Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můj přítel nejeví zadný zájem

Od: laura123 odpovědí: 40 změna:
Ahoj, již delší dobu mě trápí můj přítel. Je šíleně lenivý nejratši by ztravil celý život na gauči. Nemá zájem o nic. Nevymyslí plán na víkend, co na jídlo, co by jsme mohli dělat, nemá zájem už ani o sex , přijde mi že ho musím nutit do toho. On si lehne k televizi a dokáže se na ni dívat celý den , takže vázne i komunikace mezi námi. Jen vedle sebe sedime a skoro nekomunikujeme. Už mě to nebaví pořád musím vymyslet jak se zabavit . On sám od sebe nepřijde nikam mě neveme . Achjo. Co s takovým vztahem plný stereotypu. Jsme spolu 3 roky.

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

3x

Co by jiná dala za to mít doma chlapa, který chodí do práce, nikde se netoulá, udělá, co se mu řekne a neotravuje pořád se sexem.

hodnocení

3x

Zdravím. Pokud o Vás partner nejeví zájem, nemáte společné koníčky, netrávíte spolu volný čas, proč s ním tedy jste? Pokud je to tak po třech letech, co by bylo za deset, dvacet let? Nebaví Vás takový vztah, tak ho ukončete a jděte si svojí vlastní cestou. Najděte si vhodnějšího partnera, toho současného nezměníte a nemá smysl zůstávat ve vztahu ve kterém nejste spokojená už teď.

pohanka*
hodnocení

1x

Ani počítač ho nebaví?

To zaspal dobu.

Dnes je závislost právě na PC.

Co Vám asi poradíme?

Máte moc krásnou ozdobu bytu.

laura123
hodnocení

Ano na počítači je taky pořád. Kdyz si chci zahrát nějakou hru s ním většinou chce hrát sám
pohanka*

On se musí chtít změnit sám. Je to závislost a lenost.

Zvažte, co Vám takový vztah přináší. Můžete zkusit mu dát nůž na krk, aby něco se sebou dělal, že se Vám to nelíbí, ale v první řadě to záleží, aby si to uvědomil ve své hlavě.

Mluvte s ním jasně a vážně. Zrovna tak vážně to musíte mít porovnané v sobě a být odhodlaná odejít /mít kam/.

Nakupujete, vaříte, uklízíte, okolo prádla a on v domácnosti nepomůže? Tedy co s ním očekáváte, až budou děti?

Takže léčit se /jako u alkoholika/ jinak rozchod.

PC i televize jenom na hodinku denně, jinak jiný, společný program a život s Vámi.

Chodí do práce?

Po 3 letech chození možná vidíte, že to není ten pravý. Ale nevíme, co Vás u něj drží. Takhle, jak jste to napsala - bič a pryč. Vždyť i ta jeho kondička, když nesportuje, musí být ne moc dobrá /ochablý, nadváha/.

laura123
hodnocení

V domácnosti mi pomůže. Nakoupí, uklidí, vynáší koš. V tom problém není. Není špatný chlap je hodný, ale poslední dobou strastne líný, pořád je unavený, chodí do práce. Je mu 28 vždyť by měl být plný energie a elánu. Ale není. Nadváhou netrpí . Ještě to není v takové fázi. Ale mám strach že za pár let bude...
pohanka*

Nenabíjí baterky, TV, PC mobilní telfon mu ji naopak odebírají.

Může mít i nějakou nemoc, je to nemoc dnešní doby asi u více mladých lidí, že kudy chodí, tudy musí něco hrát.

Podívejte se na stránky závislosti /druhy, léčba, netholismus, sebedestrukce/

laura123
hodnocení

Mě hrozně mrzí, že nevymyslí sám plán kam zajet na výlet co podniknout vždycky musím jen já jo to prostě nenapadne, prej není inspirativní a nemá takovou inspiraci jako já. Ale člověk když chce a on moc dobře ví že mi to vadí že jenom leží na gauči kolikrát sem s ním o tom mluvila, i budoucnost když se bavíme o bydlení chci si vzít hypotéku a můj přítel pořád otálí, přijde mi že ji semnou neplánuje. Ani dovolenou , vůbec se o tom nebaví , všichni v práci dovolené promyšlené se svýma partnerama a když se zeptají mě tak jen můžu odpovědět newim kam ještě jsme to neřešili ale já bych ráda řešila, ale on na to zrovna nemá náladu nebo se mu to teď nechce řešit a to jsou jeho odpovědi. I jídlo co mám vařit to je jen já newim já newim. Přijde mi že jsem ta hlava rodiny já , já to vedu on jen přikyvuje . Ale já chci aby byl on ta hlava rodiny a vést ten vztah trošku a organizovat a víc se snažit.
stefan*
Ak taky nebol v minulosti, tak ma krízu... Mam 29 a bojujem s niečim podobným :/ musí si nájsť nejakeho konicka a nie zrovna tv a pc... Nieco ho v minulosti bavilo mozno zacat tam... Potrebuje dostat poriadne do tela, fyzicky... Ako chlap, aby sa citil ako chlap.. vymena nepomôže, tu až keď nič nezaberie, inak budeš chlapov meniť ako na pase...
stefan*
Ešte kontrolná otázka: nebol taký vždy? Pasívny, skor oddychujuci typ?
boho

