Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdanění výhry-podnikatel

Od: mikal* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Zajímalo by mě zda je nutné,když mám živnostenský list ale nejsem plátce DPH. danit výhry z internetovích kasín. Myslím tím uvést to do daňového přiznaní na konci roku... například z rulety nebo pokru.
Mám podnikatelský účet a nevím jestli bych si tím nepřivodil nějaké potíže skrz finanční úřad, kdyby mi na něj přišli peníze vyplacené kasínem.
Je nutné tyto výhry danit? Může vůbec podnikatel takto vydělávat peníze? Pokud někdo poradí tak moc díky :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, podívejte se viz odkaz - takto nevíme, kde přesně hrajete o potom je rozdíl. Vy nehrajete určitě jako OSVČ (nemáte na tuto činnost ŽL), ale jako FO, tak případné zdanění uvedete jako Ostatní příjem do stejného (jednoho) formuláře, který už znáte jako OSVČ. Zdravím!

finance.cz/...

doplněno 01.09.17 17:07:

dvd99 - a to by vyřešilo případné zdanění a další účet by nešlo dohledat? Tak hloupý stát zase není.

doplněno 01.09.17 17:21:

dvd99 - jenže, ono není zatím jisté, že tazatel danit nemusí. To najde v tom odkazu a bude vědět, kde vlastně vyhrává a podle toho se zařídí.

hodnocení

0x

A co mít dva účty, jeden podnikatelský a druhý na sázení?;)

doplněno 01.09.17 17:12:

@ben - a co je státu do mých výher, když se nedaní? Tak nemusí u zaslané "výherní" sumy na účet dopisovat, že to nemá s podnikáním nic společného. Když jsem sázíval, tak jsem měl účet jen na sázení, abych nemíchal peníze dohromady.

doplněno 01.09.17 17:25:

@ben - tak to ví jen on, zda hraje tady, nebo v cizině a my mu nepomůžeme. To se ošetřuje dříve, než začnu hrát.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

ty mas zivnost na hrani v kasinech? urcite hrajes ve svem volnem case, takze bych si zalozil dalsi ucet ( treba ve fio mas zdarma asi vsecko ) a tam kde hraju si zjistil jestli jsou vyhry zdaneny, pokud jsou vubec bych nejake priznavani financaku neresil

kdyz vyhrajes ve sportce ktera je uz zdanena taky to nepriznavas

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]