Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Americká vlajka - počet hvězd

Od: hvezda odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
kolik hvězd má americká vlajka? Je jich 50 nebo 52? Našel jsem na internetu více verzí, tak nevím na čem vlastně jsem. :)

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, na Wall Street (burza) používají vlajku, kde je 50 hvězd. I za prezidentem Trumpem jsou vlajky stejné - takže, 50 hvězd (bez ohledu na počet států USA). Zdravím!

Americká vlajka - počet hvězd
vernon
Ale ano, vždy to bylo podle počtu států. Těch je opravdu padesát.

hodnocení

1x

Už od roku 1960 je hvězd padesát.

hvezda
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Ještě jsem pohledal a těch 50 hvězd sedí.

Jen my nejdou do hlavy ty další verze, kde je jiný počet hvězd. Stále je to americká vlajka. Má to nějaké vysvětlení?

Americká vlajka - počet hvězd #2
Tohle je skoro 60 let stará vlajka.Tady to máte jak hvězdy (státy) přibývaly cs.wikipedia.org/...

Počet hvězd odpovídá počtu států USA, který se v minulosti měnil. Takže historické vlajky se od té aktuální můžou lišit. A ano, stále to jsou americké vlajky, ale historické.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]