Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, podvodník - řemeslník si řekl o zálohu na materiál 9700Kč... na práci nešáhl, nereaguje... Podle toho, co jsem následně zjistil, je to prostě zálohový, fikaný podvodník. Policie tvrdí, že podvod nebude lehké prokázat a je třeba se domáhat formou "vrácení dluhu". Chci se zeptat ale na něco jiného. Má tu někdo zkušenost s vymahači dluhu? Pomohli vám?
Podobný případ jsme řešili cca před 4 lety. Taktéž jsme měli potvrzrení o převzetí peněz-i s razítkem jeho "firmy. Nic nepomohlo-osobní návštěva u něj doma se záměrem domluvit se na splátkovém kalendáři/vše přepsal na rodinu a sám si nechal zapsat bydliště na MěÚ/ , řešení s policií,soudem ani vymahači dluhů. Ti si po půl roce , aniž by něčeho dosáli, nechali vyplatit ještě 3.000 Kč za jejich výdaje /údajně 3x návštěvy u podvodníka doma apod. Tak to jen pro Vaši opatrnost jako výstraha něco podniknout. Pokud dotyčný dělá, že nic nemá, je z obliga. Jeho syn je ke všemu policajt.
Mám smlouvu, kde je bank. číslo a na toto číslo byla částka uhrazena. Na internetu jsou i firmy, které tvrdí, že za vymožení částky nic neúčtují..pouze si nechají smluvní pokutu plynoucí ze smlouvy s dlužníkem. Mně se ale jedná o to, zda tu někdo má zkušenost s takovou firmou, která dluh vymáha...zda vůbec může mít člověk představu o tom, jakou má taková firma úspěšnost a tak celkově.. To jsem hledal ale nikde kloudná odpověď.
Poslat zálohu je prostě chyba. Buď si peníze vymůžete sám pomocí "domluvy", nebo peníze oželíte. Ta částka je nízká a vymahači se tím zabývat nebudou. Jsou i vymahačské firmy, které dluh vymůžou a zadavateli nedají nic. Příště budete chytřejší. Známý je pokrývač a měl ve smlouvě, že do konečného zaplacení je materiál stále jeho majetkem. Zákazník po zhotovení oplechování střechy přestal reagovat a tak mu plech strhli i přes výhružky policií. Zákazník nenadělal nic. Tam pro změnu nebyla žádná záloha ale naopak provedená práce. Prostě když je někdo lump, tak je to pak těžké. A vše je dobré hodit na papír.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.