Nejste přihlášen/a.
Pokud se manželé rozvadějí, a manžel během manželství nasekal dluhy, jak má manželka možnost zjistit, kde všude dluží? To musí čekat než u ní doma zazvoní všichni exekutoři, nebo existuje nějaké centrální místo, kde by ty dluhy mohla všechny zjistit? Jde o to, aby si mohla udělat osobní bankrot, ale nevíme, jak se dopátrat všech dluhů. Manžel nic splácet nebude, je to alkoholik bez práce.
Děkuji.
Jednoduchá finta. Pokud je dluh např. milion, ať si sestra půjčí 2 000 000. Budou je oba dlužit s manželem napůl. Ona tím 1 milionem zaplatí dluhy, druhým půlku půjčky a je v klidu.
Nebudou dlužit napůl, budou dlužit společně. Pokud jeden z nich nebude splácet, bude banka vymáhat po druhém.
To je hodně dobrá finta. Kdysi mi ji také poradil právník. Anebo písmně potvrzené dluhy např. od rodičů.
Půjčko a je tedy možné, že člověk nadělal tolik dluhů, na které se tazatelka ptá?!
Neboj, všichni se brzy ozvou. Hlavně neudělej chybu a zůstaň mimo. Jak přiznáš společnou domácnost, nedej bůh, abyste se vzali, tak v tom lítáš s ní. Pozor i na společné bydlení! Jen když zůstaneš mimo, tak jí můžeš pomoci. A věř, že vím, o čem mluvím. Můj syn je na tom ve vztahu stejně, jeho přítelkyně má osobní bankrot, cca za rok končí a budou vysmátí jen díky tomu, že syn má veškeré jejich aktivity na sebe a "pasiva" jdou zatím za ní.
@sebod: Nevím, co je na tom k nepochopení. Prostě navenek jsou dva úplně cizí lidé, on má určité podnikatelské aktivity, které vydělávají a na nichž se ona "anonymně" podílí, ona má příjem ze zaměstnání a soc. dávky, z toho dohromady splácí dluhy v osobním bankrotu. Každý má jiné bydliště a navenek nemají žádné vzájemné vazby.
satam. Můžeš mi, prosím, vysvětlit tuto Tvoji větu :" ... a budou vysmátí jen díky tomu, že syn má veškeré jejich aktivity na sebe a pasiva jdou zatím za ní ". Děkuji
Satam, tak jestli tomu dobře rozumím, tak se poučili u tmavší skupiny obyvatel a slečna je díky tomu, že má "jinou adresu" na dávkách? Ano? No, snad to není nakažlivé, protože za chvilku ta "hloupá" část národa na to nestihne vydělávat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.