Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovolená a nástup na ÚP dříve

Od: artemis* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, od 28.8.17 si musím dovybrat dovolenou a k 31.8.17 mi končí pracovní poměr, měla bych jít na ÚP - jelikož od 31.8.17 mám už od zimy minulého roku naplánovanou dovču s rodinou, kdy jsem netušila, jak se to s tou prací vyvrbí, byl by problém kdybych na ÚP šla již 30.8.17 (tedy o dva dny dříve), kdy je i úřední den? Děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na ÚP jděte až Vám skončí pracovní poměr. Dokud bude prac. poměr trvat, tak Vás na ÚP nezaevidují. Můžete se zaevidovat kdykoliv po skončení prac. poměru a až se vrátíte z dovolené.

iz*
hodnocení

1x

Dokud trvá zaměstnání, nemůže Vás ÚP zaevidovat jako uchazeče o zaměstnání → tedy jako toho, kdo může třeba hned druhý den nastoupit do zprostředkovaného zaměstnání.

Klidně jeďte na dovolenou a na ÚP se zaregistrujte po návratu. Za část září za Vás jako za uchazeče evidovaného na ÚP uhradí zdravotní pojištění stát, takže sama nic doplácet nebudete.

Další možnost by byla se písemně dohodnout se zaměstnavatelem o ukončení 29. srpna. Potom byste se na ÚP mohla zaregistrovat od 30. srpna. Ovšem v takovém případě by Vám ÚP mohl první schůzku naplánovat už na dobu, kdy ještě budete na dovolené. (Já bych se registrovala až po dovolené.)

hodnocení

0x

Osobně bych se šel registrovat na ÚP druhý den po ukončení PP. Jednou jsem to tak udělal ,že jsem šel později a dostal jsem kratší podporu.

pohanka*

Pravdu mají dvě předešlé odpovědi. Pracovnice mají stráášně rády klienty, kteří jim hned na první schůzce oznamují, že nebudou. Některé si s gustem smlsnou a naplánují hned na příští týden schůzku.

Tazatelko, neriskujte to. Těch pár dní bez podpory vydržíte, zvláště, jestli máte odstupné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]