Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nečekaný rozchod - důvod?

Od: 777 odpovědí: 23 změna:

Ahoj. Čtvrt roku jsme byli s přítelem, bez jediné hádky a jiných neshod, rozuměli jsme si v hodně věcech a měli toho hodně společného. Pak jsme se 3 týdny neviděli, protože ani jeden z nás neměl čas, ale teď od září by to s časem bylo lepší a mělo to být zase jako předtím, kdy jsme se viděli několikrát za týden. Pozval mě k sobě domů, všechno proběhlo bez problémů, když ho kamarádi zvali ven, napsal jim, že ne, že mu přijela žena a jde se jí věnovat, proběhl i sex, dokonce i navrhoval, ať u něj zůstanu déle, měla jsem už ale rodinné plány, takže jsem musela odjet. Šel mě tedy vyprovodit, držel mě za ruku, jako by se nic nedělo, a pak to najednou na mě vybalil, že se rozchází a že už o tom přemýšlel delší dobu a že to je zejména kvůli nedostatku času (který se teda podle mě dá na toho druhého člověka udělat, když se chce). Co se týče vztahu mi nevytkl nic, žádný problém se mnou neměl a pořád to okecával hlavně tím časem (a pak ho mimochodem vidím hrát několik hodin nějaké hry apod.). Jinak říkal, že chce zůstat přáteli.

Zajímal by mě váš názor, z jakého důvodu mohl až do poslední chvíle na sobě nedat najevo, že se chce rozejít, jestli důvod nedostatku času je pouze výmluva nebo to u muže může být opravdu pravda a případně, zda si myslíte, že jednal unáhleně a třeba se ke mně ještě vrátí nebo ne. Pro mě to je pořád ještě docela šok, a i když jsem vztahy měla delší, tenhle člověk mi po krátké době přirostl k srdci a takový konec z ničeho nic jsem nečekala a celkem mě to vzalo.

Děkuji všem za vaše názory.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

O způsobu rozchodu váš bývalý partner přemýšlel. A já si myslím, že zvolil poměrně přijatelnou variantu. Chtěla byste, aby se před vámi začal zapírat? Abyste ho časem, nic netušící, někde potkala s jinou dívkou? Měl vám poslat strohou SMS?

Rozchod je vždycky smutný. A není příjemný ani pro toho, kdo se rozhoduje partnera opustit. Může uvažovat o budoucích náhodných setkáních. Budou oba klopit oči? Přecházet na druhý chodník? Pokřikovat výhrůžky? Váš bývalý zvolil variantu postavit se k rozchodu čelem. Připravil příjemné poslední setkání a sdělil pravdu osobně.

Slova o nedostatku času jsou asi zástupná, protože plná pravda může být někdy zraňující. Tak to celé berte jako fakt, netrapte se a nepropátrávejte detaily.

hodnocení

2x

Podle popsané situace to unáhlené rozhodně nebylo. Naopak to bylo promyšleno a ten konec si chtěl s vámi "užít".

Návrat bych neočekával, dál už neřešil a šel dál.

iz*
hodnocení

0x

Souhlasím s Claymanem, byl to promyšlený rozchod, včetně posledního večera. (Unáhlené jednání vypadá jinak, navíc bývá reakcí na konkrétní situaci.)

V tomto případě je podstané to, co bývalý přítel chce, nikoliv důvod, proč to chce. Neřešte to, nemá to smysl. A nedělejte si zbytečné naděje.

hodnocení

0x

Zdravím. Podle toho co píšete, to nebylo z jeho strany unáhlené. Zřejmě nestojí o to, vázat se a mít vztah. Pokud Vám nabídl přátelství, pak s ním jako s partnerem nepočítejte. Chápu, že Vás to zaskočilo. Měl Vám říci hned, že chce nezávazazný sex a Vás pouze na ukrácení volného času, když už si ho náhodou uděláte oba dva. Něco pěkného jste spolu prožili a je holt čas jít dál. Každý svojí cestou..

doplněno 29.08.17 15:26:

Třeba měl právě pár dnů čas a neměl je s kým strávit. A Vy jste byla po ruce. Ovšem už jste měla na další dny své vlastní plány, takže on známost s Vámi uzavřel. Do hlavy mu nikdo nevidí, nemá smysl to dál řešit. Stejně to nezměníte.

777
hodnocení

Mě spíše zarazilo nejvíc to, že když se chce rozejít, proč mi ještě nabízí, ať u něj zůstanu. Protože kdybych zůstala, tak bude dalších pár dní předstírat, jak je můj přítel, a pak by se rozešel? To mi právě hlava nebere, jak si to představoval. Jinak děkuju za názory.

z jakého důvodu mohl až do poslední chvíle na sobě nedat najevo, že se chce rozejít
Protože se dost pravděpodobně obával, že to neponesete příliš klidně - buď mu uděláte scénu, nebo se rozpláčete a bude vás muset utěšovat atd., nebo vás nedostane z bytu, případně jakákoli další možnost co mě zrovna nenapadá.

