Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba na obou stranách

Od: mates* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, měl bych dotaz zda mohu mít nějaký postih za to, že se nedalo rozeznat datum které paní na ÚP napsala na kartu kterou má člověk u sebe. Jednalo se o to, že sem místo uvedeného data , co bylo údajně psané na kartě, tak jsem přišel o 3 dny déle, což sem si myslel já že je datum napsaný na kartě. Mám doložit omluvu nebo vážný důvod k tomu, proč jsem se nedostavil, ale pokud nebylo čitelné datum tak co má teĎ dělat.? díky za odpověď

doplněno 22.08.17 18:48:

Ještě dodávám, že se to nestalo poprvé, co pani napsala nečitelně datum.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rqwope
hodnocení

1x

Bohužel pro Vás, termín příští návštěvy je dohoda a čitelnost záznamu na kartičce na tom moc nemění. Navíc na UP jsou již otrlí a zvyklí na udávání různých důvodů k nepřijití, různých "výmluv".

iz*
hodnocení

1x

Ano, pokud ÚP nedoložíte vážný důvod (podle zákona o zaměstnanosti), proč jste se na naplánovanou schůzku nedostavil, může Vás ÚP sankčně vyřadit z evidence.

Další evidence by byla možná až po šesti měsíc a po celou dobu byste si musel sám hradit zdravotní pojištění (letos 1.485 Kč měsíčně).

Problém vidím v tom, že zprostředkovatelky datum další schůzky uchazečům sdělují ústně a poté je zapisují do karet uchazečů, v níž je uchazeči na konci schůzky potvrdí svým podpisem. Datum zapsané na kartičce je jen připomínkou. Závazné je to datum, které jste na konci předchozí schůzky podepsal v kartě.

Kartičku s nečitelným datem jste neměl odezvdávat, minimálně jste si z ní měl nechat udělat kopii. Obávám se, že nyní "nemáte nic v ruce". Víte-li, že paní píše nečitelně (viz "nestalo se to poprvé"), je potřeba datum před koncem schůzky zkontrolovat, případně jednou lehce škrtnout původní nečitelný zápis (aby byl bylo vidět, co úřednice napsala), nad nečitelný zápis napsat datum znovu čitelně (!) a nechat zprostředkovatelku opravu parafovat.

Zkuste na ÚP zajít osobně a obrátit na nadřízeného své zprostředkovatelky. Ale bez podkladu (bez té kartičky) si od toho moc neslibujte. I s ní by to vzhledem k záznamu z předchozí návštěvy bylo obtížné.

mates*
hodnocení

Děkuji za radu, na její nadřízenou pokud se mi to povede se obrátím a budu chtít vysvětlení k tomu, z jakého důvodu se vypisovala nová kartička a kde je konec té staré. Chybu dokážeme udělat každý, záleží zda jí paní přizná, nebo ne.. pokud ne, nechápu důvod vypsání nové kartičky.

iz*

Nerada bych té úřednici křivdila, ale obávám se, že ten důvod chápu. → Podle mne úřednice potřebovala kartičku se svou chybou "zlikvidovat". Teď klidně může tvrdit, že jste ji ztratil a bude to "slovo proti slovu...

hodnocení

0x

Proč jste tedy paní rovnou nepožádal, pokud bylo datum nečitelné, aby je opravila?

Jinak bych se hájil pravdou, pokud máte opravdu čisté svědomí a je můžete prokázat, že je datum nečitelné.

mates*
hodnocení

hned po vypsání karty jsem si toho nevšiml a pani mi po dostavení kartu sebrala a vypsala jinou

hodnocení

0x

Tak jim předložte tu kartu, kde je datum napsán tou paní. Když je to nečitelné, tak by to měli také pochopit. Ale kdybych byla Vámi a věděla, že paní píše nečitelně, tak bych se sichrovala už dopředu a přímo na místě se ubezpečila o tom, že vidím správné datum a raději si to napsala vlastní rukou někam do svého zápisníku, nebo kalendáře.

hodnocení

0x

Jestliže paní, jak dobře víte, nepíše čitelně, co vám brání si přímo na místě přesné datum ověřit?

