Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohlo ho to bolet?

Od: dota* odpovědí: 16 změna:

Kdysi jsem se díval na Primě na nemocnici Motol. A jeden z případů tam byl, že přivezli kluka na příjem, ten kluk byl úplně mimo, ne v bezvědomí, ale choval se dost divně, přišlo mě, že má halucinace(nebyla tam zmínka, že by byl pod vlivem drog) a přišla tam paní doktorka a dělala mu vyšetření očního pozadí. A on křičel, že ho to hrozně bolí a paní doktorka říkala, že ho to bolet nemůže. Takové vyšetření se dělá dnes a denně a nikoho to nebolí, ale není možné, že mu to opravdu způsobovalo bolest? Prostě naprostá vyjímka.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Při operaci šedého zákalu mi na sále nasvítili oko tak že to bylo opravdu nepříjemné a taky mi tvrdili že to nemůže bolet, ať se v tom světle soustředím na několik jasnějších bodů. Nešlo to, dokud to trochu neztlumili. Vyšetření očního pozadí je vedle toho čajíček. Věřím ale, že jestli byl kluk na tripu se zbystřenými smysly což LSD umí, tak mu to mohlo hodně vadit.
dota*
hodnocení

To jsem si tak na chirurgii nechal strhnout nehet a potom jsem říkal doktorce, že to strhávání hrozně bolelo a ona tvrdila, že je to nesmysl, že mě to bolet nemohlo. Jinak na netu jsem četl od lidí, že je to strhávání vůbec nebolelo, ale že je to hodně bolelo, až to přišlo k sobě a to mě zase vůbec.

hodnocení

2x

Treba ho to bolelo podle scenare..

dota*
hodnocení

Že by to bylo celé sehrané? No nevím, tady bych řekl, že to byly autentické věci. Jinak se mi vybavilo, jak přivezli holku, kterou kopl kůn do čelisti a té mi bylo hodně líto.

sebod*
hodnocení

1x

Nevím, jestli právě jeho to mohlo bolet. Ale co vím, je to, že moje dcera má od vážné autonehody, abnormálně zvýšený práh bolestivosti. Jakýkoliv i naprosto bezbolestný zákrok u lékaře ji strašně moc "bolí". Ano, je to ASI psychického rázu. Neví se to jistě. Ale je to pro ni i všechny okolo hrozné *plac*

dota*
hodnocení

No mě právě překvapila ta reakce té doktorky, která se na něho malinko obořila, že ho to bolet nemůže. Jak si může být tak jistá?

To je oblíbená reakce některých lékařů a sester. Na jednu stranu mohou mít pravdu, protože některá vyšetření či zákroky opravdu nebolí nebo bolí minimálně - ale neměli by předpokládat, že všichni jedinci jsou ne/citliví stejně.

Kdyby kazdej doktor vysetroval a lecil pacienta kdyz ho to neboli, tak nema cenu ani chodit do cekarny.

Některé vyšetření a léčbu je nutno absolvovat i když nic nebolí.

dota*
hodnocení

Kdysi jsem viděl film. Doktor zdravej, choval se k pacientům odměřeně, nějakou bolest neřešil. Potom byl vážně nemocný a poznal to z druhé strany, včetně odměřenosti a arogance od doktorů a když se vyléčil a měl na starosti mediky, tak ty nepříjemné zákroky nechal dělat navzájem ty mediky, aby viděli, jaké to je. Potom přijdete na chirurgii, člověk sykne, že ho to bolí a doktor se na vás oboří - ještě se nám tady rozbrečte. Sice nechtíc, ale splnil jsem mu jeho přání. To tak nějak samo. Ale tato věc se udála už před 26 roky.

majsterjoe*

Tak by to mělo být. Můj praktik je velice empatický člověk, a rozumí že nemocný člověk je nemocný člověk. V mém okolí jsem v poslední době setkal s případem ortopeda i praktického lékaře, kteří dělali z pacientů opravdu komedianty a vyšetření bylo bolestivé i přest moudré názory že to bolet nemůže.

Překvapivě při vyšetření u jiného lékaře probíhalo vyšetření jinak, bez větší bolesti a s klidem.

dota*
hodnocení

To s Vaší dcerou je mi líto.

isteron
hodnocení

0x

Hovorí sa, že aj samotní zubári sa boja chodiť k inému zubárovi so svojimi vlastnými problémami !

dota*
hodnocení

Ptal jsem se svého zubaře a říkal, že se bojí chodit k zubaři.

hodnocení

0x

No, když už se rozjela diskuse na téma bolí a nebolí. Jsou zákroky, které u jednoho doktora nebolí (jsou jen nepříjemné a bolí po nezbytně nutnou dobu) a zákroky, které člověk protrpí. Prostě některej doktor má zlatý ruce a jinej...

Viz. moje poslední kolonoskopie (předtím 2 docela v pohodě). Jediný, na co jsem celou dobu myslel bylo, jak toho chlápka nekopnout do kschichtu. Nechat ho tak čistit kanály. Naproti tomu můj zubař je PAN zubař. Netuším, co budu dělat až půjde do důchodu.

vernon
Kolonoskopie je v pohodě, gastrosonda je horší...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]