Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpora v nezaměstanosti

Od: jtsm odpovědí: 1 změna:

Dnes jsem se zaregistrovala na úřadě práce, v podniku jsem dala výpověď,kvůli péči o staršího rod.příslušníka,který dostává příspěvěk na péči II. stupně. Nevíte prosím někdo,jestli bych mohla být tím,že jsem musela zůstat doma, nějak procentově zvýhodněna v pobírání vyšší podpory v nezaměstnanosti? Jenom tak mě to napadlo,tak se ptám.Děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jen můj názor: na ÚP jste zaregistrována proto, že hledáte práci. Pokud Vám tedy ˇUP nějakou nabídne, měla byste nastoupit. Proto se hledání práce a péče o osobu blízkou navzájem vylučují. /Vy se sice hlásíte o práci, ale současně do ní nastouit nemůžete, protože pečujete/ Navíc, ve 2. stupni není ještě člověk natolik neschopný, aby si dost věcí zařídil sám.

Pečovala jsem hodně let, právě v době, kdy by se mi hodilo vydělávat si na důchod. Nepobírala jsem NIC. Na ÚP mi to vysvětlili, jak píši výše. Dokonce ani v nemoci pečovatel nic nepobírá.

Snad jediné 2 výhody: 1/ zdravotní pojištění za Vás hradí stát

2/ při péči o člověka od 2. stupně se tato doba pečujícímu započítává do doby pro důchod

Pokud má rodinný příslušník příspěvek 2. stupně, být Vámi, spíš bych hledala tu práci, pokud je to tedy možné. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]