Jestli spolu zijete ve spolecne domacnosti, musite ho vytrhnout z letargie ruznymi ukoly, pozadujde pomoc s cimkoliv, co by mohlo prispet k vylepseni bydleni a spokojenosti vas obou. Jestli odmitne tak je to partner k nicemu, ignorovat zajem umi jen ten kdo nema chut ho udrzet a rozvijet a stereotypni nuda ubije kazdy vztah.

laura123
hodnocení

Když jo o něco požádám to pomůže pokaždé, jde mi spíš o to že to neudělá sám od sebe že všechno mu musím říkat. Připadám si spíš jak jeho máma ne jako partnerka.

sebod*
hodnocení

1x

Lauro, když něco vymyslíš - nějaký výlet? Jede? Jestli ano, je s ním jinak pohoda, nechlastá, chodí do práce, tak je vše v pořádku. Prostě KAŽDÝ z nás máme nějaké špatné vlastnosti. On je prostě neakční, lenivý. Jiný chlap zase bude chtít být na večírku každý večer, bez ohledu na to, že Ty se časem budeš starat o dítě. Bude vyžadovat sex denně (třeba několikrát) a když Ty nebudeš mít náladu pořídí si milenku.

Vše je v životě o kompromisu, o tom, kam až dokážeme něco tolerovat.Ty musíš zvážit, zda tu jeho lenivost překousneš, nebo ne.

Víš, on tříletý vztah už může být moc "zažitý". Stereotypní. Okoukaný. Možná se prostě k sobě nehodíte a teď, když Ti spadly růžové brýle zamilovanosti, tak to začínáš teprve vidět. Každý z vás dvou za ty tři roky "vyspěl", změnil se. Možná za sebou nemáte více trvalejších vztahů a nedokážete srovnávat. Teprve se oba hledáte.

pt®
hodnocení

1x

"laura", kolikrát zde člověk čte, jak je partner aktivní, stále by chodil do společnosti, sexoval, ale doma nepomůže a je to hrubián, alkoholik nebo gembler, či sukničkář...ale pokud jde o chlapa, který chodí do práce, doma pomůže, zbytečně neutrácí za zábavu, tak je také špatně. Vidím to jako, že to domácí typ a možná byste to ocenila, až by byly děti. Možná má namáhavou práci a vy ne, nevím. Ale zase takový problém v tom nevidím, možná záleží na Vašem přístupu. V každém případě byste o všem měli mluvit a najít společnou řeč. Pokud je to pro Vás nesnesitelné, tak se rozejděte, dokud nejsou děti a najděte se chlápka živějšího, jen aby pak nebyl živější až moc. Uvědomte si, že chcete ideál, jako z filmu, ale tak to nefunguje. Každý jsme nějaký a je třeba ustoupit, jednou jeden, pak zase druhý...

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Pokud mezi vámi a přítele vázne komunikace, tak jste na nejlepší cestě ke vzájemnému odcizení. Váš přítel asi bude od přírody pohodlný a klidnější a televize mu k jeho spokojenosti stačí. K tomu navařeno, uklizeno a vyprané prádlo, co více si přát? Pokud nemáte spolu děti, tak stále máte možnost svoji situace bez ztráty kytičky změnit. Třeba tím, že si najdete někoho jiného. S dětmi to jde podstatně hůře. Otázkou zůstává, jestli byste jiného - lepšího - vůbec našla. Možná ano, možná ne. Vás vaše situace trápí a říkám si, že kdyby se okolo vás vyskytnutl muž, který vás opravdu zaujme, tak svému příteli stejně utečete za ním. Protože nudný patron je fakt na palici. Může být hodný, nepít a nebít svoji ženu, ale pokud s ní ani nemluví, tak takový vztah je o ničem. Dám vám tuto radu. Umíte si představit mít s ním děti? Jestli ne, tak asi nemá cenu takový vztah nadále žít a přišel čas na změnu. Nebyla byste první ani poslední ženou, která opustila nekomunikativního muže.

