Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opuchlý prst nechat či řešit

Od: tazatelka odpovědí: 5 změna:
Ahojky, dnes jsem si v praci udelala puchiř jak svin..u loupani brambor..pak jsem stirala a do prstu skrz puchiř se dostal prostředek na stirání a špina. Zpuchlo to a bolí to. Ani to neohnu. Mam to nechat ať to zmizi samo nebo jit k doktorovi.? Myslim ze zitra skrabku do ruky nevemu.
Opuchlý prst nechat či řešit

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Stalo se mi něco podobného jen z druhé strany prstu, když jsem rubal beton. Blbě jsem se škrábnul, neměl jsem čas to řešit a za další dva dny se to pěkně zanítilo. Myslím, že postup znáte a ani o tom nevíte.

Zdravotní sestra přijde, vezme ručník a s ním to místo vymydlí do krve silou, vydesinfikuje a je to. Desinfekci použijte určitě pálivou, abyste měla kontrolu, zda se dostala kam měla - že bude pálit a to dost. Pokud doma nemáte, stačí slivovice apd. Jak nebude v ráně pálit, tak to děláte zbytečně a musíte ránu více rozedrat.

Už druhý den musíte pozorovat výrazné zlepšení, pokud ne, tak k lékaři.

hodnocení

0x

Zdravím. Pokud se Vám do toho dostala špína a saponát, tak raději nechte doktora, aby se na to podíval. Doporučí Vám i vhodnou mast atd. Nikdo nevíme jak moc je to zanícené atd. tak to raději nepodceňujte a skočte si k doktorovi, aby se to nepodebralo a nebyl z toho zdravotní problém na delší dobu.

hodnocení

0x

Propíchni, vymačkni adej na to nějakou desinfekci. (kysličník,jod,nebo framykoin)

kepler*
hodnocení

0x

Nevím sice co si stírala a čím, ale asi tam máš infekci, tak by si to aspoň nechal vydesinfikovat a obvázat. Radši bych to nepodceňoval, pokud by se to do rána ještě zhoršilo, tak bych už s tím doktorem neváhal.

tazatelka
hodnocení

Stirala jsem podlahu..v kuchyni..a na chodbě prostředek nevim co to bylo něco oranžoveho. Nazev sem zapomela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]