Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ceny v bulharsku

Od: zdenicka® odpovědí: 19 změna:

Jedeme 6.září do Primorska hotel Siena Palace na 11 nocí s polopenzí. Jsme pokročilí věkem senioři,rádi bychom si připravili finance. Na malý výlet po okolí, kávu, na platbu lehátek u moře,vody, zmrzlinu,víno,či alkohol-co doporučujete k ochutnání? Nikdy jsme v Bulharsku nebyli,tak nevíme,co očekávat.Jak se také domluvit,anglicky či rusky.?Děkujeme.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

m123*
hodnocení

2x

Z Primorska jsem se vrátila minulou neděli. Ceny jsou přijatelné. Lehátko nebo slunečník 5 leva za kus. Alkohol, káva, voda vše za ceny jak u nás. Já si tam oblíbila lahvové míchané koktejly. Láhev 0,3 za 3,5 leva. Doporučuji ochutnat Plisku. Bulharská brandy. To mi radil otec, který ji tam pil už před 50 lety.

Na pláži mi chutnalo sladké pečivo sypané sezamem. Plněné čokoládou bylo mooc mňam.

Výlety si dělejte sami a ne přes cestovku, ta to má zbytečně předražený.

Mluvila jsem česky a všichni mi rozuměli. Je tam totiž 90% čechů- turistů.

hodnocení

Prosím jaké je moře,jsou tam medůzy,apod...

hodnocení

Prosím,je ve městě nějaká dobrá kavárna,cukrárna ,máme rádi chutnou kávu,zákusky a zmrzlinu. Nemusíme mít obavy z hygieny? Lze sem tam třeba na pláži platit eury? Jsme pokročilí senioři a chcme si to tam užít ve zdraví .

hodnocení

Prosím ještě o sdělení,zda voda v hotelech je pitná?

len*

Tahle otázka by se dala předpokládat při cestě do Súdánu nebo městských periferií v Číně, ale u Bulharska...?

Konkrétně Primorsko je napájeno vodou z přehrady Jasna Poljana, kde je mnohem kvalitnější voda, než má dnes většina moraváků na Slovácku...

Raději si osvěžte tu ruštinu :

hodnocení

Ptám se proto,že v propozicích píšou nedoporučujeme pít vodu z vodovodu.

jarin75

byli jsme tam 2x. Poprvé vše skvělé, po druhé už to tak dobré nebylo. V moři hodně bordelu (řasy, medúzy). Ale pokud jde o střevní problémy, tak doporučuju sebou fernet nebo slivovici na ranního preventivního panáka a léky (min. endiaron, raději ercefuryl) určitě sebou. Je to přeci jen balkán. Takže vodu bych kupoval balenou a opatrně s ovocem a jiným nevařeným jídlem. Poprvé nic, ale po druhé to mě i manželku prohnalo. Asi něco z vody. Sice nic vážného, ale hrozně to člověka naštve, když je na dovolené s polopenzí, v hotelu výborná jídla a místo něho máte průjem z nějaké infekce a jíte suché pečivo.

hodnocení

Prosím,kde jste byli v jakém hotelu? V propozicích je totiž informace,že nedoporučují vodu z vodovodu , my máme hotel 4 hvězdičky.Tak je zajímavé.

len*

Tak to mám pro Vás možná překvapivou informaci, ale voda v umyvadle 4 hvězdičkového hotelu je stejná jako voda z plastového kohoutku na nádražním záchodku...

To, že cestovka něco doporučuje nebo ne, může mít různé důvody. Každopádně v Kitenu a Primorsku je obecně kvalitnější voda než mají doma mnozí Češi.

Jestli někdy někoho něco "prohnalo", tak to mohlo mít za prvé jinou příčinu, nebo to bylo v jiné oblasti, nebo v úplně jiné době.

Lidi kteří mají na 4 hvězdičkový hotel a řeší jestli pít vodu z kohoutku... Tak je zajímavé.

hodnocení

Děkuji všem,kteří mi poskytli informace a pochopili ,že i velmi pokročilý věkem senior si chce dovolenou užít ve zdraví. Možná se někomu zdá banální dotaz ohledně pití kohoutkové vody. Nejsme příznivci vod v plastech, proto zavádějící informace od cestovky nás nahlodala.

Spirálový vařič nebo malá cestovní konvička stačí - a jedna dvě láhve vody pro začátek. Na pokoji bude lednička, tak převařit, nalít do lahve a dát chladit. Případně si rovnou uvařit čaj.

sebod*

len. A co je, prosím, zajímavého na tom, že i když mají na 4hvězdičkový hotel, tak se ptají na vodu z kohoutku. My doma i na cestách nepijeme nic jiného. Proč? Protože někaké sladké s.ačky nepijeme a kupovat pitnou balenou vodu nechceme z mnoha důvodů. Takže si točíme na cestách pitnou vodu z kohoutku. Co je na tom zvláštního?

