Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám z několika bylin sušený kořen, a mě by zajímalo, jestli je účinější udělat z toho kořene odvar (malé kousky kořene pár minut vařit pak nechat odstát a pak zcedit), nebo ten kořen rozemlet na jemný prášek a smíchat se studenou vodou a vypít? Konkrétně se jedná o kořen z Rozchodnice růžové (Klanopraška), Sibiřský ženšen (Elueterokok), Ašvaganda (Indický ženšen), Maralí kořen (Leuzea).
(Mám strach, že by se vařením odvaru mohly ztratit nějaké důležité látky, nadruhou stranu, pokud bych měl prášek a smíchal ho jen se studenou vodou, tak by se z toho prášku nemusely dostat všechny látky do těla.)
Tyto kořeny chci užívat kvůli psychickým problémům.
Předem mockrát děkuji
Dobrý den. V jiných vláknech píšete, že užíváte SSRI antidepresiva. Konzultoval jste s lékařem, zda je vůbec vhodné užívat v tomto případě Vámi jmenované byliny? Já jen, abyste si tím neublížil..
A co zkusit macerát? Když už chcete prášek, tak ho nechte ve vodě třeba 24 hod. máčet a pak teprve vypít. Vylouhuje se i do vody a vypijete i ten změklý prášek, který se bude lépe vstřebávat. Já bych, provětší účinek toto vypila na lačno, půl hod. před dalším jídlem, aby se zužitkovalo naprosto vše a nesmíchalo se to s potravou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.