Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych si přivydělat nějakou méně náročnou práci z domova? Byla bych ráda za přivýdělek.
Jsou různé inzeráty, ale už jsem se napálila u podvodníka, z toho už mám strach.
Nevěděl by někdo prosím o něčem?
Děkuji
Asi neporadím, ale největší problém je v tom, že takových lidí jako Vy je mnoho - nic ve zlém. Práce z domova je možná, ale musí to být něco, co na trhu nenajdete nebo čeho je nedostatek. Možné řešení (s nejistým výsledkem) je založení vlastního eshopu, ve kterém nabídnete zboží různých výrobců "pod jednou střechou". Dopředu si s výrobci sjednáte rabat a dodací podmínky, vytvoříte eshop (lze to i levně) a pak ho naplníte zbožím. Jde o to nabídnout typ zboží pro určitou skupinu lidí. Nedávno jsem viděl eshop pro výtvarníky a zaujalo mě do všechno se v tomto oboru prodává. Pokud bydlíte v domku, můžete třeba hlídat psa - v podstatě také práce z domova. nebo se dají vyrábět svíčky, různé přívěšky a pak je prodávat na inzerát přes internet. Ten překladatel také nevyzní špatně, pokud se v tomto oboru pohybujete. Jestli máte malé děti, přiberte si dalšího prcka na hlídání - máte to při jednom. Dále můžete dělat masáže, nabídnout doučování. A dával bych si i inzeráty. Třeba Vám někdo solidní práci nabídne. Asi nejlepší by bylo zaměřit se na oblast, ve které jste šikovná, činnosti, které jsou Vám blízké. Zároveň rozhodit "sítě" do okolí.
Co umíte? Se znalostí jazyků byste mohla překládat nebo dělat korektury, se znalostí účetnictví byste mohla některému menšímu podnikateli vést účetnictví, ... Všechno z domova, přes internet.
S někým se lze dohodnout o DPP nebo DPČ, jindy je potřebné živnostenské oprávnění a práce fakturovat.
___
Nabídky "nenáročné práce z domova" často bývají nabídkou (podvodem bych je nenazývala, většinou v obchodních podmínkách přesně píší, co nabízejí) podnikání → tzn. vyřídit si živnostenské oprávnění a podnikat vlastním jménem na vlastní náklady. Jen bych jim doporučila slovo "práce" v inzerátech nahradit nezavádějícím pojmem.
Dobrý den,
mám pouze učební obor, hledám práci nejlpépe mechanickou, ruční výrobu, kompletaci...
Kde něco takového bych mohla hledat?
Děkuji
Nikde. Jak už rádci psali, kromě korektur, překladů a účetnictví není na domácí práci takřka šance. Pryč jsou dávno doby, kdy Bohdalka v seriálu Chalupáři lepila doma potápěče a plnila panny pilinami. A mamka mé kamarádky doma odlévala hřbitovní kahánky. Pomáhaly jsme jí. Tehdy byl ještě kahánek pěkně vysoký, hodně vosku, ne pouhý centimetr jako dneska.
Domácí práci už zřejmě neseženete. Nějaké klikačky za korunu nemají cenu. A pokud Vám bude někdo nabízet nadepisování obálek či kompletaci propisek, zbystřete. To jsou nejčastější podvody. Píšete, že jste se už napálila, tak nemusím sáhodlouze nic vysvětlovat. Asi už víte, jak to vypadá. Najděte si normální brigádu s docházením do firmy a bude to pro Vás určitě lepší. Nikdo Vás neošulí. Jaga.
Jistě znáte jména Vinček a Velcl. Pozor na podobné kosáky. Někdy stačí zapojit normální rozum. Pokud Vás někdo vůbec nezná a dá Vám nabídku, že budete dělat stříbrné šperky s drahými kameny a následně toto odesílat poštou, je jasné, o co jde.
Dobrý večer,
asi máte pravdu, nabídky na práci doma nejspíš vymizely. Četla jsem článek o vyplňování dotazníků, ale to se asi také nevyplatí?
Děkuji
... to, že rádci o práci na doma nevědí neznamená, že taková práce není.
U nás v kraji běžně " gumárny" zadávají práci na doma. Jedná se o ruční opracování ( otrhávání ) otřepů na gumových výliscích. Výlisky firmy rozvážejí a svážejí svojí dodávkou.Nicméně se jedná pravděpodobně o práci ne dobře placenou. Hledejte možnosti ve vašem okolí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.