Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hormonální antikoncepce

Od: anita* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtela bych se zeptat na pár otázek o hormonální antikocepci, nez se rozhodnu ji zacit uzivat. Cetla jsem jeden pribalový leták a mám pár nejasností. Tak hlavne bych se chtela zeptat na to, jestli uzivani antikoncepce a hormonu nema na organismus nejaký spatný vliv, jestli to není moc proti prirozenosti, ze je vzdy menstruace pravidelne. A je krvácení ze sedmideního vynechání prásku jiné nez menstruacni krvaceni?.. odchazi i pri nem neoplodnené vajícko, kdyz hormony zabranují tomu, aby se vajícko vubec uvolnilo? A jak je to s kourením? Kdyz vykourim maximálne 3 cigarety denne, mám se i presto bát snizeni ucinku antikoncepce nebo moznosti ucpání cév? Vadí i takové malé mnozství cigaret? A jak je to s marihuanou? Kdyz si tak jednou dvakrát do mesice vykourím jointa, mám se bát snízení ucinku? A ted poslední otazka týkající se dávkování. Doberu plato 21 tablet a ocekávám menstuaci. Za 7 dní prestávky mám zacit brat nové plato. Jenze co kdyz menstruace nebude 7 dní trvat, co kdyz bude trvat jenom dní 5, mám nové plato nacit po pátém dnu, jak mi skoncí nebo mám pockat opravdu tech 7 dní? A nebo to horsi, kdyz to nedostanu po dobrání plata, kdyz zacnu krvácet az v prubehu pauzy, treba ctvrtý den. Mám si vzít dalsi prasek az mi menstuace skonci? (to by bylo treba 10 dní a musela bych pouzít jinou antikoncepci) Nebo si mám vzít prasek proste za 7 dní bezohledu na to, jestli dále krvácím nebo ne? Dekuji vám za odpoved, vsechny mé otázky jsou pro me velmi dulezite a budu moc ráda, pokud mi odpovíte na kazdou z nich.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Poud je mi známo, tak HA předepisuje lékař, že. Tak proč se nezeptáš přímo jeho. Vždyť kdy by měl nejlépe zodpovědět tvoje dotazy když ne on. Pokud se ti má rada zdá málo, mrkni na tuto stránku. Je celá o antikoncepci.
hormonalni-antikoncepce.c/...
anita*
hodnocení

No já vím, ze by me to nejlépe vysvetlil lékar, ale kdyz on je takový ..suchý. :(.. nerada se s ním bavím, nedokázu se otevrit a jeste se i stydím, posledne mi rekl at si prectu poradne leták... S lekarkou (zenou) bych si o tom mozna povykládat dokázala, ale kvuli tomu doktora menit nechci, kdyz tam jdu tak jednou za pul roku... Kdyz to tady clovek napise, tak se prece jen tak moc nestydí, chápete :) tak prosím jestli to víte, tak mi odpovezte, jmenuje se tato stranka poradte, ne? :)

Jednoznačně jde o vysvětlení odborníka, tedy lékaře, který ti patřičnou antikoncepci předepsal. Pokud ti snad připadá suchý:), neznamená to ještě, že věci nerozumí, nebo že by si z tebe dělal legraci. Je to profesionál a informace o tvých problémech si vždy ponechá pro sebe. Víš s kolika ženami či dívkami denně mluví o stejných věcech? Pokud i tak máš jistý ostych, můžeš otázku položit i obsluze v lékárně, tam častěji bývají ženy. Přikládám ti zde jednu adresu, která se přímo tématem antikoncepce zabývá.

doktorka.cz/...

Ke svému lékaři musíš mít naprostou důvěru. Pokud ti na něm něco nesedí, máš možnost ho změnit. A nezáleží na tom, jestli k němu chodíš dvakrát za rok nebo každý den. Určitě tuto možnost zvaž. Můžeš na tom jenom vydělat.
Internet poskytuje jakousi iluzi anonymity, díky níž si dokážeš otevřeně popovídat o věcech o kterých by jsi se normáně nebyvila, či se alespoň zdráhala bavit. Pravděpodobně tu není žádný lékař z oboru ve kterém potřebuješ poradit. Svěř se tedy do rukou odborníka, zvláště pokud se jedná o zdraví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]