Přesně tak. Moje kamarádka měla takové asi 3 muže. Všechny opustila. Jí ale nedělalo žádný problém si najít jinýho. Chlapi po ní strašně letěli - jako vosa na pivo. Lepšího našla a mají miminko.

svatoslav
hodnocení

0x

Ano, muži většinou leží, jí anebo sexují...

laura123
hodnocení

Tak můj přítel o sex evidentně ztratil zájem, většinou má zájem když je opilý, když je střízlivý tak se mu nechce nebo je unavený. Přitom jsem hodně přitažlivá žena , jak fyzicky tak i s rozumem na pravém místě.
svatoslav

Tak pokud to není tak, že je neaktivní z nepřetržitého aktivního sexu, bude to chtít zřejmě vážný rozhovor a sdělit mu, co a jak VY cítíte... jinak to bude ztráta času, očividně vám to "neladí"... Hledal bych jiný vztah...

hodnocení

0x

A co si s ním o tom promluvit, co vás trápí? Lidé spolu musí mluvit, "odezírat" umí málokdo. Možná je unavený, otrávený z práce - ptala jste se ho? A taky by to asi chtělo nějakou změnu - pobídku. Dřív si lidi pořizovali potomka, jinak byl jejich vztah trochu prázdný. Jak je to teď, to nevím.

remisak*
03.09.17 10:43
hodnocení

0x

Vyměnit !

jani*
hodnocení

0x

Já bych mu to řekla,že se změnil,že mi vadí,že nemluví,je nečinný apatický. Ať se vyjádří co v tom je. Možná,že jemu zase něco vadí na vás,možná že už delší dobu.

hahanaj*
hodnocení

0x

A co Vám tedy ten vztah přináší? Jste mladá ,asi bych v takovém stereotypu nepokračovala.

vernon
hodnocení

0x
Měl jsem kdysi takovou přítelkyni, stále chtěla někam chodit, stále něco dělat. Kino, divadlo, tancovačka, vyžadovala hodně pozornosti. To chlap který takový naturel nemá, dlouho nevydrží. Přitom já jsem za svobodna zcestoval celý svět, taky jsem nedokázal dlouho sedět na jednom místě a nic nedělat. Ale všeho s mírou.
Myslím, že bys sis měla s přítelem promluvit. Takhle žijí staří manželé, ne lidé před třicítkou co jsou spolu tři roky.
Pokud tedy dává přednost televizi a gauči před tebou, není něco v pořádku. Možná u vás obou...

laura123
hodnocení

Ano určitě je to fajn že je domacký typ, ale všeho z mírou. Já po něm nechci každý den aby byl aktivnejsi. Jen bych ráda uvítala zájem z jeho strany. Připadám si taková zbytečná...jen to prostě nechápu, z mé strany já se snažím , vařím mu , uklízím, Peru atd. Snažím se s ním komunikovat trochu ten vztah rozvíjet nebo aby nebyl stereotypní, ale pořád se musím snažit já. Nevím jak by se mu líbilo kdyby já jen seděla a nic nedělala a neměla o nic zájem, tak by asi taky nebyl dvakrát spokojený.
doplněno 03.09.17 16:10: Nejsem blbá Káča co sleduje telenovely a hledá ideálního chlapa. Nikdo není ideál. Ale ve vztahu by měl být kompromis. Když moc dobře ví že bych uvítala aby se víc snažil tak by ho to jednou za čas nezabilo. Ale to by musel asi chtít. Já se bavila s ním kolikrát na tohle téma ale mu všechno přijde normální . Ale mě nepřijde normální trávit dny tak že každý den jen vedle sémě sedíme prohodíme pár vět a většinou ticho a televize...mě to strašné ubírá energii a pak jsem otrávená a nic mě nebaví ...

já se snažím , vařím mu , uklízím, Peru atd.
Tak se nesnažte, nevařte mu, neuklízejte, neperte atd. - a uvidíte, co to udělá.

budte ráda že máte doma co máte

muže se stát že když se snim rozejdete narazíte na někoho kdo bude pít,buzerovat vás a třeba i mlátit

nebo narazíte na žárlivýho rapla a to si užijete to se vám pak po tom stereotypu bude kurna stýskat

pokud vám chybí sex tak si najděte milence a budte štastná že doma máte sice stereotyp ale pohodu a klid *palec*

laura123
hodnocení

Chápu, ale takový bezvýznamný život mě nebaví. To můžu být klidně celý život sama. Protože naše domácnost tak někdy vypadá. Nuda. Nic se neděje každý den stejný a mě to uzirá. Asi jsem náročná nebo já nevím. A milence si opravdu hledat nechci. Na to jsem nikdy nebyla. Nemám na to povahu.

