Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžete se prosím podívat na mou lékařskou zprávu z urologie?
Lékař mně jen řekl , že výsledek moči je trochu horší, nijak jinak to nekomentoval, zazvonil mu telefon a mě docela rychle z ordinace vyprovodil. Mám přijít na kontrolu na 10 dnů, Beru antibiotika 6 den, zatím úlevu moc nepozoruji, co radíte, pomůžou i sedavé koupele, dělal jsem si dnes teplou vodou klistýr, docela dobrý, neuškodí to prostatě? A co masturbace, je neškodná?
Díky
Zdravím. Vše nasvědčuje tomu, že máte nevelký zánět v močových cestách. Proto jste dostal antibiotika. Dostal jste doporučení hodně pít = proplachovat močové cesty, aby se zánět vyplavoval a "bacily" se nemohly množit a zároveň se vyplavují "zbytky" antibiotik. Masturbace vám při zánětu rozhodně neprospěje, vše se vám prokrví, a přitom by měla být celá oblast v klidu. Vy máte zároveň hemeroidy? Nebo proč si děláte telpé sedací koupele? Nedělejte to, zahříváním se záněty zhoršují. A klystýr je naprostý nesmysl. Máte zánět v močových cestách, ne zácpu ve střevech. Lékař vám doporučuje klid, to znamená nedělat fyzicky namáhavou činnost (neštípat dříví, neskládat uhlí, nesouložit) a teplo = držet se doma v teple, nesedět v průvanu a nepromoknout, neprostydnout. Máte hodně pít, a to čaje. To znamená ne ledové nápoje, ale teplé (ne žhavé) čaje. Nejlepší je přímo čaj urologický (prodává se). Pokud pro sebe chcete něco víc udělat, dejte si tak do 1,5 litrového hrnce povařit po dobu 20 - 30 minut 2 oloupané a na čtvrtiny rozkrájené větší cibule a k tomu 2 -3 oloupané a trochu pokrájené mrkve. Po povaření zeleninu vyberte a léčivý vývar celý den popíjejte. Nedávejte do toho cukr ani nic jiného. Je to chutné. Hrnec s vývarem nechte stát v kuchyni a po vychladnutí na pokojovou teplotu už neohřívejte. Měl byste každý den po dobu zánětu vypít celý tento vývar. A k tomu ten urologický čaj. Tak ať se brzy vyléčíte. Ida
Zánět je v močových cestách až do prostaty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.