Tuhle informaci dávají všechny CK, co znám - zřejmě aby byly kryté, kdyby si někdo stěžoval.

jarin75

já už si bohužel nepamatuji. Je to cca 4 a 5 let nazpět. Obecně doporučuji vodu na pití si kupovat a po ránu si dávat to štamprle. Jakoukoli zeleninu a ovoce si umývat. Je tam prostě větší riziko příhod. Cena potravin je obdobná, nebo i nižší jak u nás, tak na sobě nešetřete. Ovšem umýt si ovoce nebo vyčistit zuby vodou z vodovodu bych se nebál.

Ale to si nevyberete, zrovna jsem se vylízal z "cestovatelského průjmu" drželo se mě to 2 týdny, krvavý průjem. A to jsem letos v zahraniční nikde nebyl. Stačí si dát u nás ve slušné restauraci zeleninový salát s kuřetem, nebo špatně umytou zeleninu.

hodnocení

0x

V BLR se dorozumíte dobře i rusky. Pozor na "ano", hlavou nepřitakávají, jako u nás, ale kroutí hlavou, jako když my dáváme najevo "ne". Doporučuji každé ráno štamprdli Plisky, proti střevním potížím a s sebou prášky proti průjmu. My tam vždy nejraději kupujeme smažené grudle, jsou to takové malé pidirybičky a křupou jako chipsy.

hodnocení

prosím jaké jsou ceny třeba láhve plisky,můžeme třeba na pláži zaplatit za lehátko i eury?

len*

- Pliska stojí 10,30 leva ( půllitr ), a 12,60 sedmička. Takže o dost méně, než u nás. Vřele však doporučuju spíše koupit "Slantschev Brjag", protože Pliska se v posledních letech chuťově velmi zhoršila.

- Asi jediný skutečný supermarket v Primorsku je ten u autobusového nádraží. Přesto mají i některé malé krámky nad sebou nápis "supermarket". Asi pro nalákání turistů...

- S ruštinou se tam domluvíte všude. Anglicky jen někde a i tak se mi zdálo, že bulhaři mnohem raději mluví rusky než anglicky.

- Cena stejného piva je v pěti různých obchodech různá. Nejlevněji v již zmíněném supermarketu u nádraží. Stává se, že když obchodník v malé pultovce zavětří cizince, tak automaticky chce za pivo o pár drobných víc, než kolik má na cenovce. I v supermarketu se stane, že když vám při platbě chybí 10 stotinek, tak je problém. Když má pokladní naopak vrátit 30 nebo 40 stotinek, tak nedá nic a s klidem začne markovat dalšího.

- Oblíbený fígl některých stánkařů je nemít u zboží cenovky a stanovovat je "podle ksichtu"...

- Autobusové spoje z Primorska jsou dobré, ale lístky většinou nedávají. Řidič shrábne hotovost a jede se... Jak to pak účtujou a daní, to netuším...

hodnocení

0x

Mně tam chutnalo skoro vše kromě čevabčiči a pak buchty plněné růžovým džemem - hnus. Ceny podobný jako u nás. Jejich palačinky s čokoládou a banánem jsou dobrý, polévka s okurkami studená je osvěžující a grundle jako chipsy.

doplněno 28.08.17 09:23:

Medůzy v Primorsku jsou. Jsou průhledný a nic nedělají. Je tam víc trávy a řas než medůz.

babusa*

V Primorsku jsme byli 2x,bydleli jsme v soukromí v bytech,které byly na sezonu pro turisty,třeba my jsme měli ložnici,jiní obývák a "domácí" bydleli v místnostech ve sklepě.Česky se domuvíte ,je tam Čechů víc než jiných národností,takže jde mluvit normálně po našem.Měli jsme to bez jídla a najíst se dalo všude,hospůdky,stánky,snídaně jsme si koupili pečivo a něco k tomu-jogurty atd.Nepamatuju,že bychom si vozili vodu-byli jsme tam letecky,dá se koupit všude,dělali jsme si kafe-tehdy ponorný vařič,pili jsme vodu normálně a nikdy jsme neměli problém.Byli jsme i v Nesebaru v penzionu,to už s polopenzí v penzionku,kde byl zajímavý záchod,v oné místnosti bylo umyvadlo se sprchou přimontovanou na tom umyvadle,malinké,takže při sprchování jsme postříkali nejen onu místnost,ale abychom se tam vešli,museli jsme nechat otevřené dveře,takže mokro i v pokoji.A vodu jsme pili normálně kohoutkovou,nebyl žádný problém.Pokud máte 4 hvězdičkový hotel,tak bych se nebála,ale vody se dají koupit všude,kde se něco prodává.Ničeho bych se tam nebála,spousta stánků,obchůdky,hodně Čechů.A Bulhaři rozumí,jsou zvyklí na nás.Chodili jsme na palačinky,na ryby,kupovali jejich jogurty,všude se dá něco koupit,pojíst.Léky jsme si pro jistotu vozili,nepoužili,asi jsme odolní.Hlavně aby vyšlo počasí a bude se Vám tam líbit,sem tam medúzy byly,ale takové jako placky průsvitné,nežahaly,ale to spíš jen když zapršelo,že se tam objevily.Lepší je severní pláž,je delší,čistější voda.Tak Vám přeju,ať Vám vyjde počasí a líbí se Vám tam.Nám ano.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]