mlčení znamená souhlas a proto nechci aby to vypadalo, že s někým souhlasím i když mám na jeho názory vlastní opačný názor.
Pokud jde o ten problém ohledně SIPO který tu řeším tak ho prozatím zcela vyřešený nemám i když už vím jak ho asi vyřeším. Na zaplacení toho SIPO je prozatím dost času a proto čekám jestli se náhodou neprovede to inkaso na SIPO v den kdy to banka běžně provádí a pokud ne tak pak to zaplatím běžným jednorázovým příkazem.
ben: Ano mohlo se to ukončit hned na začátku pokud by ale někteří zde docela dost intenzivně a agresivně se nesnažili rozpoutávat diskuzi mimo diskutovaný problém a nesnažili se zde prosadit názor, že SIPO je určitě k ničemu a ti co ho používají jsou "blbci".
ben: Ano dostal jsem rady na můj problém a za to všem kteří se snažili poradit děkují, K debatě o jakém jiném problé jsem zde přispěl? Já tu jiný problém než ten který jsem uvedl v prvním příspěvku neřeším. To, že tu někteří rozpoutali debatu o něčem trochu jiném, tak za to značně můžu i já? To snad nemyslíš vážně. Já jsem zde nikoho nezval aby tu začal kritizovat SIPO a ty co ho používají. Já přece nemám jak zastavit debatu která se odchylila od diskutovaného tématu a snad bych měl mít právo se vyjádřit k tomu když mne někdo lživě kritizuje. Nebo si snad myslíš, že někteří vyvolení si tu můžou klidně psát bez omezení co a jak chtějí a jiní by se k tomu neměli vyjádřovat aby je náhodou neurazili tím, že s ními nebudou souhlasit? Vidím, že máš na to trochu divné názory.
Tak vidím, že tu nějaký bezcharakterní hňup krade nicky tím, že si záměrně registruje ty které už někdo používá jako neregistrovaný.
Já nevím, ale tady někdo poradil řešení dotazovaného problému tím, že můžete používat systém jiný a bezproblémový. Že se vám rada nelíbí je věc druhá, ale rozhodně je to rada k danému problému ne k něčemu jinému. Navíc je to rada, která vyřeší všechny i budoucí problémy se SIPO. Já osobně mám osýpky jen si musím jít vyzvednout dopis na poštu, takže fakt nechápu, že si v tom někdo libuje.
klizo: To rozhodně není rada, ale intenzívní kritika a pomlouvání SIPO a těch co tuto službu používají. Já tu žaden problém se SIPO neřeším, protože mi tato služba funguje dobře a bezproblémově a pokud se nic nezmění tak ani do budoucna nějaké problémy nepředpokládám. Problém který jsem tu řešil jsem si způsobil sám tím, že jsem si včas nenavýšil v bance limit pro inkaso SIPO a nezpůsobila mi to přímo ta služba SIPO tím, že by nějak špatně fungovala a nebo u ní došlo k nějaké chybě. Řešení toho už znám a proto nepotřebuji už nějaké další rady které navíc s tímto mým problémem nesouvisi. Rozhodně nehodlám rušit SIPO které mi funguje velmi dobře a pravidelné platby řešit jiným složitějším způsobem. O takové rady nemám zájem. Klidně ať si každý řeši pravidelné platby jak chce, mne je to jedno a rozhodně to nemám v úmyslu nikomu rozmlouvat a přesvědčovat ho aby používal SIPO které je na to výborné.
Oprava překlepu - kluzo:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.