Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymáhání zálohy

Od: doulen odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, podvodník - řemeslník si řekl o zálohu na materiál 9700Kč... na práci nešáhl, nereaguje... Podle toho, co jsem následně zjistil, je to prostě zálohový, fikaný podvodník. Policie tvrdí, že podvod nebude lehké prokázat a je třeba se domáhat formou "vrácení dluhu". Chci se zeptat ale na něco jiného. Má tu někdo zkušenost s vymahači dluhu? Pomohli vám?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zaloha
hodnocení

2x
Záloha se automaticky stává majetkem řemeslníka. Takže je potřeba podat žalobu. Tyhle podvodníci občas nějakou zakázku skutečně provedou, takže jim prokázat úmysl podvodu je prakticky nemožné. Oni se budou hájit tím, že jim prostě podnikání nejde a to trestné není.
Kamarád před pár měsíci hledal také nějakou firmu, která by vymohla cca 150tis, které mu nezaplatil zákazník.Kontaktoval mnoho takových firem a všechno jsou to podvodníci. Ono je to i logické.
doulen
hodnocení

To, co píšete o té záloze, jsem se taky dočetl - žel pozdě.. Vymahatelnost čehokoli, třebaže se smlouvou je mizivá. Takže leda klasika..dva Ukrajinci a beze svědků...

hodnocení

2x

Podobný případ jsme řešili cca před 4 lety. Taktéž jsme měli potvrzrení o převzetí peněz-i s razítkem jeho "firmy. Nic nepomohlo-osobní návštěva u něj doma se záměrem domluvit se na splátkovém kalendáři/vše přepsal na rodinu a sám si nechal zapsat bydliště na MěÚ/ , řešení s policií,soudem ani vymahači dluhů. Ti si po půl roce , aniž by něčeho dosáli, nechali vyplatit ještě 3.000 Kč za jejich výdaje /údajně 3x návštěvy u podvodníka doma apod. Tak to jen pro Vaši opatrnost jako výstraha něco podniknout. Pokud dotyčný dělá, že nic nemá, je z obliga. Jeho syn je ke všemu policajt.

doulen
hodnocení

...Něco takového jsem čekal..

doplněno 03.09.17 18:26:

Děkuji za zkušenost.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

hlavni otazka je jestli mate nejaky doklad o zaplacene zaloze , pokud ne tak je nejspis zbytecne cokoliv resit

sehnat vymahace dluhu kteri za to nebudou chtit vic nez dostanete vy bude asi celkem problem

paw*
hodnocení

0x
Mate smlouvu nebo jine potvrzeni o predani penez? Pokud ne, i ti vymahaci nepomuzou.
doulen
hodnocení

Mám smlouvu, kde je bank. číslo a na toto číslo byla částka uhrazena. Na internetu jsou i firmy, které tvrdí, že za vymožení částky nic neúčtují..pouze si nechají smluvní pokutu plynoucí ze smlouvy s dlužníkem. Mně se ale jedná o to, zda tu někdo má zkušenost s takovou firmou, která dluh vymáha...zda vůbec může mít člověk představu o tom, jakou má taková firma úspěšnost a tak celkově.. To jsem hledal ale nikde kloudná odpověď.

jenda2*
hodnocení

0x

Poslat zálohu je prostě chyba. Buď si peníze vymůžete sám pomocí "domluvy", nebo peníze oželíte. Ta částka je nízká a vymahači se tím zabývat nebudou. Jsou i vymahačské firmy, které dluh vymůžou a zadavateli nedají nic. Příště budete chytřejší. Známý je pokrývač a měl ve smlouvě, že do konečného zaplacení je materiál stále jeho majetkem. Zákazník po zhotovení oplechování střechy přestal reagovat a tak mu plech strhli i přes výhružky policií. Zákazník nenadělal nic. Tam pro změnu nebyla žádná záloha ale naopak provedená práce. Prostě když je někdo lump, tak je to pak těžké. A vše je dobré hodit na papír.

zaloha
Ten podvodník jen nevěděl, co mu zákony dovolují.
1. Vstup na jeho pozemek nemůže zařídit ani PČR. Kdyby se branil, tak má pokrývač smůlu.
2.Oplechovani se montáží defakto stává součástí nemovitosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]