Mě spíše zarazilo nejvíc to, že když se chce rozejít, proč mi ještě nabízí, ať u něj zůstanu.
Protože ještě není konec léta (respektive prázdnin, pokud jste studenti).

777
hodnocení

Je to možné, že se bál mé reakce, ale zase naopak věděl, že mám ráda upřímnost a když se věci říkají narovinu. O to víc mě nemrzí samotný rozchod, s tím se nějak holt vyrovnám, jako ten způsob rozchodu, že mě až do konce držel v naivních představách.

Vždyť vám to "na rovinu" řekl - a nedržel.Třeba si jen myslel, že byste pár oboustranně hezkých dnů ještě mohli užít. Jen byste se to dozvěděla o ten týden později.

Nikdy jste neslyšela o "sexu na rozlučku"?

777
hodnocení

No, když ještě den předem je schopný nadhazovat společnou dovolenou během září a další den se rozejde, tak mi to nepřijde fér. Podle mě člověk, co plánuje rozchod, nebude zmiňovat společné plány do budoucna (byť blízké), když ví, že nevyjdou. Ale těžko říct, chlapské myšlení asi nikdy nepochopím.

iz*

Nepřemýšlejte nad tím, žádnými dohady nic nezměníte. Co si jak představoval, je irelevantní, důležitý je ten rozchod. (Netrapte se zbytečně!)

vilik*
Proč? Protože se nebude zbytečně připravovat o vaše služby. Uvaříte, poklidíte, podržíte...
Na oznámení konce je dost času. Už chápete? Buďte ráda, že jste musela odjet. Připadala byste si navíc jako nána.

pokud jsem to pochopil správně byla to nabídka, která proběhla před slovy o rozchodu = oddálení nevyhnutelného stanoveného cíle tj při vašem odchodu se s vámi rozejít.

Hoďte to za hlavu a neřešte. Ztratila jste 1/4 roku a jste bohatší o zkušenost.

hodnocení

0x

Neznáte tok jeho myšlenek, co mu vadilo. Třeba měl taky v hlavě zmatek, nechtěl udělat unáhlené rozhodnutí a Vaším posledním společnýmsetkáním dozrál k rozhodnutí, že mu něco opravdu ve vztahu schází, že to není to pravé, i když tomu ještě dal šanci. Pusťte to z hlavy a hledejte nový vztah, kde si budete vyhovovat oba navzájem.

figurek*
hodnocení

0x

no. Žádné obezličky, řekněme to natvrdo. Vy jste hodně brzy po vašem seznámení skončili v posteli. Mám pravdu?

Taky už byste mohla vědět, že volný a na několik týdnů opuštěný chlap, který nemá problém si najít partnerku, nebude držet celibát a hodně brzy skončí v posteli s někým dalším.

Neměl jen vás a možná musel volit.

777
hodnocení

Přede mnou neměl vztah téměř rok, tímhle to podle mě není.

hodnocení

0x

Jak jste staří? Tahle otázka se zdá nesmyslná, ale myslím si, že je nesmírně důležitá. ;)

doplněno 29.08.17 17:45:

Ačkoliv, věk může být lhostejný. Má kamarádka, 4 roky po svatbě, měla muže na rok pracovně v zahraničí. Přijel, velké vítání, bezva večeře, vínečko, noc plná vášně. Ráno vyšel ze sprchy a zabalil si tašku, řekl že je mu to líto, ale že našel ženu, se kterou chce strávit celý život a odešel. Za celou noc nepadlo žádné jiné slůvko, než plné lásky a vášně. *sok* Opravdu za celou dobu nebyl ani náznak něčeho, co by signalizovalo rozchod. A tak rychlý už vůbec ne! Normálně na mrtvici!

777
hodnocení

Já 25 let, on 30 let. To mě mrzí, o to víc mi přijde, že chlap ženě ublíží více, když to udělá tímto nenápadným způsobem, resp. když udeří z ničeho nic. :/

hodnocení

0x
Také si myslím, že rozchod z jeho strany nebyl z ničeho nic a že o tom přemýšlel. Možná, se tím posledním hezkým dnem, jen chtěl utvrdit ve svém rozhodnutí. Možná, jste si zavřela vrátka právě tím Vaším rozhodnutím dát přednost rodinným plánům před ním, zatímco on si na Vás ten čas udělal a možná to nebylo poprvé.
Ať tak či jinak, pravdu zná jen on. Nemá cenu přemýšlet co by, kdyby a důstojně respektovat jeho rozhodnutí.

pohanka*
hodnocení

0x

Máte oba správný věk zůstat spolu, založit rodinu.

