Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dneska se mi stalo, že jsem se nepatrně škrábla o rezavý drát, venku. Rána byla sotva vidět, jen kapka krve. Hned jsem šla domů, ránu umyla mýdlem a vydezinfikovala septonexem. Už ani nejde vidět pouhým okem, jak byla malá. Očkování proti tetanu mám z roku 2008. Jsem z toho vyděšená, a nervózní, jsem trochu hypochondr. A bojím se. Ale zdá se mi jako blbost jet teď na pohotovost a chtít tetanovku. Moje obvodní ve vesnici, kde bydlím, už tam dneska není. Stačí, když zajdu za obvodní zítra ráno, nebo bych se měla ještě dnes vydat na pohotovost?
Dobrý den, jenom k tomu očkování proti tetanu - ta hranice je nyní již 15 let. Minulý rok jsem byl po 13ti letech a nebyl to problém (věděl jsem to od doktorky již od minulého očkování). Zdravím!
anzionka - hnát se tam nemusíte, ale volným krokem tam zajít můžete. Dostanete injekci do ramene a když budete mít štěstí, tak to bude pouze nějaký den svědit a ani mnoho nebolet.
anzionka - a což si zavolat rovnou zdravotnický vrtulník? Znáte slovo nevyšiluj?
Dobrý den, přeočkování proti tetanu se doporučuje po 10 letech. Což ve vašem případě připadá až příští rok. Takže asi byste mohla být klidná, ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.