Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezaplacený plat bez smlouvy

Od: tachosh* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. Potřebuji pomoc, nebo alespoň radu. Od půlky srpna jsem nastoupil do práce u stavební firmy v ostravě. Majitele jsem znal již mnoho let, takže jsem začal pracovat s tím, že smlouvu mi připraví. Ale dny ubíhaly a oni pořád že smlouva bude. Byl jsem rád že mám po půl roce práci, takže jsem nechtěl vyskakovat, jen jsem vždy upozornil že stále ještě nemám smlouvu. Po 6 týdnech pro mě z ničeho nic přestali jezdit, zadávat mi práci, zvedat telefony, jako by nikdo neexistoval. Dluží mi 14000 za výplatu. Dá se s tím něco dělat, když mám svědky že jsem pracoval, pravidelně chodil do práce a pravidelně mi byly zadávány úkoly? Poku ne, jaký je příslušný úřad, kde bych mohl této firmě alespoň dobře zaškodit? Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zkuste se poradit na příslušném inspektorátu práce. Ten by měl řešit tyto věci.

portal.gov.cz/...

dusatka*
hodnocení

0x

Dobrý den,

souhlasím s kolegyní, obraťte se na inspektorát práce. Pracovní smlouvě sice zákon předepisuje písemnou formu, nicméně při nedodržení to nezakládá neplatnost smlouvy. Pokud tedy máte na vše svědky, bojujte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]