Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stěhování za studiemi

Od: vs odpovědí: 6 změna:
Tento rok se budu ,, stěhovat na koleje za studiem do jiného města. Problém je v tom že jsem na střední potkal přítelkyni. Oba dva jsme se společně vídali i o týden. Máme hezký vztah. Ale teď to bude vše jinak. Nebudeme se tedy tak často vídat. Nějak nás to oba dva depta. O víkendy se vídat snad budeme, ale zase já nebo ona v práci. Já se jí snažím vysvětlit že se na sebe budeme více těšit. Ale u ní je to jak někdy mluvit do dubu. Jak ji to mám vše vysvětlit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ivana*
hodnocení

1x

To záleží, co od toho čekáte... Já studovala rok v zahraničí, tisíc kilometrů daleko, viděli jsme se jednou za tři, čtyři měsíce tak na pět dní až týden. Z původního půlroku jsem prodloužila na rok a celou dobu jsem měla plnou podporu. Studium pro mě bylo samozřejmě důležitý a tak bylo pro nás oba. Všechno jsme prožívali spolu a návrat byl o to sladší. Teď si zařizujeme svůj první byt. Jo a byli jsme spolu třičtvrtě roku a bylo nám 23, když jsem odjížděla, takže žádní snoubenci. Brali jsme to prostě vážně a jeden druhýho jsme drželi. Pokud má slečna už teď problém, že se pět dní neuvidíte a nechce tě podpořit v tak důležitý věci, zvaž, jak se tahle vlastnost bude ještě projevovat... držím palce

paw*
hodnocení

0x
Nijak. Bud to pochopi a ustoupi ona nebo ustoupis ty. Kolega bydlel na pokoji s borcem, ktery se po tydnu studia sbalil a ze jede domu, aby mohl byt s pritelkyni. Znam ale i kluka, ktery mel pritelkyni a jezdil za ni 1x za mesic. No a nebo se rozejdte.

hodnocení

0x

...jak mluvit do dubu. Děvče má zřejmě nějaké jiné představy. Jaké? Snad abyste nešel studovat a zůstal doma?

Nechte věcem volný průběh, jezdit domů budete tehdy, když to půjde. Vzdálenost každý vztah prověří. Některý skončí, některý vydrží.

hodnocení

0x

Co jí vlastně potřebujete vysvětlovat? Co slečně vadí - že nebudete spolu, že si najdete jinou, že budete mít méně času? To všechno se přece může stát i když budete v jednom městě.

Připomněla jsem si "dávné doby", kdy mládenci vašeho věku odcházeli na dva roky na vojnu - ale to už by dívenka asi nepobrala vůbec.

Tak ať vám to klapne :)

vs
hodnocení

No ona mě podporuje v tom abych šel na VŠ. Ale někdy mi hraje takový ty divadla, jak si tam někoho najdu atd. Ale to je asi u ní normální.
ivana*

nevím, nevím... asi si je nejistá, odjíždíš jí pryč, ona zůstává. jsem teda ráda, že tohle mi přítel nedělal. tak jí prostě zkus pořádně ujistit a uvidíš, jak se to vyvrbí, odjedeš tak jako tak a jak bude vztah na dálku vypadat poznáte až potom.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]