Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zustat s klukama a zaroven s pritelkyni

Od: frantisek* odpovědí: 21 změna:
Dobry den jmenuji se Frantisek a je mi 34 let. Žiji v Kadani v dome se svou manzelkou a dvema dětmi. Mame dva kluky. Jeden uz chodi do skoly ted v zari pujde do 2.tridy a druhy jde posledni rok do skolky. Mame s manzelkou dlouhodobe problemy porad se hadame, s nami v dome bydli zaroven i jeji rodice a ona jak to rict je proste mamanek a chodi si na me stezovat a oni pak krici na me, neprijde za mnou abychom to vyresili spolu ona jde za rodicema postezuje si a oni pak krici na me a pritom je to problem muj a me zeny a kdyz se nehadame tak spolu nemluvíme vubec nemame uz vubec nic spolecneho krome deti. Proto jsem casto zustaval dele v praci a snazil se nebyt doma. Pred nejakou dobou jsem si nasel pritelkyni. Dneskka uz jsem s ni 2 roky a 3 mesice. Je mladsi a jsem s ni stastny a ona se mnou. Tajime to nikdo o nasem vztahu nevi ani jeji rodice, nikdo. Vetsinou se vidime v aute a jsme spolu treba cele dopo kdyz ona zustane doma a ja jako nemusim do prace. Nic jsme spolu jeste nemeli, sex a milovani si nechavame na okamzik az budeme spolu chci aby to pro ni bylo romanticke a krasne a ne nejaka rychlovka v aute. No behem tech vic jak 2 let co jsme spolu jsme planovali co dal. Chceme spolu zit a byt jen spolu. Mam po svych rodicich domecek v takove vesnicce u Plzne kam jsme se chteli prestehovat. Jenze ja mam takovy osobni problem ja bez tech kluku neodejdu. Ona mi chce pomoc chce tam byt se mnou az to reknem abych na to nebyl sam ale já si neverim neverim si ze to dam ze tam prijdu a reknu mam pritelkyni odjizdim. Ja to bez tech kluku nedám. Podezírám i zenu z toho ze taky nekoho ma ale to mi vubec nepomaha. Moji pritelkyni by vubec nevadilo si brat kluky k nam do domecku moc se na ne tesi ze je budeme brat na vylety a vynahrazovat dobrodruzstvi co nikdy nemeli pac na ne zena porad jen kricela. Prichazela vynervovana z prace a vylejvala si to na detech nebila je ale kricela na ne davala jim zarachy a tak pritom nic neudelaly coz byla casta pricina. Nasich hadek. Se svou pritelkyni planujeme i svatbu jsme spolu opravdu stastni. Jenze mam prave problem s tim ze si myslim ze to nedakzu mam pocit ze nedokazu ty kluky opustit. Jasne budu na ne platit budu si je nekdy brat k sobe alle neverim si ze dam to od nich odejit. Mohl byste mi nekdo pomoci? Treba je nejaky napad jak to zvladnout. Prosim za kazdou pomoc ci radu.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

len*
hodnocení

4x

Při vší úctě, je vidět, že nejste zrovna intelektuál, tudíž mám obavu, jak to vše máte domyšlené. Zda máte připravené i záložní postupy pro několik dalších možných vývojů té situace. A ta se opravdu může vyvíjet všelijak...

Pokud jde o děti... Myslím, že maximum, čeho lze v naší zemi dosáhout je střídavá péče. České soudy tradičně straní matkám, a to i těm špatným. Je zváštní, že se proti tomu feministky, kterým jde přece o "genderovou rovnost", nebouří...

Zkuste se podívat třeba zde http://unieotcu.cz/

Určitým řešením by ještě bylo odstěhování se s manžeklou a dětmi od rodičů. Tím by se dal původní vztah možná zachránit.

Na druhou stranu... Praštěná ženská, která popichuje rodiče ( nebo i děti ) proti manželovi... To nevím, jestli má smysl zachraňovat... Časem to může být ještě horší.

