Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení

Od: jargot odpovědí: 5 změna:
Dobrý den , V opilosti jsem zavinil dopravní nehodu , při které došlo ke škodě na majetku třetí osoby . S poškozeným jsem se domluvil , že si na způsobenou škodu najme soukromou firmu a z mého povinného ručení mu bude škoda uhrazena . Tak se i stalo . Z pojištovny mi přišlo vyrozumnění o pojistném plnění . Pojištovna následně předala částku k zaplacení advokátní kanceláři , které mám částku zaplatit . Já jsem na pojištovnu volal , aby mi poslali fakturu, podle které určii výšku škody . A nyní cituji pojištovnu - uvedené dokumenty Vám jako pojištěnému bohužel poskytnout nemůžeme. Výpočet probíhal na základě doložených faktur a našeho vlastního kontrolního přepočtu - Škodu zaplatím , ale zaráží mne , že tzv. nevím za co , když nemám fakturu , nevím jak pojištavnu přinutit , aby mi fakturu poslala . děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

0x

se zeptej toho poskozeneho na kolik byla faktura ,urcite bude vedet + pojistovna si neco prirazi

se spis divim ze pojistovna vubec neco zaplatila pri alkoholu

Pojišťovna zaplatí ale škodu vymáhá na viníkovi. Na tom není nic nepochopitelného. Představa, že má platit něco, na co dostane jen složenku a žádné vyúčtování je ale podivná. To prakticky vylučuje jakékoli právo na odvolání. Kdyby například likvidátor pojišťovny úmyslně přestřelil a škody nadhodnotil.

hodnocení

0x

Možná na Vás něco hrají. Ale já úplně živelně nesnáším opilce za volantem. Kolik neštěstí už zavinili. Proto bych zaplatila cokoliv, /Nemyslíš - zaplatíš/, držela pusu a krok, nepiplala se v tom a byla ráda, že už je to za mnou. Ať to stojí cokoliv, bylo to prostě ponaučení na příště.

A příště prosím - buď nechlastat, nebo neřídit. Ono zabít někomu dítě nebo tátu od rodiny, to chce opravdu silný žaludek. Dokud se podobní slaboši alkoholu nezbaví a budou si zavolantem dokazovat své schopnosti, nebude líp. Nakonec, naši politici nám dávají často příklad, kdy jedou ožralí a následně jsou vysmátí. Jenže nám v podzámčí holt chybí ta imunita, kterou se oni ohánějí. . Jaga.

danys*
hodnocení

0x
Pojišťovna, ve vašem případě Čkp by vám mela zaslat presne vyčíslení. Zkuste tam zavolat ještě jednou az vystrizlivite!
cicky

Co s tím má společného Čkp?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]