Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klíště - smytí

Od: anonymni* odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

mám dotaz, minulou sobotu jsem kosil strunovkou trávu a při mytí jsem si všiml, že mám na ruce něco jako tečku či nějakou bodlinu, byl to opravdu mžik než jsem to smyl. Jde klíště smýt pouhým 1 pojezdem po ruce druhou rukou (doufám, že chápete :))

Udělala se mi vyrážka podobná po uštipení komárem, mám spíše podezření na nějaký malý bodlák, který se mi zarazil lehce do ruky. Na další den se mi udělaly na ruce fleky stejné jako u nějaké alergické reakce - mám alergii na trávy apod. Uběhl týden a já mám ještě pořád takový červený flek, který již nevystupuje.

Co si o tom myslíte?

Děkuji moc.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Že bys měl navštívit lékaře;)

liska*
hodnocení

1x

To klíště se možná nestihlo přisát a cestovalo po kůži. Někdy prý cestují i přes hodinu. Nebo se sotva přichytilo, už ho zasáhlo mýdlo a to nemají klíšťata ráda. Každopádně čím kratší dobu přisátí, tím líp pro Vás. Ty soustředné kruhy, které by signalizovaly boreliozu, ty se objevují později. Já je měla 11.den. Bylo mi řečeno, že překvapivě brzy. Jestli máte obavy, tak běžte k lékaři. Mám doma na všechny infekce Vironal a Drags Imun, tak jsem je začala brát hned, co jsem klíšťata vytáhla /3 ks/. K lékaři jsem zašla až s těmi kruhy a ten mi dal ještě antibiotika. Zajímavé bylo, že dva z těch kruhů se vytvořily mimo vpich, asi 30 cm od něj a byly větší jak tácek od piva. Po dobrání léků na ty akutní potíže jsem si koupila od "Naděje" / Mgr Jarmila Podhorná/ kúru na boreliozu. Jsou to kapky s výtažky z pupenů stromů, a to mi pomohlo dostat se opět do formy. Takže jsem neonemocněla a ani později se neobjevilo nic, co by svědčilo o borelioze, i když to moje klíště nebo klíšťata byla infikovaná. Valná většina jich ale není. Vytáhla jsem si jich v životě hodně, ale jen jednou s nimi byl problém.

doplněno 21.08.17 09:17:

Ten červený flek může být od jiného hmyzu. Ovád nebo muchnička dokážou až fialové nateklé skvrny pres třetinu lýtka. V lékárně Vám dají Fenistil gel a Dithiaden calcium a nebo Vám doporučí lékaře. Mám právě něco podobného na kotníku, svědí to, ale nezvětšuje se to, není to horké, tak to neřeším. Jen si pohlídám, kdyby se objevily ty kruhy.

hodnocení

0x

Myslím si, že to bylo klíště, nebo tráva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]