Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škrábnutí o rezavý drát

Od: anzionka® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, dneska se mi stalo, že jsem se nepatrně škrábla o rezavý drát, venku. Rána byla sotva vidět, jen kapka krve. Hned jsem šla domů, ránu umyla mýdlem a vydezinfikovala septonexem. Už ani nejde vidět pouhým okem, jak byla malá. Očkování proti tetanu mám z roku 2008. Jsem z toho vyděšená, a nervózní, jsem trochu hypochondr. A bojím se. Ale zdá se mi jako blbost jet teď na pohotovost a chtít tetanovku. Moje obvodní ve vesnici, kde bydlím, už tam dneska není. Stačí, když zajdu za obvodní zítra ráno, nebo bych se měla ještě dnes vydat na pohotovost?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

3x

Zavolej záchranku ... :-D

Přestaň bláznit, to úplně stačilo olíznout.

hodnocení

Já vím, promiň. Prostě jen zmatkuju, kdyby ten drát nebyl rezavý, tak mě to tak nenervuje. :(

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, jenom k tomu očkování proti tetanu - ta hranice je nyní již 15 let. Minulý rok jsem byl po 13ti letech a nebyl to problém (věděl jsem to od doktorky již od minulého očkování). Zdravím!

doplněno 23.08.17 17:26:

anzionka - hnát se tam nemusíte, ale volným krokem tam zajít můžete. Dostanete injekci do ramene a když budete mít štěstí, tak to bude pouze nějaký den svědit a ani mnoho nebolet.

doplněno 23.08.17 18:00:

anzionka - a což si zavolat rovnou zdravotnický vrtulník? Znáte slovo nevyšiluj?

hodnocení

1x

Zdravím,nic si ztoho nedělejte,pokud´ jste očtovaná proti tetanu,buďte v klidu.Já jsem si,taky před týdnem pichnul rezavý hřebít do prstu,a dnes je vše v pohodě. ;)

rv*
hodnocení

1x

Rezavý drát není infekční, je to jenom rezavé železo a na něm se bakteriím moc dobře nedaří. Chce to více chodit ven a pak si takové bezvýznamné drobnosti ani nevšimneš.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, přeočkování proti tetanu se doporučuje po 10 letech. Což ve vašem případě připadá až příští rok. Takže asi byste mohla být klidná, ne?

hodnocení

Dobrý den, ano vím, že je to těch 10 let, ale stejně, jak říkám, jsem děsný nervák a hypochondr. Ale fakt to bylo jen maličké píchutí, asi jako jehlou, jen kapka krve, a nic víc, žádné hluboké zranění... Ale nechci nic podcenit.

hodnocení

Pro jistotu jsem psala i mé obvodní, SMS, a ta mi odpověděla, že se za ní mám stavit příští týden, že to pro jistotu přeočkujeme. Tak nevím, jestli se za ní mám hnát nebo ne...

Snad vám lékařka jasně napsala "příští týden" - kam se v tom případě chcete hnát?

hodnocení

No, tak jestli se nahnát přímo na pohotovost, radši...

doplněno 23.08.17 18:03:

Já vím, promiňte, jsem opravdu nervák.

hodnocení

Nemůže mi z toho třeba hrozit otrava krve?

dave*
hodnocení

0x
Já nevím kde vůbec neockoval na tetanus a dodnes jsem ani nic nedostal a to párkrát hřebík rezavý už jsem šlápl a bosa venku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]