Nemyslím, že by střídavá péče byla vhodná - vzdálenost nějakých 90 km, jedno dítě na ZŠ, druhé tam půjde napřesrok - chudáci kluci. Děti by měly neshody rodičů odnášet co nejméně - i za cenu jistého nepohodlí mámy a táty.

Kdyby byla po měsíci, dalo by se to. Ale já jako dítě bych to nechtěl.

Já ani jako rodič. Děti potřebují jistotu.

Já vím, jistotu matky! Otcové nárok nemají.

iz*

Děti potřebují oba rodiče.

Pro tazatele: Podle mne by bylo řešení si najít bydlení v místě, kde žijí děti → potom byste se mohl pokusit o střídavou péči. A podle mne byste se ni snažit měl. Děti potřebují i Vás.

jofa*

Když odejdete od dětí, ztratíte je navždy. Návštěvy, střídavá peče vydrží nedlouho. Takhle malé děti to nelze. Napsal jsem to ve stručnosti, ačkoliv vysvětlení a zkušenosti bych Vám mohl psát na stránky.

iz*

Střídavá péče vydrží tak dlouho, dokud jsou rodiče schopni myslet na děti.

jofa*

Vy myslíte, že děti budou pořád pendlovat sem a tam jako nějaký vagóny na dráze ! Vy myslíte, že je to bude pořád bavit? Možná nějakou chvilku. Potom se začnou hledat výmluvy a objektivní potíže proč to dnes a zítra, za měsíc za rok... nejde. Děti budou mít jiné zájmy než k tatínkovi a další a další. Někdo si to představuje, jak Hurvínek válku. Obzvlášť, pokud budou na desítky kilometrů vzdáleny.

frantisek*
hodnocení

Ale ja nechci nic zachranovat. Chci byt se svou přítelkyní jen mam strach a obavy jestli dokazu odejit od kluku
jofa*

V tom případě si přečtěte ještě jednou výše můj příspěvek.

Vždyť říkám, že nemusíte odcházet daleko - ale vy už asi máte sbaleno, co?

Asi dokážete, když vaše přítelkyně píše, že spolu už žijete. Tudíž už jste odešel. Takže se nechte rozvést, zařiďte si život po svém a o kluky se starejte spolu s manželkou tak jak vám určí soud. Jejich táta nepřestanete být a děti mají právo na oba rodiče.

poradte.cz/...

já nevím, ale mně přijde, že oba příspěvky, jak od nevěrníka, tak od milenky, psala jedna a ta samá osoba. přijde mi, že spíš ženská, než chlap, ale mohu se mýlit.

hodnocení

3x

V Kadani máte (asi) práci, máte tam děti - jako nejschůdnější se mi jeví prodat/vyměnit domeček po rodičích za bydlení tady. I pro budoucnost - třeba až budou synkové větší, snáze se budete moci scházet.

frantisek*
hodnocení

Jo to mi taky nebizela pritelkyne ze bychom si baracek nechali jakko na vikendy a nebo se tam casem prestehovat a tady si nasli byt ani v penezich by pry nebyl problem. Problem je ale ve me. Ja mam strach ze to bez nich a cim vic se odjezd blizi tim se to ve me blokne a neodejdu. Tohle je od me pritelkyne druha sance na odjezd. Jsem ji za to neskutecne vdecny protoze se to ve me v den odjezdu bloklo a. Ji rekl ze nikam od nich neodejdu ale pritom zivot s ni chci strasne chci ale proste se to blokne a nejde to. Muzete mi nekdo poradit co s tim mam delat? Nechci ji znovu ublizit ale mam strach ze to znovu nedam
iz*

Reaguji na dva Vaše příspěvky → na tento i na ten, v němž píšete, že nechcete nic zach/.... Já to vidím trochu jinak → nejenže nechcete nic zachraňovat, Vy cíleně rozbíjíte domov svým dětem.

