Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Máte někdo zkušenost,nebo ví,zda může diabetik nadychat zbytkový alkohol,aniž by požil?Pokud ano,tak za jakých okolnost?Děkuji.M.P.
zbytkový nadýchat může jako každý jiný, pokud nepožil tak nenadýchá, v tom je ta otázka nepřesná. U diabetiků se může vyskytnout aceton který samozřejmě detekční přístroje také zaznamenají avšak obvykle se vyskytuje v množství do 0,1 mg/l takže výmluva nadýchal jsem 0,7 protože jsem diabetik a nic jsem nepil asi u průměrně inteligentního policajta fungovat nebude.
Detekční přístroj, resp. měření může také ovlivnit vykouřená cigareta bezprostředně před měřením, dlouhodobá práce v nějaké lakovně pokud by měření proběhlo hned na vrátnici, něco nadýchat mohou také alkoholici ač opravdu nepožili, jejich organismus může obsahovat jisté dávky metanolu stále, ale to jde o množství 0,02-0,04 takže téměř na silnici neměřitelné, za určitých okolností by se dalo zaznamenat požití většího množství cukru, nejčastěji ve formě ovoce, některé další potraviny také způsobí pozitivní výsledek testu, jde však ale o měření které musí následovat bezprostředně po požití a opakované třeba po 15 minutách je již obvykle negativní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.