Nejste přihlášen/a.
Některé děti to tak opravdu dělají, mé naštěstí ne, ale dělala to bratr - uplně zmodral a známé dcerka - vypadá to opravdu hrozivě, ale prý to opravdu není nebezpečné. Ale může se stát že dítě upadne i do krátkého bezvědomí, v tomto případě by už návštěva lékaře byla na místě. Věkem toho potom ubývalo. Je dobé se vyvarovat situacím kdy se dverka vzteká.
Mé děti to také dělávaly, na chvíli upadly jakoby do bezvědomí, bezvládné tělíčko, nedýchaly... Za chvilku se vzpamatovaly a hrály si jakoby se nic nestalo. Lékařka nám řekla, že to jsou afektivní záchvaty, takže první rada, pokud to jde, snažit se situacím, které předcházejí záchvatům předcházet. A když už se tak stane, nepanikařit, být úpně v klidu, nebo by toho dítě začlo zneužívat a záchvaty by byly stále častější. Je důležité být těmhle dětem stále nablízku, aby nedošlo k úrazu, vždycky jsem musela děti držet, aby si neublížily pádem.
ONO SE ŘEKNE PŘEDCHÁZET!MY MÁME TAKOVÉHO MALEHO ČERTÍKA.ONA SE STĚKÁ U KAŽDÉ BLBOSTI.PŘEBALOVÁNÍ,OBLÍKÁNÍ A POD.TO DĚLAJÍ VESMĚS VŠECHNY DĚTI,ALE NAŠE SE PŘI TOM NECHCE NADECHNOUT.URČITĚ V TOM HRAJE ROLY I NAŠE VÝCHOVA!PRVNÍ DĚCKO,ASI JSME HO MOC ROZMAZLILYDĚKUJU, VŠEM ZA ODPOVĚDI,ALE UŽ MUSÍME PÁDIT VEN NA PROCHÁZKU
TAK ZATÍM
Toto se stávalo mému bratrovi. Dnes už vím, že se tomu říká hysterie, případně panika. Naši mu vždycky dali pořádný štulec na zadek.
Schválně píšu štulec, protože to bití nebylo. Fakt štulec! Bylo to takové jako bouchnutí do zad, když se někdo dusí. A on se nadechl.
Je to už hodně dávno. Bráška byl vždycky hodné a klidné dítě. A jako dospělý je velice rozvážný medvěd. Nikdy hysterka nebyl. Omdlel, ikdyž se třeba jen hodně lekl. Neurologické problémy nikdy neměl.
Tak s tímto jsem se já v dětství osobně potýkala - v situacích, kdy jsem hodně brečela a prý jsem někdy přestával i dýchat v noci... Když se to stalo v noci - tak okamžitě se mnou ven na vzduch a když při pláči, ta mě chytly za nohy a pověsili hlavou vzhůru - tedy co znám z vyprávění... Časem to přešlo. Ale pravda, že i teď v dospělosti, pro změnu, když dostanu záchvat smíchu, tak občas začnu kýchat a dusit se a tak se musím hlídat, protože se mi špatně dýchá. Myslím, že jsem měla i nějaké léky - byly takové malé, zelené, myslím, že se jmenovaly Prothazin. To je asi tak jediné co vám řeknu - malé dítě to vědomím neovlivní... A jestli by se sama nadechla nebo ne, to bych raději nezkoušela zjišťovat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.