Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kožní výrůsky? původ, odstranění, nebezpečí?

Od: strnad® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, v minulém roce jsem si v podpaží zjistil takový malý (tukový?) ocásek - bradavičku bílé barvy. Nebolí to. Nevěnoval jsem tomu moc pozornosti. V průběhu tohoto roku se mi postupne objevily další - dvě vedle sebe na noze asi v úrovni konce ponožky, jedna ve tříslech, jedna v druhém podpaží a teď vedle té původní ještě jedna. Začal jsem být trochu nervozní - z čeho to je? Je to symptom nějakého problému? Co s tím mám dělat? Je šance, že bych si to mohl nějak sám poškodit třeba při utírání ručníkem? Obvodní doktor nebo kožní? Nebo se toho dá zbavit nějak přírodně?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Já bych radila, abyste to neřešil sám. Ono je na asi 200 druhů výrůstků, a většina je jen estetický problém. Ale několik z nich tak bezproblémových není. Objednejte se na kožní, tam mívají 1 den v týdnu (tedy u nás), který věnují prohlídce těchto věcí. Tam vám to lupou prohlédnou a řeknou vám, o co se jedná a co s tím. Když to budete něčím "patlat" sám, změní se vzhled a pak se to bude špatně určovat a určitě vás za to nepochválí. Dopředu si rozmyslete, jestli to budete chtít odstranit nebo ne. Ida

liska*

Jo,jo, u nás se to dokonce jmenuje znamínková poradna.

hodnocení

0x

Výrůstek odstraní na kožním. Ani to nebolí.

Ano, je to infekční.Potem, drbáním, rozškrábnutím, holením se roznáší po okolí a dotykem rukou potom i na jiné místa. Pár se jich dá odstranit např. přiškrcením toku výživy, zaškrcením nití, ale s větším množstvím bych navštívila odborníka, který je odstraní. Jablečný ocet také odstraňuje bradavice.

liska*
hodnocení

0x

To mi ještě nebylo 30let, když se mi udělaly takové kyjovité bradavičky na krku. Doktor mě zchladil, že jsou to stařecké bradavice.Stařecké! Už je tam nemám, nevím jak zmizely. Ničím jsem je nelikvidovala. Někde jsem četla, že jsou snad virového původu. Zkusím pohledat v knihách.

hodnocení

0x

Je to tohle? vitalitis.cz/... skočte si na kožní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]