Nejste přihlášen/a.
V pondělí jsem nastoupil na střední školu a vůbec nevím jak se mám začlenit nebo "vecpat" do kolektivu.
Sice tam chodím do třídy asi se čtyřmi od nás ze třídy ale na praxe jsem ve skupině sám.
Už se trochu i spolu baví ale já teda moc ne ale moc bych se snimi chtěl bavit ale problém je o tom že nedokážu nějak nakousnout nějaké téma či se zapojit do rozhovoru ještě bych začal koktat a byl bych nepřirozenej. Strašně se bojím že na ně působím nějak podivínsky nebo bůh ví jak.
Prosím poraďte
Zkus se spíš semtam na něco nenásilně zeptat - co je baví, jestli sportují, sledují fily (v oblibě jsou hlavně horory ), zkus se obrátit s prosbou o radu na to, co právě děláte, na postup (i když to třeba víš), pochval něco spolužákovi či spolužačce - kde koupil ty hodinky, že poslouchá zajímavou muziku, že má dobrý mobil... Hlavně to moc nepřežeň a začni od toho, kdo ti připadá nejsympatičtější, ale zároveň je klidný a nepředvádí se.
Je to asi tou dnešní přetechnizovanou dobou. Každý kouká jen na svůj displej a nevnímá podněty okolí. A tak mu mnoho uteče, aniž by o tom věděl.
Nemám chytrý telefon, jenom hloupý za 300 Kč. Zato nemám problémy oslovit každého, kdo se mi zdá příjemný. Klidně oslovím lidi v restauraci /bez jakýchkoliv postranních úmyslů/, na pláži, ve vlaku, či na lavičce v parku. Často natrefí člověk na velice příjemné lidi. Při letu z dovolené vedle mě seděla mladá maminka, matka dvou synů a moc pěkně jsme si popovídaly o dětech a o jejich výchově. Prostě se nebát, oslovit můžeš sám kohokoliv a je pak na něm, zda se k diskuzi přidá.
Přijdou jistě taneční - tam bude hlavním úkolem seznamovat se a prostě, lapidárně řečeno, dívky ukecávat, bavit. Tak se na to připrav. Za našeho mládí měli úspěch kluci hovorní, i když opakovali třeba vtípky tehdy populárního Šimka a Grossmanna, dívky to braly jako velké plus.
Seznamování probíhá už ve školce, v 1. třídě...na SŠ, na VŠ, v 1. zaměstnání, v 2., 3, 10...a to jedno z posledních asi v domově důchodců. Tak se na to připrav, celý život je o seznamování. Myslíš, že bys byl, kdyby se Tví rodiče někde někdy neseznámili?
Tak mluv, bav se, nebuď ale namachrovaný. A uvidíš, že dobře zapadneš do kolektivu. Hodně štěstí. Jaga.
Normalne, rano pred skolou, o prestavce nebo po skonceni skoly:
Zdar vole, nemas cigo? Zajdem po skole na jedno?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.