Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik gramu obilovin, jak ztloustnout

Od: matos odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, je mi 18 vážim 50kg a merim 178cm, snažím se ztloustnout, dal jsem si takový jídelníček.
Snídaně většinou 110g(v neuvařeném stavu) ovesných vloček + lžice tuku + ořechy,seminka
Oběd většinou ryba 100g, nebo luštenina+ zelenina(dýně,mrkev,petržel apod.)+ lzice tuku
Svačina hrst ořechů,semínek
Večeře 130g (v neuvařeném stavu) rýže, jáhly nebo bulgur, občas žitný chléb + 3 kavove lzice tuku + zelenina(řepa,rajcata, okurek)
Tento jidelnicek mam asi 2 měsíce a stale jsem nepribral ani jeden gram.Chtěl bych se zeptat, kde dělam chybu. MÁM zvýšit gramáš obilovin? Já si dělám 110 g oves. vloček a 1porce je prý 40 g. Vím že bych měl zvýšit prijem bilkovin,ale kdyz si dam maso s obilovinou, tak mi to nedela v žaludku dobrotu. Denne se snazim cvicit aspon půl hodiny.Jaký je vás názor a co by jste mi poradili. Předem díky za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Šmankote, Vy chcete přibrat a najel jste pomalu na dietu těžkého diabetika? (Ten má přísnou dietu, aby nepřibral!) Dejte si něco pořádného, i méně "zdravého", co má kalorie a nacpěte se! Žádných 10g tady, 10g tam ... Přibírá se po bílém pečivu, buchtách, zákuscích, uzeninách s tukem, po sladkém (třeba zákusky), knedlíkách, hodně uvařených těstovinách atd., a mezi tím si dejte něco pro zdraví. Cererálie, vločky, semínka jsou zdravé, ale naopak udržují dlouhodobý pocit sytosti, doporučují se naopak při hubnutí. Dejte bacha na to, abyste cvičením nevydal více kalorií, než přijímáte. Vám nechutná, že se normálně nenacpete? Maso si dejte s bramborem, hodně bílkovin má tvaroh, na slano i na sladko.

hodnocení

0x

Grilovaný kabanos, gulášek, kafčo s dortem, pár piv a necvičit! :-D

Tohle by mě nedělalo dobrotu v žaludku s masem nebo bez masa. Přestaňte zobat na gramy a začněte normálně jíst. Žaludek si snad zvykne na normální stravu a můžete i přibrat. Po této dietě nepřiberete určitě.

doplněno 30.08.17 22:56:

Víte třeba, co je to sníst přes víkend pekáč buchet. Ne k nějakému jídlu, ale jen tak uďobávat. To bych se těch gramů nedopočítal.

pohanka*
hodnocení

0x

Sice jste napsal, co všechno sníte, ale bohužel to je málo informací.

Je potřeba pracovat s Vaším věkem, s Vaší váhou, s Vaší výškou, co děláte za práci, tedy zátěží v práci, je potřeba zkontrolovat váš celkový zdravotní stav, štítnou žlázu, cholesterol, tlak krve apod.

A přesně souhlas s předcházejícími odpovědmu, tohle je dieta redukční a ještě skoro navíc vegetariánská, dosti striktní.

Vy zřejmě máte problém jíst normální stravu, tedy vepřové, hovězí, drůbeží maso, tučnější mléčné výrobky a běžnou vařenou stravu.

Svoje stravování si upravte s výživovým poradcem, kvalitním, který se specializuje na přibírání na váze.

My o Vás nic nevíme a co Vám můžeme napsat je, že naše česká, vydatná kuchyně, s chmelovým mokem Vám určitě způsobí nějaké kilíčko navíc. Ale to jste asi slyšet nechtěl.

Tzv. výkrmné diety najdete i na netu.

Chybí mi tam mléčné výrobky /tvaroh, sýry, jogurty, vejce/

Ještě jsem se zamyslela, píšete tři kávové lžíce tuku. Tedy lžičky? To je možná málo, hlavně jaký tuk /nějaký zdravý/?

A tak u Vás musí být kalorický příjem vyšší, než výdej. Mám dojem, že jste najel na super zdravou výživu, nebo nějakou paleo, nebo podle krve.

Jestli chcete přibrat, jedna z možností je, že budete jíst vysoce kalorická jídla, které vařily naše babičky. Sádlo, máslo, vejce, hutné omáčky, knedlíky, moučníky, zahuštěné polévky, kachnu, husu, škvarkové placky, kynuté buchty a podobně. Otázka je, jestli to vůbec chcete. Nevíme, co se Vám honí v hlavě, jaký je směr Vašeho života, Vaše přesvědcení, hodnoty.

Víte, já si upeču vepřový bůček a tam žádné lžičky nepoměřuji a mám spíše opačný problém.

matos
hodnocení

Podle lékařů jsem zdráv(až na tu hubenost), i já se ta cítím ok.

