Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta hlasu

Od: martinnn odpovědí: 6 změna:
Dobrý den chtěl bych se zeptat cca týden jsem chraptil v krku mě nebolelo nic a teď asi 3dny nemůžu vůbec mluvit úplně jsem ztratil hlas nevíte čím to je děkuji za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, neuvádíte příčinu a jiné příznaky (např. horečku). Zřejmě to bude "běžná" letní lapálie, kdy horké tělo nezvládne studené (tekutinu, koupací vodu, průvan, klimatizaci, zmrzlinu apod.). Pijte teplé nápoje (čaj) a mělo by to odeznít - pokud máte i jiné příznaky, tak běžte k lékaři. A vyhněte se studeným nápojům a průvanu. Zdravím!

doplněno 31.08.17 08:48:

maky - to je už slovíčkaření. Nepíší horké, ale myslím jiné, než studené - tazatel to snad pochopí a ústa si nespálí .

doplněno 09.09.17 11:34:

martinnn - hlas byl již opět nalezen? A psát snad můžete.

Pro případ urgentní potřeby lékař píchne kalciovku... Ale běžně se takto člověk nachladí při užívání klimatizace. Třeba jen cesta v autě už má na hlasivky vliv... hlavně se nesnažit křičet, přetěžovat hlasivky...

Doporučím čaj - benu.cz/...

Na ztrátu hlasu teplé nápoje NE, pouze vlažné ! Jednou jsem takovou lapálii měla a lékař mi to vysvětlil.

hodnocení

0x

Šla bych pro jistotu k lékaři. Nikdy si člověk nemůže být jistý, jestli je to jen důsledek nachlazení právě např. z klimatizace nebo je to příznak nějaké vážnější nemoci..

hodnocení

0x

Skočte si na ORL, je to bez doporučení. Taky se mi podařilo ztratit kdysi hlas, chodila jsem tam na inhalace vincentkou a pomohlo to.

hodnocení

0x

Normálně si oviňte kolem krku složený, mokrý kapesník a přes to suchý šátek. Do reána to ustoupí, nebo se to o hodně zlepší. Druhý den můžete opakovat, samozřejmě ni přes den. Kapesník, pokud uschne, znovu namáčet. Nám to funguje léta letoucí a právě to máme za sebou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]