Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat zda bude dostačující, když použiji do novinového regionálního občasníku několik informačních dat z Wikipedie např. k městu Toužim a uvedu pod informaci "zdroj čerpán z: cs.wikipedia.org/..."?
Z Wikipedie nečerpejte. Můžete se ale podívat, z čeho čerpal autor dané statě (na Wikipedii se musejí uvádět zdroje) a informace si vezměte přímo z toho. Co se týče citování - deníky to často značně odbývají, mám na mysli ty nevědecké. Já bych jim zaslala úplnou citaci, ať si z toho sami přeberou, co považují za vhodné.
Ivzez, já mám s tou správností bohužel zcela opačnou zkušenost... A solidní noviny by Wikipedeii vůbec neměly přijmout jako adekvátní zdroj.
Čerpat klidně můžete i z Wikipedie, většina článků, které jsem tam četla, byla v pořádku. Před použitím si ale informace ověřte minimálně v těch zdrojích, které budou uvedeny pod článkem.
Pokud budete uvádět, odkud jste čerpal/a, dala bych před obecným uvedením Wikipedie ( https://cs.wikipedia.org ) přednost přesnému odkazu na konkrétní stránku ( cs.wikipedia.org/... ).
A pokud použijete i některé ze zdrojů pod článkem, uvedla bych i ty (opět konkrétně).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.