Kdyby Vám šlo o syny, byl byste řešil situaci doma → např. odstěhováním od manželčiných rodičů, návštěvou manželské poradny, dohodou s manželkou ohledně výchovy dětí, ...

Vy jste místo zajištění klidného a šťastného dětství svým synům (omlouvám se, ale jinak to nevidím) zbaběle utekl. Máte pravdu, problém je ve Vás. Našel jste si přítelkyni a teď přemýšlíte o tom, jak o syny nepřijít úplně. Mně to přijde hrozně sobecké. Naopak byste měl přemýšlet o tom, jak synům "neukrást"část jejich dětství.

Ráda bych Vám napsala něco jiného (pokouším se na Vaši situaci podívat "jinýma očima"), ale bohužel vidím jen to, že svým synům, o nichž tvrdíte, že Vám na nich záleží, rozbíjíte domov.

Obávám se, že je má odpověď úplně zbytečná. Zdá se, že už jste se rozhodl bez nejmenšího ohledu na své syny...

hodnocení

1x

Františku, musíte vědět sám, že nikdo Vám nemůže poradit, když vše závisí jen na vašem rozhodnutí. Všechno stojí a padá s tím, že nechcete od dětí odejít. Buď s nimi zůstanete a budete žít tak, jak doposud, nebo dojde přítelkyni trpělivost a nakonec si stejně budete muset vybrat, nebo se rozhodnete udělat ve svém životě změnu a přijmete i ty méně příznivé okolnosti. Když se život takto zkomplikuje, tak za to většinou něčím zaplatíme. Nemůžete čekat, že strávíte zbytek života s milenkou, u manželky, a všechno zůstane při starém. Musíte si vybrat menší zlo. Já bych volila odchod ze vztahu, který nefunguje, děti si brala podle toho, jak určí soud, nebo můžete počkat, až se to sesype samo, manželka přijde na nevěru, milenka to ukončí. Je pravda, že s milenkou máte zatím jen takový nezávazný příjemný vztah, který neprošel zatěžkávací zkouškou běžným, všedním životem a tak je všecko jen růžové. Podle mě, jste si už dávno měl se ženou vážně promluvit, hledat řešení, případně odbornou pomoc v manželské poradně, abyste rodinu udržel pohromadě. Umím si představit, že teď po tom netoužíte, když jste zamilovaný do jiné a v zamilovanosti se jí nedokážete vzdát. Vaší ženu neznám, ale ať je jaká chce, určitě ve Vašem manželství taky trpí. Vy vidíte jen sebe, ale snažíte se nebýt doma, místo pracující ženě, která se stará o domácnost a děti, abyste pomáhal. Všechno je asi na ní a nedivte se, že je nervní a nepříjemná, když není spokojená se svým životem a cítí Váš nezájem. V situaci, do které jste se dostali, už ani nemůžete čekat, že se bude chovat k Vám jinak. Bohužel, se mezi Vás ještě pletou rodiče. Nadrobili jste si to oba, protože jste to neřešili včas. Víte vůbec proč jste se odcizili, co Vaší ženě ve vztahu vadilo? Řešili jste to nějak? Toto je výsledek, jeden se zatvrdí vůči druhému a už se k sobě chováte odmítavě, protože se jen jeden druhému bráníte a nic neřešíte. Pro Vás asi bude nejlepší nechat to tak, jak to je a čekat, až to klekne samo, když nemáte odvahu, nést následky radikálního řezu. Co víc se Vám dá poradit?

