Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit - doporučit nějakého osvědčeného lékaře=ortopeda nebo fyzioterapeuta (klidně i soukromého), který mi pomůže s tenisovým, golfovým (oštěpařským) loktem. Mám to již delší dobu ze závodního sportu, zkoušena různá elektroléčba či laser, mazání, injekce, atd., bohužel stále nic nepomáhá...Co doporučit určitě nepotřebuji, je klasická návštěva ortopedie v nemocnici, kde je každý den stále 30-40 lidí v čekárně a chodí to tam u různých lélařů jak na běžícím pásu po pár minutách bez osobního přístupu k pacientovi natož k nějakému vyléčení problému.
Já jsem před pár lety absolvoval i tu rázovou vlnu, kterou jsem si doplácel...bohužel ani ta mi nepomohla. Pochopitelně občas při tom sportu je to bolestivé...
Doporučuji vám se co nejdříve obrátit na dobrého fyzioterapeuta.Moje dcera měla víc jak rok ten samý problém.Pomohla ji až právě opakovaná návštěva u fyzioterapeuta.A musím to zaklepat, již třičtvrtě roku je v pohodě.Ten totiž jediný odhalil pravou příčinu jejího tenisového lokte.Protože ta velice často nebývá jen pouze v místě bolesti, ale její původ je buďto v oblasti ramenního kloubu a lopatky, či dokonce až v krční páteři nebo žebrech.Dceři odhalil příčinu tenisového lokte v blokaci lopatky. Navštěvovala soukromného fyzioterapeuta Samuela Fajfra v Pardubicích a nedá na něj dopustit.Jestli bydlíte ve větším městě, určitě ve vašem bydlišti či blízkém okolí vhodného fyzioteraupeuta najdete.
Brácha / kanoista/ má dobrou zkušenost s akupunkturou. Četla jsem o jednom bývalém basketbalistovi, že mu léčitel v případě tenisového lokte dal byliny na žlučník a dietu jaterní, že si musí vyčistit žlučník a játra a zánět šlachy, že pak ustoupí. A ono mu to fakt pomohlo. Ty šlachy jezdí tunýlkama a promazává je synovie, tekutina, která se tvoří ve výstelce kloubního pouzdra. Námaha sportovní činností a dráždění krystalky kyselin mohou zánět způsobit. Tekutiny synovie je pak víc, coby voda v kloubu, nebo se jí tvoří málo a pak kloub " drhne". Kvůli snížení kyseliny arachidonové / ta nejvíc vyvolává kloubní záněty/, vynechte masitá jídla, uzeniny, polévky ze sáčku, vejce, ale taky sladkosti ,tyčinky, čokolády, chipsy, colu i kafe. Zařaďte hodně zeleniny syrové i vařené,avocado, ananas, mandle, ořechy, jako zdroj energie a minerálů, kvasnice, luštěniny, klíčky nebo lépe klíčkový olej, celoznné pečivo, ovoce.. Někde doporučují vynechat brambory a rajčata. Hodně pijte, nejlépe urologický čaj! Jestli něco z lékárny, tak E vitamin nalačno / 200mg/, Zinek, C vitamin, dle příbalového letáku.
Tohle dodržte i když s Vámi bude pracovat fyzioterapeut. Prostě nastavte si v těle touto změnou v životosprávě podmínky pro hojení nejen lokte, ale i obecně.
Nevím, zda to vezmu úplně podle pořadí...Nejdříve předchozí odpověď - něco na tom jistě bude, že ta příčina bývá někde jinde než v místě bolesti. Jeden starší a znalý lékař mi řekl, že to může dělat pravděpodobně krční páteř. Příští týden jsem se objednal k jednomu fyzioterapeutovi, který provádí i biorezonanci. Tak uvidím...Jinak bylinky či čištění žlučníku mi asi už nepomůže, neboť cca před 7 let mi ho laparoskopicky operovali (vyndali). A zhruba 4 měsíce držím dietu a spadl jsem se o přibližně 10 kg v rámci zdravé a dietní stravy.
Ale žlučové cesty v játrech Vám zůstaly. Tady právě může být zakopaný pes. A díky dietě nastala pravděpodobně tzv odléčovací reakce, která se projevila mimo jiné i v lokti. Ještě pár tipů, ať můžete zabojovat frontálně. Poradna Naďěje, Mgr Jarmila Podhorná, Brodek u Konice, gemmoterapie. Tam vypsat svůj problém. Paní Vám sestaví kúru na míru. Nebo brát dlouhodobě nízké / dětské/ dávky Regalenu od Energy. Obojí je o rostlinných resp. přírodních preparátech. Já bych si instinktivně balila loket do kostivalové masti nebo gelu.
Zkuste s tím jít na laser, mně to kdysi pomohlo od hrozné bolesti paty, kdy jsem se rok trápila. Přitom pak jsem četla na netu, jak je to nanic a spoustě lidí to nepomohlo - já mám už několik let klid. Prozatím zkuste ruskou mast Viprosal, je v tom včelí jed nebo co, je taky výborná a dá se objednat v lékárně.
Na laser jsem minulýž měsíc v srpnu chodil - celkem 6x...ještě v kombinaci s ultrazvukem. Mě třeba před několika lety jak jsem psal nepomohla ta rázová vlna a někomu zase ano...je to bohužel individuální.
ze začátku mi stačily obstřiky které vydržely asi rok,to už jsem neudržel ani hrneček a brněla mi celá ruka ,tak jsem skončil na operaci pak rehabilitace tejpování a dnes jsem v pořádku a nemám problémy jedině když hodně namáhám ruku tak to bolí jinak pro běžný život a používání ruky je to v pohodě.oproti stavu před op a po je to velká změna.takže za mě operace pomohla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.