Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se stát poslancem?

Od: jakjak odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,
jaký je postup, když bych se chtěl stát poslancem? Nepište prosím nic ve smyslu začni krást a tak dále.

Opravdu mě zajímá, jaký je postup jak se stát poslancem.

Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

V první řadě musíš být dobrý intrikář a mít silný žaludek, protože stranický boj o koryta je nemilosrdný. Pak musíš vstoupit do takové politické strany nebo hnutí, které má naději získat alespoň 5% voličských hlasů. A nesmíš zapomenout na neustálé dodržování přísloví : Kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti.

hodnocení

2x

Musíš nejprve vstoupit do strany. Pak v té straně musíš vyvíjet činnost a získat funkci. Pak tě strana bude delegovat do vyšších pozic, do vyšších funkcí a až do funkce poslance. Nejen na toto místo je veliká tlačenice. Budeš muset být dobrý! A také neuškodí, když na ostatní budeš něco vědět a ještě lépe, když ti budou dlužní. Ne peníze, ale služby a informace o ostatních.

hodnocení

2x

Zatím tady pořád opakuješ jako Marfuška: já chci...Ale zajímalo by mě, jakou máš o politice a své poslanecké práci představu, co bys chtěl udělat, změnit, prosadit, co svým případným voličům chceš nabídnout, k čemu budeš občanům nápomocen.

Nebudeš tam přece sedět v lavici jako poddoubník v mechu, ale jistě budeš prosazovat nějaký svůj program. Seznam nás s ním, jsem docela zvědavá, proč se právě Ty chceš stát právě poslancem. Určitě máš nějakou vizi, proč právě Ty bys tam byl potřebný a vhodný. Tak sem s tím, budu se těšit na Tvé nápady. *placni* Jaga.

sebod*

Ale Jago, probuď se. Tazatel nechce vstoupit do družiny "Rychlé šípy". On chce vstoupit do politiky. Je naprosto jedno, co CHCE nabídnout. Důležité je, co SLÍBÍ. Prostě dle hesla: "Co já Vám slíbím, to Vám jiný nedá".

still10k*
hodnocení

0x

Dobrý den, to právě nemůžete začít krást hned ze začátku. Musíte to chvíli vydržet, než budete jako člen nějaké strany nominován na poslance do parlamentu a pak teprve můžete začít krást. Všechno má svůj sled. Ale kamarádíčky na kšeft v parlamentu už si shánějte předem, abyste tam přišel už s podporou (nejlépe nějaké mafie), jinak vás vyštípou.

doplněno 17.08.17 15:46:

OK, omlouvám se*hi* Nemohl jsem odolat, když jsem si přečetl tu obavu tazatele :D Samozřejmě pokud jste poctivý člověk a myslíte, že máte lidem co dát a víte v čem konkrétně jim můžete pomoci, tak máte můj hlas :)

výtka
Upozornění od sys milancukrar 17. 08. 2017 16:21:42
Víte, že dáváte nepravdivé informace? Nepřehánějte to s tím kradením.

ale no tááák...

Poslancem Poslanecké sněmovny může být zvolen každý volič (tj. státní občan České republiky), který alespoň ve druhý den voleb dosáhl věku nejméně 21 let a není u něho ve dnech voleb překážka ve výkonu volebního práva, tj. omezení svéprávnosti k výkonu volebního práva.

Tomu předchází dostat se na kandidátní listinu nějaké strany, abyste mohl být vůbec zvolen. Takže dostat se do nějaké strany a být tam viditelný, mít hodně kamarádů v této straně...

mvcr.cz/...

hodnocení

0x

Dostat se na kandidátku nějaké strany (i jako nezávislý), dostat potřebný počet hlasů pro vstup do PS a po slibu můžete začít poslaneckou kariéru. Mnoho štěstí.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Jako osoba starší 21 let bys musel bys musel být zvolen a to buď přímo, určitými hlasy, nebo pokud budeš kandidovat na předních příčkách kandidátky dané politické strany, která bude mít úspěch a jako taková se do parlamentu dostane, pak ty sám se staneš poslancem. Takže v prvé řadě je třeba kandidovat za určitou stranu ke které máš blízko a pak čekat jak se situace dále posunu. Nicméně ve všech případech bys měl TY něco nabídnou voličům.

Ano, vím, dneska se tam ženou poslanci většinou co nic neumí, nechápou a jdou kvůli penězům, ale jsou tam i světlé výjimky, které opravdu chtějí něco pro své voliče. A jsou to lidé zkušení. Jaké máš zkušenosti ty? Co začít s nižší, komunální politikou? Co zastupitelstvo města? Obce?

jakjak
hodnocení

A je komunální politika vstupenkou do vyšší politiky? Všechny, co znám začali na radnici a i na ní skončili.

iz*
hodnocení

0x

Proč byste se chtěl stát poslancem? Nejschůdnější by podle mne bylo si najít stranu, která má k Vašemu důvodu nejblíže a kandidovat spolu s ní (není vždy nutné být jejím členem). Jen se obávám, že pro letošní volby už je docela pozdě...

jakjak
hodnocení

Ano, letošní určitě ne. Ani věk nemám, ale třeba ty příští. Ptám se, jak se toho dá dosáhnout.

Najdu vhodnou politickou stranu, stanu se členem a dál? :) děkuji

iz*

Není vždy nutné být členem strany. Záleží na tom, jaký byste měl program Vy a jak dalece byste se shodoval s programem té strany. Pokud by tam nebyly velké rozdíly, stál by možná za úvahu i vstup do strany.

Jako člen strany byste se měl aktivně podílet na její činnosti, snažit se dostat k přípravě programu strany, ... Pasiní členové se na kandidátky stran moc často nedostávají.

U každé strany to bude trochu jiné. Zkuste se seznámit s tím, co politické strany nabízejí nyní, co mají v programu, čeho by chtěly dosáhnout, ...

prazskejpepik*
hodnocení

0x

stačí se politicky angažovat v nějaké straně. být vtíravý, míti a dělati si hodně známých mezi lidmi, kteří se pohybují v politice. docela se i hodí status podnikatele (pozdější přihrávky do firem svých i těch svých znamých). může to pro začátek stát i nějaké peníze, ale tohle vše se vrátí několikanásobně. i přes funkce v obecních, či městských úřadů, se dá dojít klidně ještě dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]