Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podnikání po škole

Od: student* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, je mi 19 teď půjdu do třeťáku na průmyslovce - strojárna. Po škole, což bude za 2 roky bych si chtěl co nejdříve založit dílnu. Peníze do začátku seženu, ale s čím bych chtěl poradit je , že nejspíše musím být vyučený mechanik a zajímá mě jestli je možné vyučit se mechanikem v nějaké zkránené lhůtě a ne 3 let. Dále mě zajímá podnikatelský plán, slyšel jsem, že když si ho nechám vypracovat a na živnosťáku se jim bude líbit tak dostanu dotací 80 000 - 130 000kč, ale když do roka zkrachuju musím vše vrátit. A otázka na konec. Je legální když koupím auto za 20 000 - 30 000kč a udělám z něj auto hodnoty např. 80 000kč ( tím není myšleno stáčení tachometru) ale oprava nebo výměna části vozu, díky které má takovouto cenu, prostě být něco jako překupník. Předem děkuji za odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Doby kdy se kupovaly vraky za pár ,,babek,,přestříkaly se někde ve stodole a prodaly se 4x dráže jsou díky bohu pryč,to není moc dobrý podnikatelský plán.Být vámi,zaměřím se na něco jiného,ale nejdříve získejte výuční list v žádaném oboru a rozhodně ne,,zkráceném,,!Pokuď máte být odborník v některém z řemesel a udělat si do budoucna řádnou živnost,tak se ho musíte pořádně naučit a rozhodně to nezvládnete,,zkráceně,,.

iz*

To zkrácení je v pořádku. Maturanti již zvládli všeobecné i některé odborné předměty, potřebují doplnit jenom část odborných předmětů a praxi. Bylo by zbytečné učit je znovu to, co už znají...

iz*
hodnocení

0x

Získání výučního listu zase bude záviset na zvoleném oboru. U některých oborů lze po maturitě výuční list získat za kratší dobu (vím o oborech, kde je to možné za rok a půl).

Podnikatelský plán je lépe si vypracovat sám → Vy sám víte nejlépe, v čem a proč chcete podnikat. Můžete se s němým poradit (např. o jeho formě), ale základ by měl být Váš.

Nedovedu si představit koupi auta za 20.000 a následné zhodnocení na čtyřnásobek. Ale třeba se mýlím, možná, že je to reálné → to neposoudím.

Dotace jsou kapitola sama pro sebe. Nyní platí nějaká pravidla. Na podzim budou volby, po nich může dojít ke změnám. O možnost případných dotací bych se začala zajímat až několik měsíců před zamýšleným spuštěním provozu.

Doporučila bych seznámit se se živnostenským zákonem.

Hodně užitečných informací (nejen) k rozjezdu podnikání najdete na webu JakPodnikat.cz. Web je pravidelně aktualizován, najdete na něm vždy aktuální právní úpravu.

Poznámka: Dlouho Vám nikdo neodpovídal, tak jsem odpověděla alespoň na část – na to, co vím. Snad Vás to nasměruje dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]