Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záloha od zaměstnavatele

Od: malejdawe® odpovědí: 5 změna:

Zdravím rádci,

mám dotaz, chci ukončit pracovní poměr v současném zaměstnání a mám smlouvu do 30.9.2017 ale já chci skončit dříve a to ke konci měsíce. Ale zaměstnavatel mi ale vyhrožuje že u něho mám zálohi a že pokud budu chtít skončit ke konci měsíce tak mu musím vrátit zálohu tak jako jsem ji obdržel, což je v mém případě v hotovosti, že výplatu mi pošle potom normálně na účet. Můj dotaz zní: Může po mě zálohu zaměstnavatel chtít abych mu ji dal předem než je výplatní termín?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Myslím, že na to právo má, proč byste měl mít zálohu na práci, kterou už neodvedete. Peníze za Váš odpracovaný čas Vám pak dorovná.

hodnocení

Takže peníze které jsem si vydělal a tím mám pokrytou celou výši zálohy, tak mu mám vrátit a doufat že mi pošle celou výplatu?

iz*
hodnocení

0x

Jestli správně rozumím, uzavřel jste smlouvu do 30. září, ale chcete skončit písemnou (!) dohodou již 31. srpna. Je to tak?

Záloha podléhá vyúčtování. Tam podle mne bude záležet na tom, jak/na čem se se zaměstnavatelem dohodnete.

hodnocení

Ano rozumíte tomu správně, ale zaměstnavatel chce abych mu zálohu tedy vrátil teď a k výplatnímu termínu mi pošle výplatu.

atreus*
hodnocení

0x

Pokud je to záloha na mzdu - nevracet, zúčtuje se ve výplatě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]