Nejste přihlášen/a.
Žena 38 let, studuje VŠ při zaměstnání. Její vyučující jí vrátil seminární práci s mnoha ironickými glosami a na závěr připsal: " můžete být ráda, že jsem vám to nehodil na hlavu." Chápu, že si asi myslel, že je to studentka kolem 20 let, ale takovéhle poznámky by si měl otitulovaný odborník odpustit. Ženu s dvacetiletou praxí ve státní správě, kde denodenně jedná s lidmi takovéto jednání uráží. Poraďte prosím, jak se zachovat.
Dobrý den.
Naprosto chápu, že to Vaši paní uráží a připadá jí to nedůstojné. Co teď? Asi záleží na tom, čeho chce docílit a také, jaké má postavení. Pokud je nejlepší studentkou v ročníku, jistě si může dovolit jít stěžovat k děkanovi a žádat omluvu. Pokud je spíš horší průměr, třeba by stačilo plivnout mu na auto
Samozřejmě, že to není slušné jednání. Buď je seminární práce v pořádku a nebo není. Takový závěr byl naprosto zbytečný. Možná si vyučující myslel, jak je vtipný a nebo si tu ženu chtěl nějakým způsobem zavázet - to ví nejlépe on sám. Asi bych to neřešila. Jsou vyučující dobří a hezky řečeno méně dobří. Stejně jako jsou rozdíly u státních úředníků. Snad i proto se snažím pomáhat na poradně. Já jsem na samosprávě pracovala přes 33 let. A když zde někdy čtu o tom, jak se chovají někteří úředníci k občanům, tak je mi smutně. A jsou páky, jak se těmto úředníkům bránit. Takže nebrala bych to jako urážku, ale spíš úlet a řešila bych to pouze v případě, že by se podobná situace opakovala. Ruku na srdce, možná, že té ženě také někdy za dobu praxe něco "ujelo". A třeba to byla jenom špatná formulace. To se skutečně může stát každému - možná to byl jenom "den blbec".
Myslím si , že nemůže nikdo z vás hodnotit chování učitele pokud se neseznámil se zmíněnou prací.Pokud by někdo odevzdal na vysoké škole práci na úrovni 1+1=3 dovedl bych si představit i horší komentář.
Já si spíš myslím, jak už jsem napsala - buď je práce dobrá a příjmu ji s nějakým ohodnocením a nebo není a v tom případě neprojde. Takto jsem to myslela. Ten komentář mi připadá jaksi zbytečný. Ohodnocení by mělo být podle mne jednoznačné. Mám jenom maturitu - možná je to běžná praxe na VŠ. Beru to spíš podle praxe v zaměstnání. Buď je zadaný úkol splněný podle mých představ a příjmu ho. Pokud výsledek neodpovídá zadání, tak ho vrátím k přepracování nebo doplnění.
Na vašem komentáři je vidět , že nevíte co to je , když někoho něco učíte a on vám pak předloží nesmysl.Ta marnost ta vás zaplaví a někudy to musí ven.
Ferdo, ale pokud jsem profesionál, tak si ten komentář vyleju hnusně jinak a žákovi napíšu komentář možná ostrý, ale slušný. Čímkoliv jiným se kantor jenom shodí - vy byste pak někoho takového respektoval, i kdyby Vaše práce byla špatná? A jaká myslíte, že by byla efektivita hodnocení? Jednou jsem na VŠ dostala B- od vynikající učitelky, která by si jo mohla dovolit mi tam napsat klidně i sprostě. Ale jí stačilo "Čekala jsem lepší práci na to, jak jsme to rozebrali." Hanba mě fackovala. A kdyby přidala ironické poznámky, taky bych vzala, že práce je špatná, ale už bych si jí nevážila a asi bych ji tak úplně nerespektovala. A věřte, dnes už moc dobře vím, jaké to je lít někomu něco do hlavy a na konci se setkat s nulovým výsledkem - jak u dospělých, tak u mladších. Ironické poznámky můžu mít bokem na obědě, ale do akademické práce nepatří, to prostě není profesionální.
Taky to vidím jako přebujelé ego a nadutost té ženy, kterou patrně zapřičinila kombinace její povahy s důležitostí funkce ve státní správě. Jistě, že nic takového někdo nechce slýchat, ale když by mi vyučující takto oglosoval práci, především bych se zamyslela nad svými výkony a nepřiměřeným sebevědomím, než jak se mu mstít.
Můžete mít částečně pravdu v tom, co tvrdíte o ženě, a jistojistě pravdu v tom, že nikdy neškodí zamyslet se nad kvalitou své práce, je-li takto strhaná. Nicméně nevěřím tomu, že by Vás takové "glosy" (protože ty poznámky vyučujícího nejsou glosy, spíš trapné kecy, jsou-li v hodnocení) také pěkně nenadzvedly, i kdybyste byla ta 20tiletá studentka.
Já bych tedy na jejím místě šla za tím učitelem, řekla mu, že s hodnocením sice souhlasím, protože práce mohla být v tom a v tom lepší, nicméně že bych napříště uvítala, aby ji nekomentoval tímto způsobem. Na VŠ už se člověk má na koho obrátit, může se bránit, a kdyby se náhodou chtěl pan Blbeček mstít, může žena zažádat o hodnocení jiným vyučujícím. Pokud by to byl odborník na svém místě, jistě by se pseudokomentářů zdržel. Z hodnocení vedeného tímto způsobem čiší nevyzrálost, nevyspělost, miniego a vrcholná nevycválanost "vyučujícícho", který si takové přízvisko vůbec nezaslouží, měl by se spakovat a jít. Fuj, to jsem se ale naštvala A ještě v odpověď - šikanou bych to nenazvala, ale nepříjemné to jistě je. Argumentujte slušně a na akademické bázi, uvidíte, co jeho chování. A PS(!): Ať žna nechodí za kantorem sama a vezme si s sebou svědka!(!)! Nebo vyhlédne okamžik, kdy nebude ve své kanceláři sám. Bůhví, co by si ještě mohl namyslet a vymyslet. Takoví pak dělají pověst školám...
Myslíte, že studentka která od státnic Bc. si odnesla červený diplom má nepřiměřené sebevědomí?
Nechci nijak snižovat vaši práci trenéra, vím , že je to těžké vybudit hráče k dobrému výkonu, ale na hřišti a na akademické půdě jsou značně rozdílné podmínky. Ten učitel by měl být žákům vzorem, aby si ho vážili. A ne, aby ho měli za blba a hulváta. To ostatně platí i na tom hřišti. A jestliže vysokoškolský vyučující zápolí i s vlastní mateřštinou, to je tristní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.