On řekl kamarádům, že mu přijela žena a musí /chce/ se jí věnovat.

Vy jste v ten moment byla na prvním místě.

V tuten čas od Vás považoval to samé. Možná jste ho zklamala, že on není považován za náhradu /do budoucnosti/ rodiny.

Možná, kdybyste řekla, ty jsi nyní moje rodina a budeš navěky, tak by viděl, že to s ním myslíte vážně a vztah by pokračoval.

Vzpomeňte, kdo z Vás neměl ve vztahu více ,,nečasu,,. I když chodíte spolu dost krátce; ještě jste se moc důkladně stejně nepoznali, tak nelitujte.

Nechte jak to je. On se opravdu mohl zakoukat do jiné slečny a jenom využil vašeho odmítnutí. Asi nad tím přemýšlel a byl rozhodnut, jestli ho upřednostníte, nebo ne. Vy jste ho odsunula, tak pro něj byl tím pádem přijatelnější rozchod.

Zůstaňte kamarády /ale až za nějakou dobu ho třeba kontaktujte, když to sám navrhl, tohle bývá taková čokoládička na smutek po rozchodu/, třeba si to ještě v budoucnu vše vysvětlíte, co se mu nelíbilo. Ono ve 30 letech nemá cenu chodit dlouho se slečnami, ale musí se rozhodnout rychle, aby to nebyla velká ztráta času. Roky ubíhají. Ale jestliže bude mít vážný vztah zanedlouho po Vás, již bych se mu do života nepletla. Pouze náhodné setkání, nic úmyslného, pozdravit, jak se máš, co nového a sbohem.

777
hodnocení

No to, že mam nějaké rodinné záležitosti, které musím vyřešit věděl dopředu a počítal s tím. Nedostatek času je spíše z jeho strany, já byla vždycky schopná dát přednost jemu, pokud to bylo možné. Je pravda, že jsme se pořádně nepoznali, na jednu stranu mě to mrzí, na druhou stranu je to dobře, tolik to pak nebolí. Bohužel se oba budeme potkávat celkem často, máme hodně společných kamarádů, s kterými jsme trávili čas, než jsme se dali dohromady, takže myslím, že se zase oba vrátíme k setkávání se s nimi, takže včetně i nás dvou, takže doufam, že tohle bude probíhat v pohodě, protože nemám ráda, když člověk pak na toho druhého kouká divně a neumí se pořádně uvolnit jen kvůli tomu, že dřív něco bylo. :/

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Asi to nebyla taková láska, jak jste si vy myslela. Ale byla jste jen taková ta kamarádka s výpomocí. To člověka moc nepotěší, ale zase na druhou stranu, tolik času jste s tím přítelem neztratila, ne? Tak to hoďte za hlavu, v životě se stávají horší věci.

len*
hodnocení

0x

Možná to nebude úplně "citlivá" odpověď, ale tyhle jednostranné rozchody typu "blesk z čistého nebe" zažívají muži ještě častěji než ženy. No a teď se to tedy, výjimečně, stalo zrovna Vám...

Já doporučuju se zkusit zamyslet na jakých principech ten vztah byl vlastně postaven, co vás spojovalo, a jestli jste si něco z toho trošku nevsugerovala. Ona ta ženská intuice není až tak neomylná, jak se obecně soudí. ( Důkazem je mj. obrovské množství rozvodů, rozchodů, atd. )

Taky mě napadá jeden výrok Karla Čapka, který byl zhruba ve smyslu : "člověka nepředěláš, pouze se ti časem vybarví"...

Možná můžete být ráda, že to přišlo tak brzo.

ei
hodnocení

0x
Přítel mi udelal to same, do posledni chvíle se choval jako by bylo vse v pohode,a pak rozchod. Sebralo me to ještě z duvodu, ze jsem par dní předtím přišla i o kamaráda, takže místo toho, abych dostala od přítele utechu, ocitla jsem se najednou jeste na větším dne. Důvodem rozchodu bylo přednost kariery přede mnou, kam se prostě kvalitni vztah nevejde. Jinak jsme zadne problémy nemeli. Proc zvolil tuhle cestu tak nejspíše proto, ze do poslední chvíle nevedel, jak to udělat, aby vam neublížil, ano, mohl jeste dávat sanci, zatimco si s vami uzival, ale v hlave to uz mel.
Probrecela jsem si 4 dny, nez jsem si uvědomila, ze nema cenu se trápit kvůli nekomu, kdo vás nemiluje, když někde ceka někdo lepší, nez byl on - i kdyz se to ted tak nezda.
Zustali jsme taky prateli a jsem za to rada, clovek si pak řekne, ze má alespoň cenneho kamaráda. :)
Tak to hoďte za hlavu, chlapů ještě bude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]