Dobrý den , V opilosti jsem zavinil dopravní nehodu , při které došlo ke škodě na majetku třetí osoby . S poškozeným jsem se domluvil , že si na způsobenou škodu najme soukromou firmu a z mého povinného ručení mu bude škoda uhrazena . Tak se i stalo . Z pojištovny mi přišlo vyrozumnění o pojistném plnění . Pojištovna následně předala částku k zaplacení advokátní kanceláři , které mám částku zaplatit . Já jsem na pojištovnu volal , aby mi poslali fakturu, podle které určii výšku škody . A nyní cituji pojištovnu - uvedené dokumenty Vám jako pojištěnému bohužel poskytnout nemůžeme. Výpočet probíhal na základě doložených faktur a našeho vlastního kontrolního přepočtu - Škodu zaplatím , ale zaráží mne , že tzv. nevím za co , když nemám fakturu , nevím jak pojištavnu přinutit , aby mi fakturu poslala . děkuji
Pojišťovna zaplatí ale škodu vymáhá na viníkovi. Na tom není nic nepochopitelného. Představa, že má platit něco, na co dostane jen složenku a žádné vyúčtování je ale podivná. To prakticky vylučuje jakékoli právo na odvolání. Kdyby například likvidátor pojišťovny úmyslně přestřelil a škody nadhodnotil.
Možná na Vás něco hrají. Ale já úplně živelně nesnáším opilce za volantem. Kolik neštěstí už zavinili. Proto bych zaplatila cokoliv, /Nemyslíš - zaplatíš/, držela pusu a krok, nepiplala se v tom a byla ráda, že už je to za mnou. Ať to stojí cokoliv, bylo to prostě ponaučení na příště.
A příště prosím - buď nechlastat, nebo neřídit. Ono zabít někomu dítě nebo tátu od rodiny, to chce opravdu silný žaludek. Dokud se podobní slaboši alkoholu nezbaví a budou si zavolantem dokazovat své schopnosti, nebude líp. Nakonec, naši politici nám dávají často příklad, kdy jedou ožralí a následně jsou vysmátí. Jenže nám v podzámčí holt chybí ta imunita, kterou se oni ohánějí. . Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.