Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, normláně posílám balíčky že mi kupující pošle cenu věci plus poštovné na účet a já zašlu věc.
Teď potřebuju zaslat balíček na dobírku za cenu 100,-kč a tohle ubec nechápu jednou jsem tak posílala a místo 100,- se mi vrátily kč pač nechápu sistém. Pujdu na poštu vyplnim pukázku a dál nevim. Budu posílat 75 DVD..nevim jakou budu asi platit dobírku..a co přesně budu u dobírky platit jenom dobírku za balík nebo celou částku. dejme tomu 80,-kč dobírka..tak kdo co u dobírky platí? když to zaplatim já to poštovné tak co bude platit ten druhý .? nerada na dobírku posílám.
Když pošlete balíček, tak zaplatíte poštovné a na dobírce vyplníte částku plus poštovné, co zaplatí ten, co ji bude přebírat. je to jednoduché. A můžete si vybrat jestli to má přijít na složenku nebo na účet, já si nechávám na účet, je to rychlejší a když už ty peníze pošlou, tak se není kam složenka ztratit a hlavně nemusím znovu na poštu.
Co chcete vysvětlit? Přece vám nebudeme opisovat uvedený článek. V článku jsou barevné odkazy, ty musíte rozkliknout a přečíst. Lépe vám nelze pomoct.
Jinak, když budete mít dobře zabalený balíček (dle rozměrů) a přijdete na poštu, tak kdejaká pracovnice za přepážkou vám dodá správnou složenku a případně drobnosti vám dovysvětlí. Napřed musíte vědět co chcete. Dotaz je dost zmatený.
Dobrý den. Na poště si vyplníte Dobírkovou poukázku typu A - s platbou na váš účet. Částku napíšete takovou, kterou chcete získat od adresáta balíčku. Pak vyplníte na dobírce adresáta, a svoje údaje - jméno, adresu. A podací lístek k ttomu, pokud nepoužíváte zákaznickou kartu. Balíček na dobírku můžete poslat jako balík do ruky, nebo jako doporučený balík. Cena je přibližně stejná, u toho balíku do ruky je garantované dodání do druhého dne od podání. Poště zaplatíte jen za podání balíku. Pošta pak vybere dobírku od adresáta a přepošle vám ji na účet.
vy zaplatíte poštovné(dobírku)třeba 100 kč a pošlete balík
kupující při přijetí zaplatí částku za dvd +100kč dobírka
vám přijde poukázka nebo na účet ta celková částka za dvd +100 dobírka
eulalie byla rychlejší
Postup Vám již popsala eulalie, ale může se Vám stát, že pokud je cena poštovného je vyšší než cena zboží, není to něco, co se jinak nedá sehnat, kupující si zásilku na dobírku často nepřevezme.
Doporučené psaní RR-je do 5 cm výšky, doporučený balík je do 2 kil váhy, což by asi přicházelo do úvahy při odeslání 75 DVD. Tam je cena okolo 80 Kč+ doběrečné 44 Kč. Takže 100 Kč je rozhodně málo.
Balík do ruky je samozřejmě dražší -přes stovku, k tomu doběrečné z odkazu-je 53 Kč, to už se nevyplatí vůbec, navíc pokud nemáte zákaznickou kartu, nemáte na balík do ruky ani slevu..
3kg balik poslete jako balik do ruky na dobirku, tzn zaplatite postovne a doberecne a ten clovek co mu to prijde zaplati cenu baliku + ty vydaje ktere vy na poste
pokud nevite presne kolik budete platit postovne a doberecne tak si vypiste poukazku bez ceny a na poste se nejdriv zeptejte at vam to zvazi a kolik to bude vsechno stat, pak si tu sumu + tech 100,- dopisete na poukazku a poslete
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.