Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vystavení faktury při platbě části předem

Od: 1883 odpovědí: 3 změna:

Zdravím , mám na Vás takový dotaz , ještě jsem tuto situaci neřešil. Zákazník u mne objednal vetší množství zboží , kdy se nemůže dostavit osobně a poprosil o dovoz ( doprava kurýrem by byla 3x dražší než vlastní dovoz ) Dohodli jsme se , že zašle částku dopravy předem na účet a zbytek za zboží uhradí při předání. Platba se dnes připsala , zítra mu to vezu , Dnes jsem vystavil fakturu č. 04282017 na zbytek zboží a fakturu č. 04292017 na částku dopravy , která se připsala na účet předem a napsall jsem tam " Dopravné k faktuře č. 04282017" , může to takto být? Jde mi o to , že to potřebuji mít na dvou fakturách kvůli EET , prortože mu budu vystavovat při předání zboží účtenku , protože to bude platit hotově ale dopravné je zaplaceno na účet , tak se ho EET netýká.

Snad jsem to moc nezamotal a je z toho trošku jasné , jak jsem to udělal. Moc děkuji za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

faktura
hodnocení

0x

Je to v pořádku, jen nelogické číslování faktur. Má se dodržovat jedna číselná řada. Ale pokud se vy v tom vyznáte, tak žádný problém. Za dopravu by byla vhodnější faktura s číslem 04282018.

doplněno 26.08.17 12:22:

Omluva , uniklo mi poslední 4číslí, že je to rok. Mám to obráceně.

cicky

Proč je vhodnější značit fakturu číslem z příštího roku?

iz*

04282017 a 04292017 na sebe přece navazují...

K dotazu: Ano, je možné faktury vystavit takto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]