Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polarizační brýle - jakou značku?

Od: standacb* odpovědí: 8 změna:

Dobré polarizační brýle se dají koupit již od tří stovek.
Jsou ale třeba i za 11t.

Zajímalo by mě, v čem jsou ty dražší lepší, zda třeba uváděné HD Polarized a HIGH DEFINITION OPTICS®High Definition Optics® (HDO®;) je opravdu nějaká výjimečná vlastnost, nebo se jedná jen o reklamní plky?..

A když už volit některou z těch dražších značek, pak kterou? Polaroid, Oakley, Ray-Ban...?

doplněno 06.09.17 18:30:

Mám na mysli brýle pro volný čas, dovolenou, do auta, atp.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

no name

Tak já hlasoval za noname. Neb je mám a svoji funkci plní dostatečně. Palubku odraženou na skle auta spolehlivě vymažou. Vybíral jsem u čínana stylem nasadit a pohledem na auto vybrat ty, které co nejvíce skla zprůhlední. To znamená vymažou odraženou oblohu.

hodnocení

0x

Ray-Ban

Myslím si, že to nejsou reklamní plky. Čím dražší brýle, tím jsou kvalitnější. Vyzkoušejte je a poptejte se v Optice, kde Vám poradí. Nejlépe se kouká přes ty dražší brýle. Jsou různé druhy polarizačních brýlí a kouká se různě i přes brýle od stejné značky. Proto vyzkoušejte a uvidíte sám.

ivule*
hodnocení

0x

Ten rozdíl mezi dražšími a levnějšími brýlemi je, ale spíš je otázkou, co přesně hledáte a co Vám bude vyhovovat jak funkcí brýlí, tak jejich cenou. Oakley, které jsou špičkou mezi polarizačními brýlemi, je to např. o tom, že polarizační fitr, který se vkládá mezi skla, je potřeba něčím přilepit. A Oakley používá taková lepidla, která pak nezkreslují pohled přes ty brýle. Ten pohled přes ně je prostě fakt dobrý. Ale je mnoho jiných značek, které vyrábí polarizační brýle a jsou velmi kvalitní.

Otázkou taky je, jestli máte dioptrie. U některých brýlí se to dá vyřešit klipem, u jiných je potřeba skla zabrousit. Doporučuji vybrat si brýle v optice, kde s Vámi proberou a udělají Vám brýle na míru. Velmi dobrou optikou je např. www.optiscont.cz, odkud mám brýle já a jsem s nimi moc spokojená. Vyšli mi ve všem vstříc a zabrousili mi za skvělou cenu brýle podle mých dioptrií se všemi úpravami, které jsem chtěla.

standacb*
hodnocení

Polarizační klip - tomu rozumím. Ale zabrušování skel? Proč a nač?

ivule*

Zabrušování skel se dělá, pokud máte dioptrie. Jinde než v optice neseženete polarizační brýle s dioptriemi. Dělá se to tak, že se zabrousí dioptrie, mezi čočky se dá polarizační vrstva a vloží do obrub. Musíte mít ale celoobruby. Pokud byste chtěl mít polarizační dioptrické brýle jiné než celoobruby, tak je varianta koupit si polarizační (sportovní) brýle, které mají ještě ten dioptrický klip - ale ten je taky potřeba zabrousit. A to pak máte brýle, které mají dvě samostatné skla.

Jakožto člověk s dioptriemi preferuji spíš klasické brýle, které jsou barvené a do nichž je vsazena polarizační vrstva. Pak mám sluneční brýle kamkoliv včetně auta nebo sportu. Ale samozřejmě je pak otázka obrub. A s těmi se to má tak, že jsou sluneční brýle, ze kterých Vám v optice vysadí skla a zabrousí to, co chcete. Nebo jsou sluneční brýle, kde to ten plast prostě nedovolí. Chce to se zeptat na konkrétní sluneční brýle.

Je strašně moc věcí, které jde s brýlelmi vymyslet. Ale právě proto říkám, že je důležité si říct, co od brýlí všechno chcete. A pak se jít zeptat do optiky, co se dá udělat a za kolik.

standacb*
hodnocení

Nějak si nedovedu představit, že své dioptrické multifokální brýle vezmu do optiky, oni je nějak budou zabrušovat a dávat do nich(ne na ně?) - "mezi čočky"*sok* , polarizační vrstvu...*co*

Ohledně toho klipu jsem tomu porozuměl tak, že na dioptrické brýle se nasadí klip s polarizačními čočkami.

ivule*

Ne, to určitě ne:) Ale dělá se, že se zabrušují dioptrická skla a barví se a dává se mezi ně polarizační vrstva. Ale to je potřeba s tím dopředu počítat a popravdě si nejsem jistá, jestli to lze u multifokálů.

ivule*

Jo Vy jste myslel klip jako ten polarizační:) Ono je to u sportovních polarizačních brýlí opačně - jsou nedioptrické, ale některé mívají možnost dioptrického klipu - např. slunecnibryle.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]