Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Píšete, že jste zvolila způsob placení kreditní kartou. Pokud jste správně zadala všechny údaje z karty (jméno, číslo karty, kontrolní kód a datum expirace), tak se to strhne z té karty.
Nakupuji na Wish běžně a platím kartou jako na AliExpressu. Musíte mít ale povolenou platbu u Vaší banky. Jakmile odkliknu zboží, přijde mi email že jsem zaplatila. Ihned. Peníze se odečtou z účtu v korunách a přesně ta cena kterou u zboží vidíte. Nezapomínejte připočítávat poštovné. Když si najedete na "Historie objednávek" ve Vašem účtu, máte to tam přehledně zobrazené. Podle toho jak to popisujete, nemáte zařízeno ve Vaší bance že můžete platit kartou. Takže se peníze neodečetly, protože to banka nepřijala. Kdybyste zboží zaplatila, tak by se ve Vaší historii objednávek okamžitě ukázalo co jste koupila, kolik stojí zboží a kolik doprava a i jak jste platila že se objednávka zpracovává. Je to spolehlivé, ještě jsem nikdy neměla problém.
Na rozdíl od AliExpressu je to ve Wish všechno v češtině. Takže nemůže dojít k omylu.
Teď jsem si přečetla co Vám přišlo emailem. To znamená, že obchodníkovi přišlo, že máte o tu žehličku zájem, to se mu tam ukáže, jakmile kliknete na "zaplatit". Ale protože nemáte zřejmě povolenou platbu Vaší kartou, tak on zboží neodešle, dopkud nebude mít platbu potvrzenou. Zajděte si do Vaší banky a řekněte že chcete nakupovat v cizině a platit svou kartou. A oni Vám to nastaví. Já jsem to tak udělala. A zadáte si i limit, který může být z Vaší karty odečten, aby nedošlo k nějakému problému. Ale mně se to zatím nestalo nikdy. A u Wish si pak vytvoříte účet a pak už jde vše jako po másle.
Ne. Nikdo Vám nic nepřiveze, protože to nikdo neodešle, jelikož jste to nezaplatila. Musíte jít opravdu do banky, jinak u nich nelze nakupovat. Pak Vám to přinese normální pošťák a už nic neplatíte.
Lego, podle toho co tazatelka píše, tak bude lepší osobní návštěva v bance. Možná by to šlo vyřídit i telefonicky, ale když jsem o to žádala já, tak jsem tam také raději zašla osobně. Už je to dva roky a když jsem tenkrát vysvětlovala co chci, tak na mně ta paní napřed čuměla jako vyoraná myš, protože ona žádný AliExpress neznala a já jí vysvětlovala, že chci u nich nakupovat a platit svou kartou. Náš rozhovor poslouchala její kolegině u vedlejšího stolu a ta nakonec přišla a řekla jí co po ní chci, takže nevím, jestli jsem to vysvětlovala správně. Ale vím, že musela něco v mém účtu nastavit, abych mohla kartu k placení používat. Za ten úkon mi odečetli 80 korun. Byla to Česká spořitelna. Možná, že v jiných bankách jsou úřednice chápavější, nebo k nim chodí klienti s lepšími vyjadřovacími schopnostmi než mám já.
Jen bych ještě dodal, že pokud používáte tzv. anonymní kartu(COOL karta, Blesk peněženka ap.), tak ji musíte mít pro zahraniční platby plně ověřenou a také musíte mít nastavený týdenní limit. V základním nastavení u COOL karty je docela nízký. To lze provést na webové stránce karty. Ale možná máte běžnou kartu. I tam ale musí být povoleny internetové platby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.