Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dát do banky peníze?

Od: thelden odpovědí: 20 změna:

Dobrý večer, měl bych otázku jak je to s tím je mi 18 let a mám doma našetřino 90.000Kč, a tyto peníze bych chtěl dát do banky jak na to?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

1x

Půjdeš do banky s občankou, založíš si účet a ty peníze na pokladně na ten účet vložíš.

jabraka*
hodnocení

1x

Pokud ty peníze nepotřebuješ hned,ulož je v bance do státních dluhopisů.Ty můžeš po čase výhodně zpeněžit a neplatíš poplatky z vedení účtu.

JABRAKA

sasdax*
hodnocení

0x

Vezmi peníze, zajdi do banky a řekni jim že je chceš vložit na ten a ten účet. Pokud nemáš účet, musíš si vybrat banku, pak si zřídit účet a pak vložit peníze. Mimochodem kde jsi je měl doteď? V prasátku? Jo a propo pokud nemáš příjem jako že asi nemáš, tak ti peníze budou užírat poplatky za vedení účtu.

lidus*
hodnocení

0x

založit účet a složit peníze na pokladně-pozor, některé banky mají spoplatněno, že ukládáte větší množství peněz. nebo poslat na účet složenkou-ale zde zase vybere poplatky pošta, nejlíp založit nějaký termínovaný vklad-pokud víte, že hotovost rok nebudete potřebovat.

hodnocení

0x

Pokud jde jen o ulozeni penez bez pozadavku s nimi aktivne pracovat, (inkaso, trvale prikazy, bankomat atd.) Zvolil bych sporici ucet. Mam vlastni zkusenost s ING kontem.
ingkonto.cz/...
Zadne poplatky za vedeni, 2,5% urok, moznost okamziteho vyberu penez. (U vetsiny jinych sporicich uctu musite dopredu hlasit vyber).Nevyhodou je to ze tak lze ucinit jen prevodem na jiny ucet. Lze urcit az tri ucty na ktere se daji penize z ING konta poslat.
Toto ale lze jednoduse vyresit zalozenim konta treba u mBank, kde je vedeni zdarma. mbank.cz/...

ferda1954*

U MBanky nemůže tyto pracně našetřené peníze vložit na přepážce.Založení účtu také není ze dne na den.Ale tím nevýhody končí.

A... vidite to mi nedoslo, mate tedy nejaky tip na konto bez poplatku za vedeni a s prepazkou?

ferda1954*

Snad ING ale nejsem si jist zda není jen spořící.

doplněno 03.12.09 13:24:

Myslel jsem tím zda si nebude muset založit i běžný účet.

Ano ING konto je sporici ucet, vsak jsem o tom psal o prispevek vyse ;)

chechtal*
hodnocení

0x

Já být tebou,tak bych peníze vložila na stavební spoření..Do banky bych nedávala.Ale ono bude stejně záležet naTobě,jak se rozhodneš.

Ano, je skoda ze se tazajici neozval, stavebko je dobra vec pokud vim, ze ty penize nebudu 6 let potrebovat.

antara

Myslím, že stavebko už má svůj zenit za sebou - alespoń co se týká spoření. Likvidita mizerná, úročení také nic moc, poplatky v řádu stovek korun ročně, snad jen ta státní podpora a osvobození od daně z příjmů - úroky. Mám doma taky ještě nějakou tu smlouvu o SS, ale ty mám úročeny 5-ti % p.a. a státní příspěvek na každou 4 500 Kč. To se snad ještě trochu vyplatí, ale ty nové, ty jsou už o ničem.

thelden
hodnocení

Dobrý den, děkuji za rady stavební sporeni mam a mam na nem asi 60.000 ale tech 90.000 na to stavebni nechi dat protoze si asi za tech 6 let budu chtit koupit treba auto, potřebuju pouze někam ty peníze vrazit abych věděl že mi tam poběží třeba nějaký úroky, ale zaroven chci abych je mohl kdykoliv vybrat takže poradte kam je vložit?

zikjasa*

Jak se na Tebe koukám a na Tvůj věk dej ty prachy do bab a budeš mít radost hned i bez auta.

thelden
hodnocení

Hmm dobrý no, za celejch těch 18let jsem si neuměl najít ani jednuholku nebo mě spíš žádná nechtěla, tak když mužu mít něco co mě nebude srát jako ty holky tak to je třeba zrvona to auto! A pane zikjaso, já jsem se neptal jak s penězma naložit ale ptal jsem se jak je nejlépe zúročit!

antara

Doporučuji české banky - nevíte co se v nejbližších měsících stane a přece jen může být výhodou, že se tyto řídí českými zákony pojištění vkladů. Ono totiž BRE bank (s produktem mBank) je polská, ING konto od ING bank je holandská, Citi je irská a fakt by se mi nechtělo v případě jejich krachu oblítávat Evropu.

Takže já bych si na vašem místě vybral např.:

GE Money - Spořící účet Genius II - blíže viz. www.gemoney.cz/ge/... - úrok 2,0% p.a., likvidita 100%

Volksbank CZ - Běžný spořící účet - blíže viz. www.volksbank.cz//... - úrok 2,03% p.a., likvidita 100%.

Určitě se najdou i nějaké další banky s alespoň nějakým úrokem.

thelden
hodnocení

Dobrý den, děkuji mockrát ten účet od toho Volksbanku by mi určitě vyhovoval, vysoké úroky a mnoho dalších výhodných faktorů. chci se zeptat jelikož jsem to tam moc nečetl, chci se zeptat jak je to právě s tím vložením a výběrem a kreditní kartou, jestli můžu vybírat i z kreditky jestli u tohoto účtu vůbec nějaká je?

thelden
hodnocení

A kolik nebo za co se u tohoto účtu platí, třeba za vedení účtu, nebo vypisa apod.

antara

Pokud jde o kartu (sice ne kreditní, ale debetní), pak zvažte využití tohoto produktu - ten možná bude nejvhodnější:

Poštovní spořitelna (divize ČSOB) - Červené konto - postovnisporitelna.cz/... - úrok 2,25%, likvidita 100 %, platební karta

ferda1954*

Když by to nespěchalo tak bych tu MBank doporučil a poslat tam ty peníze poštou složenkou na účet.Je to jedna z mála bank kde peníze přibývají ikdyž tam nic nedodáte.Ale založení účtu je možné jen přes internet nebo stánek.Vím jen o jednom a to v Ústí nad Labem v Globusu.Je jich samozřejmě více ale to si budete muset zjistit na jejich stránkách.No a pak jen počkat až vám přijde platební karta a vložit peníze.U stánku vám řeknou , kde všude se dají vložit peníze.Hlavně si nezapomeňte vzít k mkontu i eMax to je ten spořící.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]