Když jste přišel pozdě - omluvil jste se, vysvětlil zpoždění, případně doložil tu kartu s nečitelným datem?

mates*
hodnocení

Kartu jsem doložil, omluvil se, a na kartě jí ukázal že je tam prostě jiné datum než mi říká ona, kartu sebrala a vypsala novou s dodatkem, že si mám připravit vážný důvod proč jsem se nedostavil.

Teoreticky byste se ještě mohl obrátit na její nadřízenou - ale bez důkazu asi těžko něčeho dosáhnete. Zřejmě bude záležet i na dalších okolnostech, které my tady neznáme.

nikdo*

Jestliže se dotyčná opravdu zachovala tak, jak se zachovala, tak jste zaváhal. Vše jste měl řešit okamžitě s jejím vedoucím. To chování opravdu nebylo v pořádku. Kdyby nic jiného, dal by se původní lísteček z toho koše vytáhnout. Měl by jste důkaz. Teď už máte smůlu a vyžerete si to.

Pokud si vymýšlíte, no nic...

mates*
hodnocení

Nemám důvod si vymýšlet ! Na ÚP sem se dostal né vlstní chybou ale zku...ým zaměstnavatelem. Na ÚP to mám asi 5 minut pěšky takže opravdu nemám důvod lhát.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Bude záležet na té dané úřednici. V Ostravě už před nějakou dobou právě kvůli takovým výmluvám přestali úřednici datum do kartiček psát, ale píše si jej daný uchazeč sám. Také podpisem potvrdí datum na dokumentu od úřednice. Jako vážný důvod to neprojde.

hodnocení

0x
Preji hodne stesti , boj proti uradum a nedejboze proti urednici , ktera je nejdokonalejsi je dost tezky.

pohanka*
hodnocení

0x

Já jsem byla na ÚP je to asi dva roky nazpět. A víte, co tam praktikovali? Paní psala do PC a zároveň mě diktovala datum, kdy mám přijít a já jsem si to sama na docházkovou kartičku psala. Když dopsala liebesbrief, tak při odchodu mi ještě pro kontrolu datum připoměla, jestli ho mám dobře napsané.

Kdyby takhle pracovali všichni úřednici ÚP, tak se vyloučí chyby.

Píšete správně, chyba byla na obou stranách. Na kartičce je telefon, takže jakmile bych zjistila, že to datum je nečitelné, hned bych žhavila tlf.a jistila se.

Vy jste si datum nepřepisoval do kalendáře, který máte na očích? Napište prosím, jaké datum bylo od úřednice a jaké datum jste přečetl Vy? To jenom pro kontrolu, co jste tam popletl.

Koukám, že odpověď o kousek výše píše to samé, nečetla jsem celou diskuzi, takže vidíte, že je to již na více úřadech práce.

mates*
hodnocení

jednalo se o datum 14 psané úřednicí a 17 viděno mnou. A pokud to vezmu že každý píše jiným stylem, z toho co sem viděl se to dalo určitě zaměnit..

pohanka*

To souhlas. Ano, tato dvě čísla se lehce popletou.

doplněno 22.08.17 21:43:

Ne, bez ironie, tohle věřím, sedmička se dá pokurvit, že vypadá jako 4 a naopak.

mates*
hodnocení

Teď tápu, zda je to ironie či ne...

hodnocení

0x

Ze své vlastní zkušenosti vím, že se tohle může snadno stát. Mně, ač jsem svědomitá a dochvilná, se to už stalo 2x, vždy u diabetologa, který píše jako čuně. Prvně mě to zaskočilo a dávala jsem si už pozor, jenže psal jakž takž čitelně, tak jsem se nechala ukolébat, že to byla náhoda a když jsem přestala být ve střehu, tak se to stalo znovu. Do kalendáře jsem si to neopisovala, ale rovnou, podle špatně přečteného (napsaného) data , kartičku vždy připíchla ke konkrétnímu datu. O tom, že umím číst jsem nikdy nepochybovala, ale pan doktor jaksi neuměl psát číslice, vypadaly totiž jako slušně napsané číslice, ale úplně jiné! To jsem nikdy nezažila!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]