Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč bývalá zranění bolí při změně počasí

Od: johnyyyyy odpovědí: 5 změna:
Ahoj, chtěl bych se zeptat čím je způsobeno, že stará zranění, zlomeniny a operované části těla bolí, když je nějaká větší změna počasí nebo tlaku? Čím je to způsobeno?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rqwope
hodnocení

1x

Jsou zde zarostlé bublinky vzduchu, při změně okolního tlaku se tlak bublinek chce taky měnit, ale nejde mu to. A protože s tlakem souvisí objem, chtějí se bublinky buďto rozpínat, nebo zmenšovat.

Je nějaký důvod, aby se ty bublinky nerozpustily v tělních tekutinách, jako všechny ostatní?

hodnocení

0x

Těžko paušalizovat a taky každý člověk reaguje jinak. Osobně změny počasí moc nevnímám, mám spíš problémy při úplňku a změně času na letní/zimní.

Tady bych řekla, že je to celkem pěkně vysvětleno novinky.cz/...

hodnocení

0x

Každý jsme jiný! Manželka cítí bolest před změnou počasí,já ne tak kde je pravda že stará zranění bolí před při změně počasí?!

72mona3*
hodnocení

0x

Čím to bude to nevím. Jen si říkám, že "starý materiál" byl doplněn novým a změny jsou patrné i při rentgenování. Tak proč by nemohl člověk nemohl něco cítit ve "spoji"? Zvláštní je, že většinou se to začíná projevovat až věkem. Já měla kdysi zlomenou nohu, no nejspíš ještě nejsem dostatečně opotřebována, abych se zařadila mezi tyto citlivky.

Pravdou ovšem je, že když začnu cítit pnutí v prstech, pak mi to putuje přes zápěstí, předloktí... další den mě začnou brát úpony dlouhých kostí...tak do tří dnů přijde deštivé období. Nevím proč se to děje, ale vsugerované to nemám. Počasí téměř nesleduji, jen vždycky ráno kouknu, jak ten den má být. *nevi* Tohle vysvětlit neumím. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]