Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest chodidel - plosek nohou

Od: juras* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

již více týdnů mě bolí chodidla ze spodu a to v oblasti střední části (asi 1 - 2 cm od vnější hrany nohy až ke kloubům od prstů). Nejhorší je to vždy po ránu, kdy chodidla musím "rozhýbat", protáhnout. Nevíte, jak se toho zbavit? Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jenom mě napadlo - není to od té doby, co jste místo tenisek začal nosit sandály (například)? Mně způsobují podobné potíže některé boty. Jako žena je střídám určitě víc než Vy, ale někdy je prostě bota sice hezká, ale mizerně zkonstruovaná a neposkytuje chodidlu tu správnou oporu. Nohy potom bolí - chodidla, kotníky, kolikrát až přes kolena ke kyčlím.

kepler*
hodnocení

1x

Ano, nevhodná obuv může být příčinou plochých nohou, neboli platfusu. Pozná se to podle nedostatečného oblouku nožní klenby. Platfus ale může mít i více příčin, mrkněte na

priznaky.vitalion.cz/...

hodnocení

1x

Podle toho, co popisujete, by to mohlo být tohle? rungo.idnes.cz/... Zkuste pár dnů promačkávat podle návodu, jinak samozřejmě k lékaři, ten Vám řekne víc. ;)

hodnocení

1x

Zkuste 8,díl

liska*
hodnocení

1x

Příčin může být víc. Někomu se bortí klenba, má zánět nebo výrůstky, špatné prokrvení. Někdo doplácí na nadváhu, špatnou obuv či sportovní zatížení. Jinému se promítá do určité oblasti na chodidle problém z vnitřních orgánů nebo páteře. Najděte si v nejbližším městě podologii. To je poměrně nový obor, který řeší právě Vaše problémy a objednejte se. Zatím masírujte a procvičujte

hodnocení

1x

Nechte si změřit pc došlap a pak udeělat vložy na míru, opravdu to pomůže. Odkud jste?

hodnocení

0x

V první řadě bych se zamyslela kdy to začalo a jestli jsem si náhodou nekoupila nové boty. Pokud ano, tak by ty boty letěly do popelnice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]