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Stejně si myslím, že zde na Poradte hledáte opravedlnění pro svoje jednání, protože vnitřně máte pocit, že jste zradil. Je to pravda, když máte mimomanželský poměr, byť bez sexuálního naplnění. Ono to duševní souznění je také nevěra. A nemyslím si, že všechno s vaší přítelkyní bude stále tak růžové, jaké vám to připadá nyní. Nemusíte totiž řešit porozvodové situace. Jak má vaše manželství vypadat, když myšlenkami jste u své přítelkyně? Ani se nedivím vaší ženě, že kolem sebe na každého štěká. Její život s vámi také není žádný med. A už vidím vaši přítelkyni, jak láskyplně opečovává vaše dva syny, až do toho vašeho domečku přijedou na návštěvu. Jejich matka to nebude a oni zajisté k ní nezahoří všeobjímajícím kamarádstvím. Malé děti vytuší, že tato žena jim odloudila tatínka a rozbila rodinu. A možná jí i vám to dají dost "vyžrat". Ale vzhledem k tomu, že se s přítelkyní opravdu moc milujete, tak stejně bude všechno růžové, béžové...duhové.

deraxa*
hodnocení

1x
Čím víc se termín odchodu blíží... Jestli tomu dobře rozumím, dostal jste od přítelkyně jasny termín odchodu. Vaše přes 2 roky čekající přítelkyně už asi nechce ztracet čas. A zrejmne ji dochází trpělivost s vámi. Proto chce byt s vámi, až to oznamite. To je naprosto nevhodné. Ona souhlasí s návštěvou vašich deti. No ještě aby ne! Odchodem deti ztatite. Celá rodiná situace se zkomplikuje. Na dlouhá léta. U rozvodu se zase probira uplne vse, haze se špína. Rozhodl jste se odejit nejen od své zeny, ale i od dětí. Oni jsou příliš male na to aby pochopily ze už nemate maminku rad a chcete byt s jinou ženou. Jine by to bylo pokud byste se jen rozhodl odejit sám. Nikde není zminka o tom, ze byste vzal deti s sebou. Myslíte normálně jen na sebe a svou přítelkyni. Zasadni totiz je kdo je pro vás důležitější. Děti nebo přítelkyně. Zná vůbec vaše přítelkyně vaše deti osobně? Jak spolu vychazeji? Až budete mít s pritelkyni další dítě, budou pro vás ty první deti porad tak důležité? Až nastane problém mezi pritelkyni a dětmi, koho se zastanete? Rozvodem ani odchodem nekončí komunikace se ženou. Pokud teď není žádná, potom bude muset byt. Celej život budete komunikovat a resit problémy okolo deti. Vaše přítelkyně si muze připadat jako by vás vztah neskončil, ani když už budete konečně spolu. Dokonce i pokud deti s přítelkyní vychazeji dobre, přijde zivotni etapa odmitani nové partnerky. Etapa:maminka to dela lip. A je to naprosto pochopitelne. V něčem od mala vyrustaji a vy je svým rozhodnutim nutite ke změně. I když na ne křičela, tak ji mají rádi. Je to proste jejich mama. Vaše přítelkyně evidentně deti nemá, takže to pro ni bude dost nářez, najednou řešit problémy a vše okolo deti, které navíc nejsou jeji. Je úplne jedno, jestli vaše manželka nekoho ma, nerozdil od vas totiz od rodiny neodchazi. Zároveň vašim odchodem přenecháváte veškeré starosti s detmi i domacností vaši ženě. Zvažte toto všechno a nenechte se tlačit terminem.

liska*
hodnocení

0x

Střídavá péče je ideální, když jsou děti stále v tomtéž bytě a jen se u nich střídají rodiče. Jinak je to pro děti a potažmo pro všechny zúčastněné, šíleně náročné. První předpoklad je, aby byli rodiče schopni spolu výborně komunikovat. A to u Vás asi nepřipadá v úvahu.

Nejspíš dopadnete, jak valná většina rozvedených, že Vám soud vyměří styk s dětmi každý druhý víkend a půlku prázdninových dní, kdy si budete děti vyzvedávat. Proto by bylo dobré bydlet blízko. Pokud budete chtít víc, tak bývá soud nakloněn dohodě mezi rodiči a vy byste mohl být s dětmi i některé všední odpoledne.

Chyba byla dávno, že jste šli bydlet s rodiči. Ti měli Vaši manželku poslat za Vámi a né s ní brojit proti Vám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]