pokud vás život s vaším současným přítelem ničí nezbyde vám nic jiného než se s nim rozejít najít si někoho jiného a pevně doufat že bude bude líp - přeju hodně štěstí :)

danka86*
hodnocení

0x

On nevymyslí plán na víkend? Tak jej vymysli ty, ne? Jestli ty chceš něco podnikat a někam jít, tak pro to taky musíš něco udělat a nečekat, že to za tebe bude vymýšlet někdo jiný. On třeba není typ, který by něco vymýšlel a organizoval, a tak si žije svůj líný stereotypní život a zřejmě mu to tak i vyhovuje. Začni se o zábavu starat ty. Kdybys se s ním rozešla a byla sama, tak by sis přece taky musela vymýšlet zábavu sama.

laura123
hodnocení

Danko kdyby jsi četla všechny komentáře tak by ses mohla zdržet tohohle komentáře. Prave že to jsem já která pořád něco vymyslí ať vztah není o stereotypu.

bvx
hodnocení

0x
Stejně se rozejdete, partneři musí mít podobnou představu o trávení volného času, jinak to prostě nefunguje. Viděla jsem to samé u kamarádky, on domácí povaleč, ona akční. No nevydrželo to, našla si nakonec podobně akčního a teď se berou.
bvx
Jo a zůstat s ním jen proto, že nepije, nechodí za zenskyma a pracuje + co když už nikdy nepotkáte nikoho lepšího - jak vám tu 90 % radcu píše, je podle mě sakra málo.
jenda2*

No a třeba ten partner v prácí maká jak barevný a už nemá náladu někdo lozit a být akční. Tento problém ženy asi nezajímá. Jen se chtějí bavit a dostávat peníze !

laura123
hodnocení

Já nejsem typ ženské která čeká na peníze! Jde o to že by ve vztahu měli spolupracovat oba nic víc nic míň. Zábava není jenom o penězích .

laura123
hodnocení

Ono ani o ty výlety a tak nejde. Ale i to že bydlíme spolu a absolutně neděláme nic spolu to klidně můžeme bydlet každý sám. Dnes jsme se bavili maximálně půl hodiny zbytek dne nic. Je na počítači .

Když Vám to hodně vadí, tak se s ním rozejděte a najděte si akčnějšího chlapa k sobě. Jsou chlapi, kteří vymýšlí akce a nečekají, že to za ně bude dělat někdo jiný, partnerka. Pořád by Vás asi ani nebavilo vymýšlet akce sama. On už se nezmění. Moje kamarádka od takových chlapa šla pryč. Když jen čekal na to, s jakým nápadem přijde a samotnýho ho nic nenapadlo. Došla jí trpělivost. Měla víc takových chlapů a s žádným takovým nevydržela.

doplněno 03.09.17 18:28:

Být sama a vymýšlet zábavu je něco jinýho než být s někým. Oba mají spolupracovat a nejen ona. Když jsou dva na vztah, mají oba přispívat do vztahu.

danka86*

A kde to je napsáno, že mají ve vztahu oba vymýšlet zábavu a nejlépe rovným dílem? Na to přece neexistuje žádné pravidlo, že oba musí něco vymýšlet a organizovat a když já 3x vymyslím zábavu, tak potom musíš 3x vymyslet zábavu i ty, protože jinak to není fér. Takový přístup ve vztazích je špatný. Někdo z nich se může starat o zábavu a ten druhý se třeba zase stará o jiné věci.

Ale souhlasím s tím, že jestli to slečně vadí, tak by se s chlapcem měla rozejít. Ovšem lidé (a obzvlášť je to doména žen) jsou věčně s něčím nespokojeni. Slečně na současném příteli vadí tohle, na tom dalším jí určitě taky něco bude vadit - vlastně se takhle může rozcházet se svými partnery do nekonečna, protože každý bude mít nějakou vadu, která ji dřív či později začne štvát a nakonec možná skončí na stáří sama, protože na každém jí něco vadilo... No co už, i takový je život.

doplněno 03.09.17 22:45:

@nick: Ale jo, může si najít lepšího. Pokud ovšem o ni nějaký lepší bude stát. Taky záleží, co slečna sama ve vztahu tomu potenciálnímu lepšímu partnerovi nabízí, protože tolerance to asi nebude :) Ono to taky může být v dalším vztahu i horší.

Je možný, že nakonec bude sama. Ale taky je možný, že si najde mnohem lepšího partnera a bude s ním spokojeně žít až do smrti. Tak proč zůstávat s jedním a být s ním nespokojená, když si může najít lepšího?

hodnocení

0x

Syn chodil s dívkou a byla něco podobného. Dovršilo se to na horách, kde ji nemohl vytáhnout z chaty a odloupnout od televize. Po delších úvahách se s ní rozešel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]