Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hořčík a jeho učinky

Od: lada9 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Již delší dobu beru hořčík v tabletách 90 tablet 420MG. Co se týká pití tak již nepiji minerálky které obsahují hodně cukru. Na snídaní jím často sýry camembert. V noci se hodně potím ztrácím tím hodně hořčíku? Taky jsem četl že existuje olej který obsahuje hořčík. Jaké máte zkušenosti? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

1x

Promiňte, ale byl jste u lékaře? Neuvádíte proti jakému tělesnému neduhu tyhle vaše hořčíkové petardy vlastně používáte. Mě se zdá, že jste si je naordinoval sám.

Jakožto bývalý fotbalista vím docela dost o nedostatku hořčíku a můžu vám zopakovat to, co nám povídal náš doktor. Na nedostatek hořčíku se používá především přírodní minerálka. Jmenuje se Magnesia a najdete ji v každém obchodě. Ta by měla stačit. Jestli nestačí, jděte k doktorovi.

@figurek: Já jsem třeba u lékaře byla, a neshledal, že bych byla nemocná, krev v pořádku, řekl mi, že jsem zdravá. Ale trpím na premenstruční syndrom. A tak si o tom načítám sama, doktor mi na to chtěl akorát cpát HA, chápete? Tak jsem si načetla, že by mohl pomoct zvýšit příjem hořčíku a vitamínu E. A navíc já třeba Magnesiu (minerálku) nemůžu, prohání mě. Někdy si prostě člověk musí pomoct sám, protože se o něj doktoři nezajímají nebo mu cpou chemii v podobě hormonální antikoncepce.

hodnocení

0x

Dobrý den, uvažuji také o tom, že budu brát horčík v tabletách. Můžu se vás zeptat, jestli vás ty tablety prohání? Tj. jestli z nich nemáte průjem nebo častější stolice. Mám ze stolicí problém, z nervů chodím často, a nerada bych, aby to bylo po hořčíku ještě horší. Ale vím, že bych měla hořčík doplnit, ale zase nechci celé dny trávit na WC.

hodnocení

0x

Nedávno jsem dobrala hořčíkové tablety, ale jen proto, že jsem ho fakt měla málo. Samozřejmě, že od lékaře jsem se to nedozvěděla, jen mi bylo divné, že jsem tak popudlivá, že jsem to nedokázala ovládat a špatně jsem spala. Křeče jsem neměla. ( klubzdravi.cz/...

I to způsobuje nedostatek Mg. Průjmy jsem neměla, možná to bylo tím, že Mg byl naprosto čistý, nebo to tak máte jenom Vy?

Léčitelka varovala před nadužíváním Mg, že i u lékaře je to snadná pomoc s rychlým efektem a nikdo se neptá, kolik člověk ho vlastně v těle má, zda ho vůbec potřebuje. Nadbytek také škodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]