Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Léky na nervy zaměstnání

Od: anonymka5 odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, nejprve začnu tím že mě vyhodily už z pěti zaměstnání..beruléky na nervy a nedávám to jak po manualní stránce tak po psychické,,nesnídám nejim v práci je mi blbě..najim se když tak až večir nebo ubec..zvládám jenom úklid a o tu práci jsem přišla díky tomu že se vrátila pani na MD..jsem od února na UP..ted mě chtěj strčit do jedný firmy jako dělníka ve výrobě..tak se ptám mám li říct zaměstavateli otěch lecích? nedám to u linky nebo u nějakýho stroje..jak řikám zvládám jenom tak tat úklid..má ze zákona brát zaměstnavatel na takové lidi ohledy? Člověk jako já nemuže dělat dělníka pač hrozný že budu mít nervovej záchvat v minulosti se mi to párkrát stalo. Ještě dodám že mi je 21.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na up jim o svém handicapu řekněte. Že s těmi léky nemůžete takovou práci dělat. Dále si zkuste požádat o invalidní důchod,ale počítejte s tím,že když jste tak mladá,budete mít minimální důchod. Já beru 4 tisíce plný důchod. Takže žít samostatně se z toho stejně nedá a stejně budete muset hledat minimálně nějaký přivýdělek. Je to začarovaný kruh. Znám to.

hahanaj*
hodnocení

0x

s takovými léky byste u stroje neměla dělat - to řekněte hned na UP práce, že takovou práci dělat nemůžete

anonymka5
hodnocení

myslíte že na to na ÚP..budou brát ohled? nejsem OZP jenommám dlouhodobě léky na nervy..nejsem si jistá kam mě po tom zařadit..a jak toje v zaměstnání..musí na mě zaměstnavatel brát ohledy? v předchozích zaměstnání to moc nefungovalo...řvali po mě že jsem stratila celou paletu pač to nesouhlasilo v pc..papírově a mohla jsem za to já..chodila jsem s práce v depresích v myšlenkách že šéfa zabiju.

iz*

ÚP na to samozřejmě ohled brát musí. Nechte si pro ÚP napsat zprávu (doporučení) od svého ošetřujícího lékaře.

Pozor, pokud o lécích, o kterých jste ÚP neinformovala, řeknete potenciálnímu zaměstnavateli a ten Vás kvůli tomu nepřijme, může to ÚP vyhodnotit jako maření spolupráce a sankčně Vás vyřadit.

hodnocení

0x

Dobrý den.

Což takhle pracovat v chráněné dílně?

Najděte si v okruhu bydliště,jistě někde poblíž jsou.

Invalidní důchod máte? Chodíte k psychiatrovi?

Pokud ne,je třeba vše konzultovat s ním a v dalším kroku,pokud bude možný,zažádat o inv.důchod.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, Vy nemáte žádné potvrzení od svého ošetřujícího lékaře? Takto nemocný člověk snad ani neprojde vstupní lékařskou prohlídkou a měl by se léčit. Zdravím!

doplněno 05.09.17 17:28:

anonymka5 - Vy nejste v pořádku, tak se musíte odborně léčit (můžete být až nebezpečná svému okolí).

doplněno 05.09.17 18:05:

Člověk, který by zabil svého šéfa kvůli nicotným pracovním záležitostem, by měl být snad izolován od ostatních a být léčen - to už je moc.

hodnocení

0x

Na ÚP jste předložila potvrzení od lékaře o vašem zdravotním stavu a lécích, které berete? Pokud vás to nějak omezuje, měli by to jednak vědět, jednak to brát v úvahu při zprostředkování zaměstnání.

anonymka5
hodnocení

chodím k psichiatričce . půjdu tam příští měsíc ted mam větší zásobu..jinak papír jsem měla ale to už budou dva roky co jsem tam byla prvně..

No tak si ten "papír" vyžádejte - jestli jste v trvalé péči, tak vám ho může vystavit i dřív, než za měsíc. Zavolejte jí a požádejte.

xy
hodnocení

0x

Jestli vaše léky mají nějaké vedlejší účinky, např. malátnost, ospalost, horší koncentraci, určitě byste na toto měla upozornit na ÚP - tak byste u stroje pracovat asi nemohla

anonymka5
Nechám si určitě napsat nějaký papír znova..Na UP..ale měla jsem papir od lékaře že nemužu pracovat v chladu.kuli ledvinám..a oni me poslali do firmy kde bylo..v zime na dilne 11C..tak se bojim ze to bude k nicemu.
xy

Pokud berete léky, které ovlivňují schopnost např. řídit, pracovat u stroje, tak věřím, že zaměstnavatel by toto rozhodně neignoroval. Situace v oblasti bezpečnosti práce je přísná a administrativa pracovních úrazů obrovská.

Ještě před nástupem do zaměstnání byste musela absolvovat lékařskou prohlídku u lékaře zaměstnavatele, zda můžete danou práci vykonávat.

iz*

ÚP na to ohled brát musí, ovšem musíte mu doložit doporučení od svého lékaře.

K té dřívějšzí situaci → nemyslím si, že byl ÚP informován o podmínkách na pracovišti zaměstnavatele. Jinak by Vás tam neposlali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]