Tuky používám ghi, kokos. tuk, oliv. olej, řepokový, + ořechy, semínka

dnes jsem si dal do ovesné kaše(115g) 1 vejce a byl jsem zasycený o 50% více. Jinak vločky vážím proto, abych věděl kolik toho sním a kolik tekutiny mám přidat a také kvůli navyšování gramáže, jelikož jsem začínal tak na 70g a ted den ode dne navyšuji.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Při čtení vašeho jídelníčku mi bohužel kručí v žaludku hlady. Po takové dietě nemáte moc šancí přibrat. Přibírá se hlavně z tučných jídel a těch máte ve své nabídce žalostně málo. Je tedy fakt, že tuk je i v těch oříškách a semenech, ale kolik toho sníte za den? Hrstičku? A vy chcete nabrat svalovou hmotu, nebo zásobu špeků? To je rozdíl a ten jídelníček mi spíše ukazuje na ty svaly, že co cete mít. Co slýchávám, tak ti, co budují svaly, do sebe cpou tedy ty ovesné vločky, pak často tvaroh, hodně masa...

liska*
hodnocení

0x

Jestli nehubnete z toho úzkostlivého hlídání si gramů? Vy se hlídat nemusíte! Jezte všechno, kromě extrémně nevhodných potravin, jako jsou ty s vysokým obsahem soli, cukru a konzervantů, jako laciné uzeniny, trvanlivé zákusky a tyčinky ze ztužených tuků, chipsy, colové nápoje a sladké, zejména oranžové limonády. Máte docela pestrý jídelníček. Chybí vám tam vajíčka, celozrnné pečivo.. Když jíte dělenou stravu, nezatížíte tak trávicí systém a ještě potravu lépe zužitkujete. Maso ano, ale jen se zeleninou. Na bílkovinu je dobré králičí. Za dvě a půl hodiny pořádně nandejte obilninové jídlo s ořechy, rozinkami, sušeným ovocem. Takových jídel za den třeba pět. Jakápak gramáž? Nechápu, proč to vážíte!? Najezte se pořádně, pěkně si odpočiňte. A abyste měl chuť na další jídlo, zařaďte nějaký pohyb na čerstvém vzduchu. Sport potřebujete, aby vám přibývala svalovina.

matos
hodnocení

Ano snažím se jíst zdravě, ale spíše se stravuji tak po čem mi není špatně a buchty a guláše apod. se jíst nehodlém. Hovězí nejím. Králíčí maso mám jednou za tři týdny, Vepřové koleno jednou za tři dny. Jinak za 1 týden 2-3 vejec, ryby, lušteniny.

jinak děkuji za odpověd

Dobrý den, přibírat budete, až bude váš příjem energie ze stravy větší než výdej. Spočítala jsem podle vašeho věku a údajů váš bazální metabolismus, což je, kolik člověk spálí kalorií, když jen sedí a nic přes den nedělá. U vás to činí 1 528 kcal (6 393 kJ). Předpokládám, že přes den děláte nějakou lehčí aktivity, tak v tom případě je vás metabolismus 2 139 kcal (8 950 kJ). Pokud se hýbete trochu více, sportujete tak váš metabolismus činí dokonce 2 444 kcal (10 228 kJ).

Doporučuju si do mobilu stáhnout nějakou apku, například kaloricketabulky.cz/... Přes den zadávejte, co sníte do téhle aplikace. Na konci dne se podívejte, jak jste splnil kalorický příjem podle vašeho metabolismu, jestli je nižší nepřiberete. Nesoustřeďte se jen na kJ samozřejmě sledujete i příjem bílkovin, tuků, cukrů, vlákniny atd. Jde si tam nastavit kolik meříte, vážíte, že vaše cílová váha je XY a ono vám to na konci dne ukáže podle zapsaný potravin snědl jste například jen 60 % doporučených kJ. Podle toho se řiďte a určitě naberete.

Pokud chcete tip na přibírání, doporučuji Nutridrinky. Dáte si ho po obědě nebo po večeři. Vypije se a má hodně živin. Správné složení, ne jen prázdné cukry. Vyrábí se v mnoha příchutích. Mrkněte sem: nutridrink.cz/...

figurek*
hodnocení

0x

ahoj. Měl jsem osmnáct let, měřil jsem něco přes 190 a vážil jsem 70 kg. Měl jsem mindráky, že ze mě lezou všechny kosti a proto jsem se cpal kdykoliv a čímkoliv a ono pořád nic.

Dnes na tu nádheru můžu tak leda vzpomínat. Dávno se nemůžu cpat kdykoliv a čímkoliv, protože stále ještě měřím jen něco přes 190 a kil nemám 70, ale 125.

Radím : Zachovej klid, hoď kládu na všechny diety a hlavně na ty, které ti v žaludku nedělají dobrotu. Centimetrů ti už moc nepřibude, ale přibývající kila se nezastaví. I ty jednou budeš na svou podváhu s láskou vzpomínat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak ztloustnout

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]